ERC передає апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) українським лікарням

Головна Новини ERC передає апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) українським лікарням
05.05.2020

Минулого тижня з черговим етапом підтримки лікарень від ERC передано три щойно придбаних апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Українські лікарні працюють в умовах критичної нестачі необхідних матеріалів та обладнання. Ефективні та зручні у використанні апарати ШВЛ передано для лікарні №3 м.Києва. Це три апарати Astral100 австралійської компаніі ResMed у необхідній для негайного використання комплектації: з кисневими концентраторами, всмоктувальними помпами та небулайзерами, з відповідною документацією, сертифікацією та дозволами в Європі і США, і, врешті отриманими дозволами на експлуатацію в Україні від МОЗ, в той же день було налаштовано у палатах лікарні. Це стало можливим завдяки підтримці фахівців, які, зокрема, допомогли знайти необхідну техніку попри світовий дефіцит на таке обладнання, спричинений поширенням COVID'19.

Загальна вартість безкоштовно наданих медичних товарів від ERC лікарням країни з цим етапом разом сягає вже 7 мільйонів гривень. ERC з самого початку подій з коронавірусом надає, але не продає медичні та санітарні товари. Хоча майже кожен з наших іноземних бізнес-партнерів майже щодня пропонує нам фабрики китайських постачальників, здатні відвантажувати на продаж сотні тисяч одиниць продукції на добу. Не плануємо продавати і ШВЛ, і не через дійсні складнощі з пошуком постачальників та світовим дефіцитом працюючих та якісних ШВЛ.

"Коронавірус дещо змінює звички, економічні показники, стиль життя, але не має змінити людяність і прагнення допомогати. На жаль те, що зазвичай має бути природньо негаласливим, аби разом протистояти загрозі чи відновлювати занедбане, те, що не має рекламуватись, зараз вимагає зворотнього. Це, навіть, сумно коментувати", - зазначив CEO ERC Володимир Костенко.

До речі, днями ERC має отримати ще п'ять більш потужних ШВЛ марки Astral150. Попередньо заплановано передати їх у лікарні міст Київа, Стрия та Львова. Повідомимо згодом.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів