Безпілотники на службі швидкої медичної допомоги

Головна Новини Безпілотники на службі швидкої медичної допомоги
17.10.2017

Успішний досвід використання дронів для доставки товарів продемонстрував ще одну сферу для потенційного застосування безпілотників - невідкладну медицину.

Страртап Flirtey розробляє безпілотники, які доставлятимуть дефібрилятори для постраждалих із зупинкою серця. Проте ідея доставки дефібриляторів безпілотниками не нова. В 2014 році аспірант університету Дельфт з Голландії розробив прототип Ambulance Drone. Дрон доставляв дефібрилятори до пацієнтів, у яких стався інфаркт, а інтегрована веб-камера доволяла операторам дистанційно передавати оперативні вказівки тим, хто був поруч та надавав першу невідкладну допомогу. 

Ефективність дронів-дефібриляторів підтвердило дослідження Каролінського інституту в Швеції. Виявилось, що дрони доставляють дефібрилятори у 4 рази швидше, аніж традиційні служби швидкої допомоги. Так, у випадку з інфарктом кожна хвилина вирішальна. 

Зараз Flirtey працює над системою автоматичної доставки дефібриляторів в США. Стартап співпрацює з регіональними органами з медичного обслуговування надзвичайних ситуацій. На пракциці дрони відправлятимуться у місце призначення одночасно з швидкою допомогою і прибуватимуть раніше, тим самим суттєво збільшуючи шанси на житя пацієнта.

Сфери застосування безпілотників здебільшого визначають технічні характеристики самого пристрою. В Україні доступний потужний дрон PowerEgg, бренду PowerVision,з унікальною дистанційною системою керування з функцією розпізнавання жестів, панорамною зйомкою на 360° та камерою, що знімає в 4K. Більше інформації про безпілотники PowerVision тут: 
https://erc.ua/ware/285116-powervision-poweregg-eu/ 

 

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів