Sony BRAVIA XR 2022. Інтелектуально прокачані телевізори

Головна Новинки Sony BRAVIA XR 2022. Інтелектуально прокачані телевізори
07.09.2022

На всіх поціновувачів «якісної картинки» чекають гарні новини: Sony оновила серію телевізорів BRAVIA XR. Зміни стосувалися моделей MASTER Series Z9K 8K та X95K 4K, відтепер вони мають екрани Mini LED, уся лінійка X90K може похизуватися LED-підсвічуванням, а MASTER Series A95K, A90K та A80K тепер з OLED-матрицями.

Інновації щодо оброблення зображення та звуку, що застосовані в серії BRAVIA XR, вражають технологіями та алгоритмами роботи процесора. Навіть якщо не брати до уваги останні оновлення, особливістю моделей Sony всіх рівнів є висока якість зображення: від OLED-телевізорів преміумкласу до базових із LED-підсвічуванням.

Насичене та природне зображення

Як і попередні моделі, новинки мають інтелектуальний процесор Cognitive Processor XR, на базі якого працюють фірмові технології, створюючи ефект повного занурення під час перегляду.

Наприклад, унікальна технологія XR Backlight Master Drive у моделях серій X95K і Z9K із високою точністю керує підсвічуванням нового покоління Mini LED. Усе доволі просто: у разі правильного застосування Mini LED може стати реальною альтернативою OLED-телевізорам, а в Sony із цим складнощів не виникає, тож користувач може за розумні гроші придбати пристрій, що за якістю зображення відповідатиме моделям преміумкласу.

Аби переваги щодо вибору моделей Sony були ще більш очевидними, треба трохи заглибитися в технічні деталі. У телевізійних панелях нового покоління з технологією Mini LED в одну й ту саму ділянку встановили більше світлодіодів, розмір яких у 100 разів менший, ніж у телевізорів зі стандартною системою підсвічування. Завдяки цьому вдалося забезпечити передавання насиченого та глибокого чорного, а також природних відтінків без помітних відблисків і ореолів навколо світлих ділянок.

Також завдяки Cognitive Processor XR повною мірою реалізовано технологію XR Triluminos Max у новому телевізорі A95K, де OLED-матриця за допомогою мільйонів окремих пікселів, що самопідсвічуються, передає більше відтінків. OLED-телевізори вирізняються надзвичайною контрастністю зображення.

Спрямованість на геймерів

Телевізори MASTER Series серій A90K і A80K зовні не виходять за межі OLED-мейнстріму: жодних рамок і великий екран. Однак їх переорієнтовано на геймерів, а реалізовано таке рішення через розширення інтерфейсу. Пристрої мають чотири порти HDMI 2.1, які передають 4К-контент із частотою оновлення 120 Гц, а також ігровими опціями VRR та ALLM. Вкупі це дає змогу телевізору автоматично перемикатися на певний ігровий режим, коли «виявлено» ігровий процес. Ігрові режими, як правило, передбачають вимкнення деяких функцій, як-от обробка руху, щоби зменшити затримку (час між фізично виконаною ігровою дією та відображення її на екрані).

Використовувати телевізор можна й не по прямому призначенню, а і як настільний монітор. Аби розширити можливості застосування, Sony розробили гнучку підставку, що має вигляд підніжжя з опорами. До того ж її можна регулювати за висотою (два положення), а в разі встановлення на максимальній висоті під нею можна розмістити клавіатуру, мишу та навіть саундбар або консоль. Конструкція підставки надійна і стійка – можна розташувати на будь-яких меблях або на стіні за допомогою кронштейна VESA.

Аудіовізуальний досвід

В OLED-телевізорах серій A90K та A80K якісне звучання забезпечує вдосконалена технологія Acoustic Surface Audio+. Суть її в тому, що звук «випромінюється» всією плоскістю екрана. У LED-моделях (серії X95K, X90K) застосовано Acoustic Multi-Audio, що подарує відчуття максимального занурення у відтворюваний контент. Загалом завдяки цим технологіям глядач здобуде дивовижний аудіовізуальний досвід – позиціонування звуку відповідно до того, що відбувається на екрані.

Унікальні функції

Sony спільно з Netflix пропонує глядачам режим Netflix Adaptive Calibrated Mode, за якого телевізор автоматично регулює обробку зображень відповідно до освітлення в приміщенні. Завдяки цьому улюблені фільми та телешоу, незалежно від умов освітлення в кімнаті, відображатимуться саме так, як бачив кадр режисер.

Усі телевізори BRAVIA XR 2022 підтримують дві ексклюзивні для PlayStation 5 (PS5) функції, і байдуже використовують консоль для ігор чи перегляду фільмів: автоматичне калібрування HDR та автовизначення режиму зображення. Саме з огляду на це пристрої мають маркування «Чудово підходить для PlayStation 5!».

Ще однією важливою особливістю телевізорів Sony XR 2022 є нова оригінальна камера BRAVIA CAM для програмного розпізнавання розташування глядачів й оптимізації зображення та звуку. Інноваційною камерою можна керувати жестами, тому її вочевидь зручно використовувати під час відеодзвінків. Якщо користувачі не перебувають перед телевізором, BRAVIA CAM автоматично зменшить яскравість, заощаджуючи в такий спосіб електроенергію та ресурс телевізора.

Основні особливості Sony BRAVIA XR 2022

  • Cognitive Processor XR (серії A90K, A80K, X95K, X90K): революційний процесор телевізорів Sony BRAVIA XR підіймає якість зображення та звуку на новий рівень, неймовірно реалістично та глибоко відтворюючи контент і забезпечуючи контрастність та природні кольори.
  • XR Backlight Master Drive (серія X95K): технологія ґрунтується на Cognitive Processor XR і використовує фірмовий алгоритм локального затемнення для точного та незалежного керування тисячами мінісвітлодіодів, забезпечуючи виняткову яскравість і динамічний діапазон зображення з глибоким чорним кольором і природними півтонами.
  • Acoustic Center Sync (усі серії BRAVIA XR 2022): ця функція оптимізує виведення звуку з телевізора для покращення його якості. Достатньо підключити телевізор BRAVIA XR до саундбара й насолоджуватися звучанням голосу й інструментів прямо з екрана.
  • Google TV (усі серії 2022 року): сервіс пропонує доступ до понад 700 000 фільмів, телепередач, ефірних каналів тощо через програми та підписки. Користувач може знайти контент до вподоби за допомогою індивідуальних рекомендацій для зручнішого відстеження цікавих тем. Також можна додавати нові елементи до свого списку для перегляду за допомогою Google Search через смартфон або ноутбук.
  • Пульт керування: зміни торкнулися й аксесуарів, тож у новому алюмінієвому пульті преміумкласу скорочено кількість кнопок, а його розмір зменшено на 35 %, як порівняти зі стандартними пультами. Крім того, оптимізовано розташування клавіш і вмонтовано додаткове підсвічування. Кнопки легко роздивитися навіть у темряві, адже підсвічування активізується щойно пульт потрапив до рук. Якщо «помічник» загубився між диванних подушок, в пригоді стане функція Finder, треба лише сказати: «Окей, Google, знайди мій пульт». Після цього з аксесуара пролунає звуковий сигнал.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів