Образи SQL Server 2017 для Linux та Windows вже доступні на Azure Marketplace!

Головна Новини Образи SQL Server 2017 для Linux та Windows вже доступні на Azure Marketplace!
15.11.2017

Використання SQL Server на віртуальних машинах (VM) Azure поєднує провідну у галузі продуктивність та захист даних, вбудовані засоби для бізнес-аналітики даних. SQL Server відтепер доступний як на Linux, так і на Windows, з гнучкістю, безпекою та гібридною інтеграцією з Azure.

Що нового: SQL Server 2017

SQL Server 2017 є першим випуском SQL Server, доступним на Linux (у доповнення до Windows). Це означає, що ви маєте можливість запуску SQL Server на віртуальних машинах на базі Windows, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Enterprise Linux Server або Ubuntu. SQL Server 2017 також надає нові можливості, включаючи управління та аналіз даних з використанням графів, адаптивну обробку запитів і вбудовану передову інтелектуальну систему з підтримкою Python та R Аnalytics.

Нові образи для standalone-інсталяцій SQL Server 2017. Відтепер доступні образи для всіх випусків, на базі Windows Server 2016, а також на всіх дистрибутивах Linux, що підтримуються системою SQL Server 2017: Red Hat Enterprise Linux 7.4, SUSE Enterprise Linux 12 SP3, Ubuntu 16.04 LTS. Випуски включають:

  • SQL Developer – безкоштовна повна редакція SQL Server для розробки та тестування (для тестових (non-production) середовищ)
  • SQL Express – безкоштовна база даних для вхідних даних з невеликим робочим навантаженням (1 ГБ пам’яті, 10 ГБ сховища)
  • SQL Web – недорога база даних для малих та середніх веб-додатків
  • SQL Standard – основні можливості баз даних для середніх робочих навантажень
  • SQL Enterprise – повне видання SQL Server з усіма можливостями для критичної інфраструктури або обробки великої кількості транзакцій, зберігання даних та навантажень, пов’язаних з бізнес-аналітикою даних

Чому варто запускати SQL Server на віртуальній машині Azure

Серед основних переваг роботи SQL Server в Azure:

  • Гнучкість у хмарі – налаштуйте та керуйте розгортаннями SQL Server за лічені хвилини, а потім масштабуйте «на льоту»
  • Налаштований на продуктивність – задовольніть свої найжорсткіші вимоги за допомогою віртуальних машин, оптимізованих командою розробників, які створили SQL Server
  • – максимально використовуйте інвестиції в «наземну» інфраструктуру та користуйтеся всіма перевагами, що пропонує Azure
  • Безпечний та надійний – захистіть всі ваші дані за допомогою високо захищеної бази даних у хмарі, що має найвищий рівень відповідності нормативним вимогам і стандартам

Нещодавні удосконалення Azure

Останні версії найпопулярніших VM (DS, ES, GS та MS) містять параметри, які обмежують кількість vCPU на половину або чверть оригінального розміру VM, зберігаючи при цьому той самий об’єм пам’яті, сховища та I/O пропускну здатність. Вартість ліцензування SQL Server буде обмежуватись новою кількістю vCPU, що в результаті призведе до зростання співвідношення характеристик VM до активних (оплачуваних) vCPU на 50% - 75%, а також дозволить максимально збільшити використання доступних vCPU.

Крім того, клієнти Azure тепер можуть створити системи з підвищеним рівнем надійності, використовуючи зони доступності. Зони доступності є кроком вперед у наданні клієнтам рішень для підтримки найбільш вимогливих та критичних навантажень.

Нові переваги Software Assurance для корпоративного випуску SQL Server

Переваги Machine Learning Server для Hadoop, загальна доступність. Починаючи з 1 жовтня,  Microsoft Machine Learning для Hadoop/Spark стає вигодою Software Assurance для клієнтів SQL Server корпоративного класу. Вона надає право запускати Microsoft Machine Learning Server для Hadoop до 10 серверів на кожні 2 ядра SQL Server Enterprise Edition з активним SA від 1 жовтня 2017. Переваги Power BI Report Server SA надає можливості використання гібридної звітності та моніторингових панелей, дозволяючи клієнтам керувати звітами служби SQL Server Reporting (SSRS) разом із звітами Power BI. Microsoft також модернізує процес обслуговування SQL Server.

Приклад клієнта

Клієнти вже запустили SQL Server 2017 на Azure VM в продуктивному середовищі, в тому числі і SQL Server на Linux VM. 

dv01, фінансова звітність та аналітична платформа раніше використовували ПО з відкритим кодом на конкурентній «хмарі». Проте, оскільки компанія зросла, зросла складність, і робота додатків dv01 почала сповільнюватись. Перейшовши на SQL Server, що працює на віртуальних машинах Azure, вони змогли зменшити час відповіді з 30 секунд до 1-2 секунд та скоротити час управління на 90 відсотків. Крім того, підтримка Linux, запропонована в SQL Server 2017, дозволила уникнути необхідності керувати середовищем з двома операційними системами.

Розпочніть сьогодні!

Почати роботу дуже просто – вже сьогодні за лічені хвилини з допомогою  SQL Server на базі Linux VM  або  SQL Server на базі Windows VM. Щоб налаштувати найбільш оптимальну для ваших сценаріїв віртуальну машину SQL Server:

  • Оберіть розмір VM, попередньо завантажений з будь-якою версією і випуском SQL Server
  • Обрати спеціалізовані навантаження за допомогою попередньо налаштованих віртуальних машин для  OLTP, Data Warehousing, Business Intelligence та ін.
  • Оберіть свою платформу — Windows Server або Linux
  • Оберіть свій випуск, включаючи безкоштовні видання для розробників щодо сценаріїв розробки та тестування, а також експрес-видання для легких робочих навантажень

Слідкуйте за анонсами – у грудні на вас чекає вебінар, присвячений SQL Server 2017 для Linux та Windows від нашого експерта!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів