Oracle Bare Metal: вперше публічна хмара пропонує «голе залізо» без ПЗ

Головна Новини Oracle Bare Metal: вперше публічна хмара пропонує «голе залізо» без ПЗ
13.07.2017

Нещодавно Oracle анонсувала розширення европейського кластеру дата-центрів Oracle Cloud EU Region. Це дозволяє надавати клієнтам в регіоні повний спектр хмарних сервісів, включаючи SaaS і нові можливості PaaS та IaaS для підтримки переходу у хмару.

Серед нових IaaS-сервісів – Oracle Bare Metal Cloud Services, по суті, хмара без серверної віртуалізації, а буквально – «голе залізо». Замовляючи Bare Metal – фізичний сервер у хмарі Oracle, можна створювати додатки з високою продуктивністю, а «наближення» ЦОД до клієнта мінімізує затримки в мережі.

Нове слово в IaaS

Вперше публічна хмара пропонує «голе залізо» без будь-якого програмного забезпечення – обчислювальні потужності доступні без накладних витрат гіпервізора. Oracle Bare Metal Cloud Services – це нова архітектура класичного сервісу Compute, що дозволяє клієнтам отримати обчислювальні ресурси у хмарі. Вона поєднує у собі переваги двох відомих моделей – General Compute (динамічність та простота, притаманна хмарам, побудованим на платформі віртуалізації) та Dedicated Compute (продуктивність та ізольованість, притаманна хмарам категорії «оренди обладнання).

Розробники спробували подолати такий недолік традиційного сервісу IaaS як зниження продуктивності у віртуальному середовищі, через яке деякі замовники нерідко віддають перевагу розміщувати в ЦОД постачальника своє обладнання або орендувати виділений фізичний сервер. Однак, на відміну від Oracle Bare Metal Cloud Services, такий варіант не дозволяє гнучко керувати об’ємом ресурсів, що споживаються як у хмарній моделі. До того ж Bare Metal – це цілий ряд додаткових можливостей.

Bare Metal зсередини

Oracle Bare Metal Cloud Services пропонує інтегровані мережеві сервіси блочного і об’єктного збереження даних, управління ідентифікацією та доступом, підключення до VPN і програмно-конфігуровану віртуальну хмарну мережу (Virtual Cloud Network, VCN). VCN дозволяє клієнтам працювати з хмарними сервісами Bare Metal як з безпечним, еластичним розширенням своєї локальної мережі. Сервіси можуть надаватися за вимогою, вони доступні з консолі або через API, з оплатою за використання.

Повністю ізольовані екземпляри Bare Metal Instance, мережа з високим рівнем захисту та цілковите розмежування віртуальних та фізичних мереж – це гарантія безпеки.

Де це використовувати?

Хмарні сервіси Oracle Bare Metal Cloud Services фактично емулюють локальний ЦОД з його високою та прогнозуємою продуктивністю. Вони ідеально підходять для найбільш ресурсоємних додатків. Тому Bare Metal становить найбільшу цінність для таких навантажень як системи обробки транзакцій і аналітики у реальному часі, 3D-рендеринг і кодування відео. Наприклад, компанія Falkonry, яка займається штучним інтелектом, змогла подвоїти кількість імітацій, а uStudio, розробник корпоративних відео-рішень, у дев’ять разів прискорив процеси перекодування відео високої якості.

Дані сервіси нового покоління можна задіяти в найрізноманітніших бізнес-моделях і сценаріях використання – для задач з різними вимогами до швидкості роботи, надійності та керування. Вони зацікавлять широке коло користувачів: від невеликих компаній до великих корпоративних замовників. Причому сфери використання розширюються за рахунок додаткових функцій, включаючи балансування навантажень, службу бази даних тощо. Повна гнучкість і перенесення робочого навантаження надає широкі можливості, включаючи запуск ОС, гіпервізора або всього програмного стека.

Oracle Bare Metal Cloud Services можна використовувати як альтернативу купівлі серверів, коли потрібна висока продуктивність. Перевага даної пропозиції – низька ціна, скорочення витрат, автоматизація, а отже – зниження трудовитрат й імовірності помилок, пришвидшення розгортання додатків.

Якщо у вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтеся oracle@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів