Microsoft анонсувала нові планшети та ноутбуки Surface

Home News Microsoft анонсувала нові планшети та ноутбуки Surface
07.10.2021

Microsoft оголосила про вихід одразу п'яти нових гаджетів лінійки Surface. Були анонсовані такі нові продукти лінійки Surface: Surface Pro 8, Surface Duo 2, Surface Go 3, Surface Laptop Studio, а також нова конфігурація Surface Pro X.

22 вересня 2021 року під час цифрової презентації нової лінійки пристроїв технологічного гіганта були продемонстровані планшети Surface Pro, продуктивність яких на 43 % більша як порівняти з попередником, і Surface Go, що на 60 % швидше, а також ноутбук Surface Laptop Studio – «найпотужніший представник лінійки Surface».

За словами компанії, нові пристрої Surface створювалися разом з операційною системою Windows 11, яка має ось-ось вийти. 

«Нові пристрої позиціонуються як «2 в 1» і є новою категорією ноутбуків», - сказав під час заходу генеральний директор Microsoft Сатья Наделла.

«Ми вважаємо, що хмарний і периферійний штучний інтелект визначать майбутнє кожної програми», - сказав він. «Візьмемо, наприклад, ноутбук Laptop Studio. За допомогою моделей штучного інтелекту, що працюють на пристрої, у поєднанні з потужністю Teams ми можемо оптимізувати ваш голос і відео незалежно від фонового шуму чи освітлення».

Директор відділу контролю виробництва Microsoft Панос Панай описав нові пристрої та аксесуари як «пристрої, що забезпечують неймовірний досвід роботи з Microsoft 365, Edge, Teams, GamePass і всіма улюбленими програмами».

Ось що потрібно знати про п'ять нових пристроїв Surface.


Surface Laptop Studio

Панай описав Surface Laptop Studio як «найпотужніший ноутбук, який коли-небудь створювали в Microsoft». У ньому поєднані елементи Surface Book і Surface Studio, що разом «забезпечують потужність настільного комп’ютера, портативність, необхідну для ноутбука, а також численні можливості для творчості, і все це в одному пристрої».

Ноутбук має 14,4-дюймовий дисплей PixelSense і перший тактильний тачпад Microsoft, що підтримує жести й тактильний зворотний зв'язок. Крім того, передбачена функція керування пером, що може примагнічуватися до задньої кришки ноутбука.

Surface Laptop Studio поєднує чотириядерний процесор Intel 11-го покоління і дискретну відеокарту Nvidia RTX 3050 Ti. Він також оснащений камерою 1080p, «доповненою функціями штучного інтелекту, розробленими спеціально для Surface і Windows 11» (функція розпізнавання обличчя).

«Вона вдосконалює експозицію й освітлення під час відеодзвінків, розпізнаючи та покращуючи ваше обличчя за найскладніших умов освітлення, що б не було на вас надягнуто – капелюх, сонцезахисні окуляри або маска», - сказав Панай. 


Surface Pro 8

Surface Pro 8 – це «найпотужніший пристрій «2 в 1» на ринку», - сказав під час заходу Microsoft Пітер Кіріаку, віцепрезидент Microsoft Devices. Планшетний комп’ютер побудований на платформі Intel Evo з процесором Intel Core 11-го покоління. Завдяки своєму дизайну він забезпечує більш ніж на 43 % більше обчислювальної потужності та на 75 % швидшу графіку, ніж Surface Pro 7. Новий Surface Pro 8 оснащений оперативною пам’яттю до 32 ГБ. У нього також з’явилася підтримка порту Thunderbolt 4. Збільшився і час автономної роботи, який тепер становить близько 16 годин.

За даними Microsoft, Surface Pro 8 більш ніж удвічі швидший за Surface Pro 7.

Surface Pro 8 має повнофункціональну підставку, знімну клавіатуру, студійні мікрофони, звук Dolby Atmos і фронтальну камеру. Він також має 13-дюймовий дисплей PixelSense із високою роздільною здатністю й тонкими рамками, технологією Dolby Vision, частотою оновлення 120 Гц та технологією адаптивної передачі кольору, яка підлаштовується під колір, температуру та освітлення навколишнього середовища.

Surface Pro 8 працює з пером Surface Slim Pen 2, у якому використовується спеціальний процесор Microsoft G6, що дає змогу невеликим механічним коливанням імітувати відчуття ручки на папері. Перо має гостріший наконечник й обіцяє більшу точність і контроль, а також пропонує налаштовуване меню під час використання Windows 11.


Surface Duo 2

Смартфон Surface Duo 2 розроблено разом із Qualcomm і є найтоншим у світі пристроєм 5G. Пристрій працює на мобільній платформі Qualcomm Snapdragon 888 5G.

Surface Duo 2 має 3D-скло з нанопокриттям. У розкладеному вигляді пристрій має два дисплеї PixelSense Fusion, які розширюються до 8,3-дюймового дисплея з частотою оновлення 90 Гц.

Панель огляду Surface Duo 2 дає змогу перевіряти час, не відкриваючи пристрій, і має кольорові значки, які показують, скільки дзвінків і повідомлень, включаючи чати Teams, отримав користувач, а також залишок заряду акумулятора.

Камери Surface Duo 2 мають подвійну оптичну стабілізацію зображення. Програмний алгоритм і багатокадрова обробка усувають шум. Ширококутна камера обіцяє швидший і точніший автофокус навіть за слабкого освітлення. Програма камери запускається на обох дисплеях для попереднього перегляду фотографій.

Стрічка Microsoft на Surface Duo 2 відображає нещодавно використовувані документи, завдання, зустрічі та новини.

Смартфон Surface Duo 2 дає змогу отримувати доступ до всього вмісту смартфона прямо на вашому ПК з ОС Windows. Користувачі можуть використовувати всі мобільні додатки на своїх ПК для багатозадачності, відкривати програми у власному вікні та закріплювати програми на панелі завдань. Користувачі також можуть копіювати та вставляти вміст зі своїх смартфонів у програми на ПК з ОС Windows 11.


Surface Go 3, Surface Pro X і Windows 11

Новий планшет Surface Go 3 є найшвидшим і найпотужнішим пристроєм Surface Go, він на 60 % швидший за Go 2 і працює на базі процесора Intel Core i3.

Він має додатковий стандарт мобільного зв’язку LTE Advanced, акумулятор, заряду якого вистачає на цілий день роботи, цифрове перо та сенсорну панель. Моделі LTE вийдуть протягом «найближчих місяців». Пристрій також має технологію звуку Dolby і 10,5-дюймовий дисплей.

Хоча Surface Pro X, який Microsoft рекламувала як оновлену версію популярної серії планшетів «2 в 1» Surface Pro, не привернув особливої уваги під час презентації, Microsoft оголосила, що Surface Pro X має ОС Windows 11 та програми, зокрема Teams, Office, Adobe Photoshop і Lightroom, оптимізовані для ARM.

За словами компанії, Microsoft також випустить модель лише з Wi-Fi та акумулятором, заряду якого вистачатиме на цілий день роботи.

Menu
Products catalog
Products catalog