Sonos успішно дебютували у сфері виробництва автомобільних аудіосистем

Головна Новини Sonos успішно дебютували у сфері виробництва автомобільних аудіосистем
09.02.2022

Sonos увійшли на ринок автомобільної акустики завдяки колаборації з брендом Audi.

Компанія Sonos здобула ім’я, виробляючи бездротові домашні акустичні системи, стала винахідником галузі мультирум і розробником чималої кількості технологій бездротового передання даних, стримінгу та групового керування пристроями в одній мережі. Розпочавши масштабну експансію у нові продуктові категорії, Sonos випустили лінійку портативних акустичних систем і розробили інтегровані інтер’єрні динаміки разом із IKEA. Тому автомобільна акустика є чи не найлогічнішим наступним кроком розвитку компанії, адже чимала кількість конкурентів Sonos, вже тривалий час виробляє рішення для автомобільного ринку.

Sonos + Audi

Партнерство з Audi є чудовим стратегічним вибором для обох компаній, адже, як зазначають представники обох сторін, бренди Sonos та Audi об’єднує фокус на інноваціях, дизайні, преміальній якості й екологічності. Підкреслюючи усі ці цінності, для дебюту Sonos було обрано серію електромобілів Audi E-Tron. Першою моделлю, оснащеною акустикою Sonos, став кросовер Audi Q4 E-Tron, що вже доступний у продажу.

Акустика Sonos у авто

Наразі базову модель кросоверів Q4 комплектують стандартною аудіосистемою з вісьмома динаміками (включаючи сабвуфер). Чотирма високочастотними динаміками та центральним динаміком керують за допомогою підсилювача, вбудованого у мультимедійний інтерфейс автомобіля. Окремий восьмиканальний підсилювач відповідає за чотири низькочастотні динаміки і сабвуфер в багажному відділенні. Разом два підсилювачі забезпечують вихідну потужність 580 Вт, як порівняти з 180 Вт стандартною аудіосистемою.

Під час замовлення Vorsprung – найвищого рівня комплектації, акустику Sonos буде включено як складову цього рівня. Також її можна отримати в інших комплектаціях, придбавши опцію «Комфорт та звук».

В автомобільній акустиці Sonos застосовано так званий алгоритм Sonamic Panorama, що розподіляє сигнали на десять динаміків. Використовуючи стереозаписи для створення тривимірного об’ємного звучання, окремі джерела звуку поміщають на віртуальну U-подібну звукову сцену, що створює у слухача враження оркестрового концерту наживо.

Відгуки та майбутнє Sonos

З виходом Q4 E-Tron звукові рішення Sonos отримали надзвичайно схвальні відгуки як від фанатів авто, так і від експертів звуку, які мали можливість протестувати та почути нове обладнання. Це зробило дебют Sonos у автомобільному аудіо однозначним успіхом. Цілком імовірно, що це стане початком нового витку розвитку компанії, як було свого часу для таких динозаврів індустрії як Bose, Bang & Olufsen, Harman Kardon тощо.

Вже відомо, що акустика Sonos буде наявною у електромоделях Audi A1, Q1, Q2 та Q3. Чекаємо ще більшого поширення акустики Sonos на ринку авто та інших гучних новин від компанії цього року.

Асортимент акустичних систем Sonos та де придбати

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів