ASUS представляє відеокарту GeForce RTX 3070 Noctua Edition

Главная Новости ASUS представляє відеокарту GeForce RTX 3070 Noctua Edition
07.10.2021

Інженери ASUS та Noctua створили найхолоднішу та найтихішу відеокарту з повітряним охолодженням у своєму класі.

Компанія ASUS представляє ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition – відеокарту, створену для ентузіастів і модерів, які знаються на найкращих компонентах.

Прихильники Noctua – одні з найвідданіших майстрів зі створення оригінальних ПК, які у своїх системах використовують вентилятори охолодження та процесорні кулери цієї фірми. Найбільш завзяті шанувальники цього бренду навіть модифікують відеокарти, використовуючи вентилятори Noctua замість стандартних вентиляторів відеокарт. На додаток до візуальної привабливості, ці вентилятори відзначаються низьким рівнем шуму, оптимізованими характеристиками повітряного потоку та високою надійністю.

Нещодавно ASUS і Noctua домовилися про довгострокове партнерство, і першим його результатом став випуск відеокарти, що надає користувачам переваги ефективного охолодження, яке досягається завдяки унікальними особливостям вентиляторів Noctua.

Технології ASUS і Noctua

У відеокарті ASUS GeForce RTX 3070 Noctua Edition використовується пара найсучасніших вентиляторів NF-A12x25. Вони створюють потужний потік повітря, спрямовуючи його на масивний радіатор товщиною 2,3 слота, розроблений спільно командами інженерів ASUS і Noctua. Серед рішень, над якими працювали обидві команди, були питання щільності розміщення пластин та місце розташування теплової трубки радіатора для покращення характеристик повітряного потоку, який створюють вентилятори NF-A12x25. Щоб забезпечити низький рівень шуму, належні акустичні характеристики, високу ефективність охолодження, а також достатнє місце для розміщення пари 120-міліметрових вентиляторів, відеокарта отримала конструкцію товщиною 4,3 слота.

Як результат, було створено відеокарту з одним із найкращих на ринку співвідношенням продуктивності на децибел шуму. Порівняно зі звичайною відеокартою TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition, версія Noctua Edition генерує на 10 дБ нижчий рівень шуму за того ж ліміту потужності та температури.

Шанувальники Noctua часто дбають не лише про високу продуктивність та низький рівень шуму своїх систем, але й про її естетику. Оригінальний коричневий кожух, що захищає пару вентиляторів NF-A12x25 відповідає їхній колірній гамі та забезпечує надійну систему кріплення. Логотипи ASUS та Noctua спереду та збоку кожуха разом із витонченою графікою на повнорозмірній задній панелі ідеально поєднуються з іншими компонентами в системі.

На додаток до спеціально розробленого радіатора та найсучасніших вентиляторів, GeForce RTX 3070 Noctua Edition «озброєна» всіма фірмовими функціями, якими відомі відеокарти ASUS. Перемикач двох профілів BIOS установлений у тихий режим для оптимального балансу шуму та продуктивності, тоді як технологія 0db (пасивний режим роботи) робить відеокарту повністю безшумною, вимикаючи вентилятори за невеликих навантажень. Ексклюзивна технологія виготовлення Auto-Extreme гарантує точність розміщення та якість пайки компонентів, а задня пластина з вентиляційним отвором забезпечує покращене відведення нагрітого повітря за межі корпусу. Крім того, 144-годинний процес тестування гарантує, що відеокарта готова до роботи протягом тривалого часу прямо з коробки.

Вентилятори NF-A12x25

Завдяки численним інноваціям для цієї відеокарти була вибрана пара 120-мм вентиляторів NF-A12x25. Вони виготовлені з фірмового рідкокристалічного полімеру Noctua Sterrox із надзвичайно низьким коефіцієнтом теплового розширення, що дозволяє лопаткам вентилятора обертатися на відстані всього 0,5 мм від зовнішньої рами. Цей надзвичайно малий допуск дозволяє NF-A12x25 ефективніше протидіяти протитиску, зменшуючи витік повітря між кінчиками лопаток і зовнішньою рамою. Посилені металевими елементами ступиця та вісь вентилятора допомагають підтримувати зазор незмінним.

Крім того, спеціальна мікросхема для ШІМ-керування з технологією Smooth Commutation Drive 2 знижує рівень шуму вентилятора на менших швидкостях. Спеціально налаштований для комфортної роботи акустичний профіль вентилятора ідеально підходить для поєднання із радіатором відеокарти. Завдяки спеціальній формі кінчиків лопаток (технологія Flow Acceleration Channels) покращується ефективність охолодження та зменшується вихровий шум. Спеціальні виїмки на рамі вентилятора (технологія Inner Surface Microstructures) допомагають зменшити шум від лопаток, які проходять повз них. Антивібраційні накладки, виготовлені з м’якого силікону, запобігають передачі резонансної вібрації на відеокарту та далі на корпус. Завдяки цим функціям вентилятор NF-A12x25 здобув велику кількість нагород та отримав репутацію найкращого 120-мм вентилятора на ринку.

 

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров