HP Pavilion 15 – універсальні мультимедійні ноутбуки на щодень

Головна Новинки HP Pavilion 15 – універсальні мультимедійні ноутбуки на щодень
08.03.2024

Велике сімейство ноутбуків HP Pavilion 15 базується на процесорах Intel Core 12-го і 13-го поколінь або AMD Ryzen 5000 і 7000-серії. Тобто кожен зможе знайти для себе оптимальну модель згідно з функціональними потребами та фінансовими можливостями. Попри різні процесори, відеокарти, пам’ять і диски, у всіх HP Pavilion 15 є багато спільних крутих фішок, які докладно розглянемо.

Завдяки вузьким бічним рамкам екран діагоналлю 15,6″ займає аж 86 % верхньої панелі. Нижня та верхня рамки трохи ширші, адже до них кріплять шарніри та вебкамеру HD із двома мікрофонами для фільтрації фонових шумів. Матриця IPS має роздільну здатність 1 920 × 1 080 і противідблискове покриття, тож можна працювати за ноутбуком навіть просто неба за сонячної погоди. А за недостатнього освітлення в пригоді стане опціональне підсвічування клавіатури з кількома градаціями яскравості. На торцях розташовано чимало портів і рознімів: відеовихід HDMI 2.0 для підключення моніторів і телевізорів до 4K, кардридер microSD для перенесення фотографій із бездзеркальної камери, 3,5-мм Mini-Jack для дротових навушників. Кабельного Ethernet не передбачено, проте наявний бездротовий Wi-Fi 6.

Доступні різні стандарти USB – як класичні Type-A, так і новомодний Type-C, який не тільки має високу пропускну здатність 10 Гбіт/с для підключення зовнішніх твердотільних накопичувачів, а й опціонально може заряджати ноутбук за технологією Power Delivery. Але в комплекті з моделлю постачають традиційний блок живлення AC потужністю 45 Вт, що заряджає ноутбук від 0 до 50 % усього за 45 хв.

Ємність вбудованого акумулятора становить 41 Вт·год, чого достатньо для забезпечення 8 год автономної роботи. Обсяг внутрішнього SSD швидкісного формату M.2 NVMe варіює від 256 ГБ до 1 ТБ. Оперативної пам’яті DDR4 встановлено 8, 12 або 16 ГБ, у двох останніх випадках може бути реалізовано двоканальний режим. Особливо відчутно він прискорює інтегровану відеокарту Intel UHD Graphics, Intel Iris Xe або AMD Radeon Vega.

Наймолодшим процесором є Intel U300, так тепер називають Pentium. Далі є Core i3, моделі 12-го та 13-го покоління відрізняються лише частотою. Старші Core i5 та Сore i7 вже мають більшу кількість додаткових енергоощадних ядер і потужнішу iGPU. Конкуруючі AMD Ryzen 3, Ryzen 5 і Ryzen 7 мають чотири, шість і вісім ядер відповідно, кожне ділиться на два віртуальні потоки SMT.

Моделі Ryzen 5000 і 7000 різняться за архітектурою – Zen 2 і Zen 3, зокрема друга на 20 % швидша. Інтегровані відеокарти Intel традиційно кращі щодо монтажу відео, підтримують прогресивний кодек AV1. Тоді як AMD Radeon видають більше FPS в іграх. Також є конфігурації з дискретною GeForce MX550 із 2 ГБ пам’яті GDDR6. Для неї ноутбук оснащено другим вентилятором, хоча й одновентиляторні версії холодні та тихі.

Стереодинаміки спроєктовані відомою меломанською компанією Bang & Olufsen, а модуль Bluetooth дає змогу під’єднати TWS-гарнітуру. Для захисту від фізичної крадіжки передбачено замок Kensington, а для програмного захисту – софтверний криптографічний модуль TPM і опціонально сканер відбитків. Операційну систему Windows 11 може бути встановлено відразу із заводу або власноруч уже після придбання ноутбука.

Корпус ноутбука подекуди металевий, а частково вироблений із переробленого океанічного пластику з турботою про екологію планети. На вибір доступно п’ять кольорів: сріблястий Natural Silver, золотистий Warm Gold, білий Ceramic White, блакитний Fog Blue і синій Forest Teal. Відповідно до стилю чи вподобань зможе підібрати варіант і молодий студент, і діловитий бізнесмен, і елегантна леді. Наостанок наведемо цитату Біла Гейтса 1984 року: «Це саме той комп’ютер, який би я купив своїй мамі».

Асортимент мультимедійних ноутбуків HP Pavilion 15 доступний до відвантаження!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів