Що таке технологія NVIDIA Reflex та які переваги вона несе геймерам?

Головна Новини Що таке технологія NVIDIA Reflex та які переваги вона несе геймерам?
27.10.2021

Нові технології не завжди зрозумілі звичайному користувачу з точки зору реальних переваг – тому сьогодні ми спробуємо з’ясувати максимально простими словами, як ця технологія впливатиме на ігровий досвід та чи можна прокачати свої геймерські скіли з її допомогою.

Для того, щоб дослідити, як це працює та що нам дає, спершу розберемось у термінології:

  • затримка системи – час від моменту натискання кнопки миші до відповідної зміни пікселя на екрані;
  • NVIDIA Reflex Latency Analyzer – інструмент, убудований в топові ігрові монітори для визначення затримки комп’ютера, дисплея та миші в загальній затримці системи;
  • Reflex-сумісна миша – ігровий маніпулятор із підтримкою технології NVIDIA Reflex, який дозволяє визначати затримку миші в загальній затримці системи. Наразі перелік обмежений і включає не весь модельний ряд – наприклад, найширший модельний ряд представлений у компанії ASUS – це ROG Keris (дротова та бездротова версії) , ROG Gladius III (дротова та бездротова версії), ROG Chakram Core і ROG Spatha X.

Яким чином усе це працює? Нова технологія аналізує затримку систему на всіх етапах опрацювання інформації – від кліка мишею, через опрацювання події процесором і промальовування сцени відеокартою, і до виведення оновленої інформації на монітор. Виявляючи слабкі місця в цій ланці, NVIDIA Reflex оптимізує використання всіх наявних ресурсів для підвищення якості геймерського процесу та зниження затримки усієї системи без необхідності погіршувати ігрові налаштування.

Тепер давайте безпосередньо розглянемо три сценарії, коли технологія NVIDIA Reflex дійсно допомагає геймерам.

  • Оптимізація використання ресурсів CPU та GPU: зменшення черги рендерингу при навантаженні на відеокарту під час роботи зі складними візуальними сценами та автоматичне підлаштування параметрів роботи процесора залежно від динаміки сцен гри.
  • У шутерах підвищується точність прицілювання. Не треба прораховувати, яка може бути затримка та як треба зміщувати приціл для вистрілу відповідно до цього. Зниження затримки означає, що де бачите ворога – там він і є в цю мить, тож цілься та стріляй без зайвих вагань і прорахунків.
  • Перевага визираючого. Працює за тією ж логікою, що й ситуація з утриманням кута: першим побачив ворога – першим вистрелив, без зайвих ризикових визирань. При меншій затримці системи ігрові позиції промальовуються швидше та можна помітити переміщення ворога без додаткових рухів зі свого боку.

Але говорячи про вагомі переваги нової технології для користувачів, було б несправедливо не вказати й на деякі її недоліки. В основному вони полягають не в технологічних аспектах, а в питаннях організації ігрового місця. Наразі можна назвати наступні недоліки NVIDIA Reflex – бо куди ж без них, ніхто не ідеальний.

  • Необхідність використання Reflex-сумісної миші для вимірювання та мінімізації затримки миші. Оскільки наразі тільки найсучасніші миші, та й то не усі та не в кожного виробника, підтримують цю технологію, перед геймерами стоїть необхідність оновлення свого комплекту периферії.
  • Обмежена кількість моніторів із цією технологією та їхня висока ціна. Тут також усе зрозуміло: технологія нова й недешева, знайти її можна тільки в топових моделях для професійних кіберспортменів, які точно зможуть оцінити усі її переваги. Прикладом подібного монітора можна назвати ROG Swift PG259QNR або новинку, яка скоро надійде в українські магазини – ROG Swift PG279QM.

Ми коротко розглянули основні моменти роботи технології Nvidia Reflex. Чи надає вона переваги гравцям? Беззаперечно, кіберспортсмени та палкі шанувальники динамічних ігор оцінять переваги усунення затримок системи та будуть впевнені, що надалі все залежить виключно від їхньої майстерності, а не примх техніки! Чи потрібна ця технологія саме вам? Питання залишається відкритим для кожного окремо взятого геймера, хто бажає підвищити свої ігрові скіли.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів