HPE Aruba Сentral. Керуй з хмари!

Головна Огляди HPE Aruba Сentral. Керуй з хмари!
24.06.2018

Були часи, коли на хмари можна було лише дивитися і мріяти, щоб піднятись і ширяти там разом з птахами.

Часи змінюються, і зараз у хмарах можна не тільки літати, але й виносити туди IT-інфраструктуру, або «мігрувати» у хмару, до речі, віза не потрібна. Хмарні перспективи вже давно не примарні, і IT як підрозділ, що виконує задачі бізнесу, все частіше задивляється на хмари. Умови бізнесу змінюються швидко, отже, IT має відповідати всім викликам сучасності: інфраструктура має розгортатися швидко, налаштовувати її та керувати нею має бути легко та зручно. Для швидкого розгортання IT-інфраструктури потрібні капітальні інвестиції та наявність кваліфікованих спеціалістів, особливо коли потрібно розгорнути ІТ-інфраструктуру у філіях чи віддалених офісах.

Нетривіальною задачею для штатного адміністратора може стати налаштування корпоративного Wi-Fi, а сучасна інфраструктура вже не можлива без нього. А з огляду на те, що кількість співробітників, які звикли працювати з власних пристроїв (BYOD), збільшується дуже стрімко (ноутбуки, планшети, мобільні телефони з налаштованою корпоративною поштою тощо), то Wi-Fi став виробничою необхідністю. До речі, для клієнтів наявність гостьового Wi-Fi — вже звичний атрибут поважної компанії, це підвищує лояльність клієнтів і слугує дієвим інструментом збору аналітики. Зважаючи на те, що інфраструктура має розгортатися швидко, і керувати нею має бути легко, хмарне рішення HPE Aruba Сentral стає саме тим інструментом, з яким це можна реалізувати.

Завдяки HPE Aruba Сentral можна керувати точками доступу Aruba Instant, комутаторами філій або віддалених офісів з хмари, забезпечуючи безперервний доступ, моніторинг і контроль.

Все, що треба, це ліцензії HPE Aruba Сentral на кількість керованих пристроїв (а керувати можна всіма точками доступу ARUBA INSTANT та комутаторами ARUBA серії 2540, 2930F/M, 3810M) підключити точки доступу ARUBA INSTANT на місці інсталяції та зареєструвати їх на Aruba Сentral. Після чого проста, функціональна й інтуїтивно зрозуміла єдина консоль керування для Wi-Fi мережі готова.

Інформаційна панель Aruba Сentral моніторить стан мережі, а також включає можливість моніторингу роботи клієнтських пристроїв і додатків. Індивідуальне відстеження бездротових підключень клієнтського пристрою показує тип пристрою, рівень сигналу, швидкість підключення, журнал асоціацій.

Окрім цього, Aruba Central забезпечує захист мережі й оптимізує її продуктивність за допомогою аналітичних функцій на рівні додатків і веб-класифікації URL-адрес, які реалізовані на вбудованій інформаційній панелі AppRF. Це дає змогу не тільки переглядати й аналізувати трафік з урахуванням окремих додатків, категорій додатків, веб-категорій або репутації, а й визначати і застосовувати деталізовані політики доступу для окремих додатків, користувачів або груп користувачів.

Важливим питанням у корпоративній Wi-Fi мережі є гостьовий доступ, тому в Aruba Central доступний модуль Guest, з яким відвідувачі зможуть користуватися бездротовою мережею, а адміністратори контролювати легітимність підключень. Завдяки цьому можна створювати персональні сторінки для реєстрації чи автентифікації відвідувачів. Відвідувачі отримують доступ до мережі, надаючи облікові дані або через соціальні мережі. Як приклад, можна створити персональну сторінку, яка відображає корпоративний логотип, колір, малюнки й умови надання послуг, або дозволити підключення через соціальні мережі Facebook, Google+, Twitter і LinkedIn.

Для більшої зручності керування було створено безкоштовний мобільний додаток Aruba Central для iOS та Android, за допомогою якого прямо зі смартфона можна не тільки контролювати Wi-Fi мережу, а й додавати нові пристрої, лише відсканувавши їхній штрих код.

 

Щоб доторкнутися до хмар і дізнатися більше про Aruba Central, звертайтеся до вашого менеджера в ERC або пишіть на network@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів