Samsung представляє нові телевізори QLED 8K

Головна Новини Samsung представляє нові телевізори QLED 8K
10.01.2020

Флагманські моделі вирізняються преміальним дизайном, високою якістю зображення, інноваційним штучним інтелектом та об'ємним звуком

Компанія Samsung Electronics в рамках виставки технологій CES 2020 у Лас-Вегасі показала оновлену лінійку QLED 8K телевізорів. Новинки є втіленням майбутніх технологій візуального відображення, поєднуючи передові інновації для повного занурення у контент із широкими можливостями домашнього використання.

 

Завдяки лінійці телевізорів 2020 QLED 8K користувачі отримають безпрецедентний досвід від перегляду відео високої якості, а також можливість інтеграції їх у єдину систему – “розумного будинку”. У цих нових телевізорах використовуються інноваційні функції штучного інтелекту (ШІ) для поліпшення якості аудіо, відео. Крім того, ОС Tizen дозволяє простіше застосовувати голосові команди і дає доступ до таких нових функцій, як Tap View, Digital Butler і платформи Samsung Health.

 

Інновації Samsung втілилися в новому флагмані Q950TS QLED 8K – першому у галузі телевізорі з об’ємним звуком, високою роздільною здатністю 8K і ультратонким екраном.

 

Новий дизайн

 

У моделей Q950 практично відсутня рамка навколо екрана, завдяки цьому співвідношення площі екрану до корпусу телевізора становить майже 99% – це найвищий показник на ринку. При перегляді відео з відстані в 3-4,5 м у глядачів складається враження «безмежного» екрану, оскільки простір між дисплеєм і тим, що його оточує, фактично зникає.

 

Товщина корпусу Q950 – 15 міліметрів по всій площині екрану. Беручи до уваги те, що екран повністю плаский, модель ефектно виглядає у інтер`єрі чи то при розміщенні на стіні, чи на спеціальній підставці.

 

 

Новий рівень яcкравості зображення

 

Телевізори QLED 8K 2020 року повністю втілюють передовий досвід Samsung у сфері відтворення і застосування технології 8K. Кожна модель відповідає вимогам Асоціації 8K, а також CTA 8K Ultra HD Display Definition.У лінійці QLED 8K однією з перших у галузі була втілена підтримка відтворення нативного 8K-контенту. У 2020 році користувачі зможуть переглядати і транслювати на QLED 8K відео стандарту AV1, зняте у форматі 8K. Всі 8K-телевізори Samsung 2020 року виробництва вже мають цю функцією.

 

Співпрацюючи із такими партнерами, як наприклад YouTube, Samsung створює нові інноваційні способи трансляції стримінгового контенту у якості 8К. Технологія AI ScaleNet забезпечує якісну передачу даних за рахунок оптимізації доступної пропускної здатності мережі. Вона здійснює стиснення відео на стороні провайдера, а потім відновлює його на телевізорі, що дозволяє фактично вдвічі скоротити вимоги до пропускної здатності мережі, необхідної для стримінгової передачі. Samsung Electronics продовжує працювати з Amazon над вдосконаленням цієї функції, використовуючи технологію AI ScaleNet як для передачі контенту стандартної чіткості, так і в 4K для передплатників Prime Video.

 

Окрім створення екосистеми 8К в масштабах всієї галузі, компанія Samsung Electronics допомагає користувачам відчути всі переваги 8К навіть при перегляді відео більш низької якості. У моделі Q950 застосовуються сучасні напівпровідникові технології Samsung, в тому числі потужний процесор Quantum 8K нового покоління, який забезпечує покращення якості зображення і застосовує штучний інтелект та алгоритми машинного навчання для аналізу і визначення характеристик окремих пікселів. Після цього, алгоритм відновлює різні елементи зображення для створення виключно чіткої картинки в форматі 8К, незалежно від якості вихідного зображення.

 

Q950 використовує можливості штучного інтелекту, аби ніщо не відволікало глядачів від перегляду улюблених передач. У той час як у звичайних телевізорах сенсори можуть регулювати яскравість екрану здебільшого на основі зовнішнього освітлення в кімнаті, технологія Adaptive Picture враховує розподіл світла в конкретній сцені, гарантуючи тим самим незмінно чітке зображення і високу контрастність.

 

Поліпшення якості звуку

 

При перегляді стримінгового відео якість звуку відіграє таку ж важливу роль, як і якість зображення, отже модель Q950 безперечним лідером ринку за рівнем звучання. На кожній із сторін екрану розташовані динаміки, а ззаду – сабвуфери. Завдяки технології Object Tracking Sound +, яка використовує програмне забезпечення на основі штучного інтелекту для синхронізації динаміки звуку із рухом об’єктів на дисплеї, новинка відрізняється чітким і чистим 5.1-канальним об’ємним звучанням.

 

Крім того, телевізор Q950 здатний динамічно регулювати гучність діалогів, що відбуваються на екрані, враховуючи різноманітні зовнішні звуки, наприклад від роботи блендера або пилососа. Технологія Active Voice Amplifier (AVA-технологія активного посилення голосу) здатна розпізнавати зовнішні звуки і автоматично покращити чіткість мовлення.

 

Нарешті, флагман Q950 надає можливість використовувати вбудовані динаміки у якості додаткового аудіоканалу при підключенні до саундбарів серії Q (2020 року виробництва), наприклад, до моделі Q800, відзначеної нагородою за інновації Best of Innovation 2020 у рамках цьогорічної виставки CES. Технологія Q-Symphony дозволяє об’єднати аудіо з обох пристроїв для створення динамічної багатовимірної звуковий картини.

 

Новий погляд для якісного перегляду

 

Сьогодні користувачі мають доступ до найрізноманітнішого стримінгового контенту і набагато частіше, ніж будь-коли раніше, віддають йому перевагу. Саме тому лінійка QLED 8K телевізорів 2020 року пропонує нові функції, які дозволяють в повній мірі насолодитися зображенням і забезпечують можливість взаємодії з різними пристроями.

 

Переосмислення концепції Connected Living

 

У лінійці QLED 8K 2020 року були враховані усі нові та сучасні способи використання екранів телевізорів. Враховуючи напружений графік сучасної людини, Samsung розробила спеціальне рішення для підтримки щоденної фізичної активності та фітнесу. Модель Q950, завдяки впровадженню сервісу Samsung Health на телевізорах, може бути використана у ролі своєрідного фітнес-центру, за допомогою якого користувачі зможуть бачити свою фізичну активність, відстежувати успіхи і досягнення, встановлювати і досягати спільних спортивних та фітнес-цілей усією родиною.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів