Характеристики PlayStation 5: тепер офіційно

Головна Новини Характеристики PlayStation 5: тепер офіційно
20.03.2020

18 березня 2020 року, о 18:00 за київським часом, PlayStation офіційно анонсувала PlayStation 5. Якщо ви пропустили цю знакову подію, ми розкриємо найголовніше з цієї презентації.

Найголовніше про PlayStation 5

Про основні технічні особливості нової консолі розповідав Марк Церні, що є одним із провідних розробників PS5. Перше, на чому він наголосив, – це перехід консолі на SSD. Такий важливий крок дає можливість зменшити розмір ігор, адже не потрібно буде використовувати файли, що повторюються. Саме тому PlayStation 5 оснащено накопичувачем SSD ємністю 825 ГБ.

На PlayStation 5 буде надзвичайно висока швидкість передавання даних, завдяки чому всі 16 ГБ оперативної пам’яті максимально використовуватимуться для самої гри. Крім того, завантаження в іграх будуть практично миттєвими. Це стосується і встановлення патчів.

Підтверджено наявність Blu-Ray приводу 4К.

Технічні характеристики PS5

Процесор: 8-ядерний AMD Zen 2 на частоті 3,5 ГГц

Графічне ядро: 10,28 терафлопс на базі AMD RDNA 2

Оперативна пам'ять: 16 ГБ GDDR6 на швидкості 446 ГБ/с

Пам'ять: 825 ГБ SSD формату NVME на швидкості від 5,5 до 9 ГБ/с

Привід: 4К UHD

Відмінність від попереднього покоління вражає.

Також Марк Церні розповів про технологію трасування променів. У PlayStation 5 її використовуватимуть як для візуального ряду, так і для створення 3D-звуку.

Сумісність з іншими консолями

Маємо офіційне підтвердження зворотної сумісності з майже всіма іграми PS4. PlayStation 5 зможе запускати ігри, розроблені для PlayStation 4 та PlayStation 4 Pro. Крім того, старі ігри цілком успішно запускатимуться і з зовнішніх жорстких дисків. І нарешті, є підтримання об'ємного звуку на основі пропрієтарних алгоритмів і оснащення. А ось про зворотну сумісність із PS1, PS2 і PS3 нічого не було сказано.

Дата випуску та дизайн

На жаль, дизайн консолі PlayStation 5 на презентації не показали. Так само не вказали вартість і дату початку продажу. Тож, чекаємо на детальнішу інформацію.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів