LG побудує найбільшу в Європі фабрику з виробництва батарей для електромобілів

Головна Новини LG побудує найбільшу в Європі фабрику з виробництва батарей для електромобілів
13.10.2017

Поблизу Вроцлава у Польщі невдовзі з’явиться найбільша фабрика у Європі, де виготовлятимуться акумулятори до електрокарів.

Досі великі європейські автоконцерни, серед яких VW, BMW, Volvo та ін. імпортували батареї з Азії. З огляду на збільшення попиту на альтернативне живлення у всіх сферах життя, компанія LG збирається побудувати фабрику, яка забезпечить акумуляторами більшість європейських виробників авто. Місце обрали невипадково, адже Вроцлав розташований на західному кордоні Польщі, поблизу Німеччини, де зосереджена неабияка кількість потужностей виробників автомобілів.  

Вартість будівництва об’єкту, за словами представників LG, становить $ 1,63 млн. Компанія планує виготовляти на фабриці щонайменше 100 000 акумуляторів щороку. Також фабрика матиме свій центр досліджень та розробок.

Більшість світових виробників авто готуються поступово відходити від виробництва традиційних двигунів внутрішнього згоряння. Нагадаємо, нещодавно гендиректор Volvo заявив, що з 2019 року всі автомобілі компанії будуть оснащені електричними або гібридними двигунами. BMW та Mercedes-Benz планують, що впродовж 10-ти років частка електромобілів від загальної кількості продажів становитиме 25%, тоді як в Audi обіцяють, що до 2020 р. кожну модель серії можна буде придбати з гібридним або електричним двигуном.

Кількість електричних автомобілів на дорогах зростає також в Україні. За офіційною статистикою МВС, у другому кварталі 2017 р. продалося на 27 % більше електромобілів, ніж у першому. А число зареєстрованих електрокарів упродовж другого кварталу 2017 р. більше ніж удвічі перевищує показник другого кварталу минулого року.  

В Україні ефективні рішення альтернативного живлення для різних сфер застосування доступні тут

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів