ASUS додає підтримку Resizable BAR у материнські плати та відеокарти серії NVIDIA GeForce RTX 30

Главная Новости ASUS додає підтримку Resizable BAR у материнські плати та відеокарти серії NVIDIA GeForce RTX 30
02.04.2021

Компанія ASUS випустила оновлення прошивки для понад 180 материнських плат для настільних ПК, а також оновлення Video BIOS (VBIOS) для власних відеокарт на базі графічних процесорів серії NVIDIA GeForce RTX 30, які дозволяють розблокувати функцію Resizable BAR у сумісних системах.

Resizable BAR – це функція, яка входить до складу стандарту шини PCI Express, що є у більшості сучасних ПК. Вона дозволяє центральному процесору ефективніше обмінюватися даними з відеокартою, що підвищує продуктивність у певних іграх. За результатами власних тестувань, які показали приріст продуктивності більше ніж на 12 % у таких AAA-іграх, як Forza Horizon 4, компанія ASUS вирішила додати підтримку цієї функції в широкий асортимент своєї продукції.

ASUS розробила оновлення прошивки для цілої низки материнських плат, починаючи від бюджетних платформ AMD A520 та Intel H410 до платформ рівня high-end AMD TRX40 та Intel X299.

Щоб надати підтримку функції Resizable BAR власникам усіх відеокарт ASUS серії GeForce RTX 30, компанія також випустила оновлення VBIOS для власних відеокарт на базі графічних процесорів GeForce RTX 3060 Ti, GeForce RTX 3070, GeForce RTX 3080 та GeForce RTX 3090. Віднині власники цих продуктів можуть завантажити та встановити останню версію VBIOS усього в пару натискань кнопки миші, перейшовши на сторінку підтримки відповідного продукту. Відеокарти GeForce RTX 3060 підтримують функцію Resizable BAR із моменту випуску та не потребують оновлення VBIOS для того, щоб можна було скористатися її перевагами.

Процес оновлення та конфігурування прошивки материнських плат ASUS вирізняється простотою, а відзначений нагородами, простий у використанні інтерфейс прошивки дозволяє користувачеві легко увімкнути підтримку Resizable BAR після встановлення останніх оновлень.

Оновлення прошивок материнських плат та VBIOS, потрібні для увімкнення функції Resizable BAR у сумісних пристроях, доступні у всьому світі на сайті ASUS із 30 березня 2021 року.

  • Повний перелік материнських плат ASUS, які отримують оновлення прошивки для підтримки Resizable BAR, а також мінімальні версії прошивки, потрібні для того, щоб ця функція повноцінно працювала на відеокартах серії NVIDIA GeForce RTX 30, наведено тут.
  • Щоб знайти потрібні оновлення для материнських плат та відеокарт, перейдіть у центр завантажень ASUS.
  • Докладніше про те, як увімкнути функцію Resizable BAR у прошивці материнської плати ASUS, як оновити VBIOS відеокарти та як перевірити активність функції Resizable BAR, можна дізнатися з детальної інструкції на сайті ASUS Edge Up.
  • Більше інформації про системні вимоги та сумісне з функцією Resizable BAR обладнання шукайте у блозі NVIDIA GeForce.
  • Більше інформації про процес оновлення VBIOS та вирішення пов’язаних проблем можна знайти на спеціальній сторінці підтримки NVIDIA.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров