Стали відомі орієнтовні ціни на материнські плати ASUS Z490

Головна Новини Стали відомі орієнтовні ціни на материнські плати ASUS Z490
18.05.2020

Минулого тижня відбулася офіційна презентація нових материнських плат ASUS серії Z490, орієнтованих на підтримку нових процесорів Intel 10-го покоління. Офіційний старт продажів у всьому світі та в Україні, зокрема, очікується 20 травня, а поки що можна вивчати специфікації нових продуктів і оформляти попередні замовлення, тим більше що стали відомі орієнтовні роздрібні ціни на модельний ряд материнських плат на Z490 чипсеті.

Лінійка ROG Maximus XII

Область VRM для потужних процесорів Intel 10-го покоління потребує ефективного охолодження, тому на материнських платах серії Maximus XII, націлених на топові збірки й експерименти з оверклокінгом, для передавання тепла від силових елементів до радіатора використовується високоефективний термоінтерфейс. Для додаткового відведення тепла від високошвидкісних накопичувачів NVMe в 4 слотах M.2 служить цілісна алюмінієва пластина.

Завдяки оптимізованому розведенню слотів пам'яті OptiMem III материнські плати Maximus XII підтримують стабільну роботу модулів пам'яті на підвищеній частоті - 4800 МГц і вище. Оверклокери також оцінять вбудований світлодіодний індикатор для виведення POST-кодів, розташований поруч із кнопками ввімкнення, відновлення налаштувань і безпечного завантаження.

«Базовий» мережевий контролер Intel I225-V забезпечує швидкість з'єднання до 2,5 Гбіт/с, а 10GbE-контролер від Aquantia здатний передавати гігабайти даних по мережі на порядок швидше, ніж старий добрий Gigabit Ethernet.

Орієнтовний цінник на ROG Maximus XII Extreme становить еквівалент 1035 доларів. Інші представники лінійки ROG Maximus XII обійдуться покупцям значно дешевше:

  • ROG Maximus XII Formula з гібридним радіатором зони VRM CrossChill EK III еквівалент порядку 592 доларів
  • заточена під любителів розгону ROG Maximus XII Apex - 551 долара
  • молодша модель у лінійці - ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) - 496 доларів

Лінійка ROG Strix

Лінійка ROG Strix, орієнтована на потужні ігрові конфігурації, отримала солідну підсистему живлення з урахуванням продуктивності топових процесорів Intel Core 10-го покоління. Так, модель ROG Strix Z490-E Gaming пропонує 14+2 фаз, а Z490-F Gaming - 12+2 фаз живлення. Радіатор, який використовується для відведення тепла від силових елементів, з'єднаний із тепловою трубкою, а для охолодження чипсета Z490 застосовується допоміжний радіатор. ROG Strix Z490-E Gaming має в комплекті поставки додатковий вентилятор, який можна закріпити в області радіатора системи живлення.

Завдяки новому Ethernet-контролеру Intel I225-V, який використовується в лінійці ROG Strix, пропускна здатність дротового з'єднання становить 2,5 Гбіт/с. Якщо користувачеві буде потрібно підключення до інтерфейсу Thunderbolt 3 з пропускною здатністю 40 Гбіт/с, він може встановити карту розширення ThunderboltEX 3-TR.

Крім звичного для моделей з індексом I форм-фактора Mini-ITX, материнська плата ROG Strix Z490-I Gaming оснащена 8+2-фазною системою живлення з активним охолодженням для розгону в умовах невеликого корпусу. Незважаючи на свої розміри, плата отримала 2 слоти для М2-накопичувачів із радіаторами для їх ефективного охолодження в умовах компактного корпусу, а також 13 портів USB. Орієнтовна вартість цієї мініатюрної моделі буде еквівалентна порядку 357 доларів.

ROG Strix Z490-E Gaming обійдеться покупцеві в еквівалент 357 доларів, а ROG Strix Z490-F Gaming - 316 доларів. Модель формату micro-ATX ROG Strix Z490-G Gaming обійдеться в еквівалент 289 доларів із вбудованим Wi-Fi-модулем і 275 доларів - без нього. Бажаючим придбати стильну чорно-білу материнську плату варто звернути увагу на ROG Strix Z490-A Gaming з орієнтовним цінником, еквівалентним 303 доларам, а класичну чорно-червону модель ROG Strix Z490-H Gaming можна буде купити за суму, еквівалентну 289 доларам.

Лінійка TUF Gaming

Друкована плата TUF Gaming Z490-Plus має шестишарову конструкцію для ефективного розсіювання тепла й забезпечення цілісності сигналу, а схема живлення побудована за схемою з 12+2 фазами й використовує мікросхеми DrMOS. Довговічність материнської плати забезпечується цілим рядом застосованих технологій і особливостей конструкції, серед яких є ASUS SafeSlot і TUF LanGuard. Не забули й про повний комплект актуальних портів - тут є і USB 3.2 Gen 2 у варіантах Type-A і Type-C, і підтримка плати розширення ThunderboltEX 3-TR завдяки спеціальному роз'єму на платі.

Модель TUF Gaming Z490-Plus доступна у двох варіантах - із модулем Wi-Fi (еквівалент 247 доларів) і без нього (еквівалент 233 доларів).

Лінійка ProART

Оригінальна модель ProART Z490-CREATOR 10G - перша материнська плата ASUS серії ProArt, орієнтована на творців контенту. Вона відрізняється новим контролером Intel I225-V та підтримкою 10G Ethernet для максимально швидкого доступу в мережу. У список своїх переваг для творців візуального контенту материнська плата може записати також підтримку до трьох карт PCIe x16. Крім технічних інновацій, ProART Z490-CREATOR 10G також отримала спеціалізований софт CreatorHub для швидкого й зручного моніторингу роботи ПК та його оптимізації під творчі завдання.

З огляду на її видатні характеристики орієнтовний цінник на материнську плату ProART Z490-CREATOR 10G - еквівалент 413 доларів - виглядає більш ніж виправданим.

Лінійка Prime Z490

Материнські плати лінійки Prime отримали потужну схему живлення з мікросхемами DrMOS, що забезпечує якісне електроживлення процесорів Intel Core 10-го покоління. Додаткові мідні шари 6-шарової друкованої плати сприяють кращому пасивному охолодженню області системи живлення. Плата підтримує до 128 ГБ оперативної пам'яті та розгін сумісних модулів DDR4 до частоти 4600 МГц. Модель Prime Z490-A також обладнана роз'ємом для підключення плати розширення стандарту Thunderbolt 3 на випадок, якщо потрібна підтримка цього інтерфейсу.

Материнська плата Prime Z490-A обійдеться покупцеві в суму, еквівалентну 275 доларам, Prime Z490-P - 205 доларам, а Z490M-PLUS отримала максимально скромний цінник (еквівалент 192 доларів).

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів