Огляд NAS-сервера Synology DS115j

Головна Огляди Огляд NAS-сервера Synology DS115j
20.01.2017

Цю модель мережевого сховища можна охарактеризувати як ідеальне поєднання універсальності та доступності. Це енергоефективний, а головне компактний і легкий NAS-сервер з функціональною операційною системою.

Комплектація

Пристрій поставляється з адаптером живлення, мережевим кабелем і комплектом болтів для фіксації накопичувача всередині, а також шурупами для фіксації кришки.

Зовнішній вигляд і конструкція

Корпус Synology DS115j виконано з міцного полікарбонату білого кольору із сірою вставкою на передній панелі, а внутрішній каркас зроблений з металу.

Стійку розташування на різних поверхнях забезпечують прогумовані ніжки. На тильній панелі можна побачити вентиляційну решітку, мережевий роз'єм, два порти USB 2.0, гніздо для адаптера живлення і роз'єм Kensington для замка безпеки. Вбудований кулер підтримує три режими швидкості - охолодження, тихий режим, а також режим низького енергоспоживання.

Synology DS115j підтримує встановлення одного 3,5-дюймового жорсткого диска з інтерфейсом SATA III або SATA II і швидкістю 6 Гбіт/с або 3 Гбіт/с відповідно, а для використання 2,5-дюймового накопичувача, як HDD, так і SSD, необхідно додаткове кріплення. При розмірах в 16,6 x 7,1 x 22,4 см, вага мережевого сховища без встановленого накопичувача становить 710 г.

Можливості та програмне забезпечення

Роботу сервера забезпечує 32-розрядний процесор Marvell Armada 370 88F6707 з частотою 800 МГц і 256 МБ оперативної пам'яті стандарту DDR3. Максимальний обсяг жорстких дисків, досягає 10 ТБ. Система підтримує файлову систему EXT4 для внутрішнього накопичувача і ряд файлових систем для зовнішніх дисків - EXT4, EXT3, FAT, NTFS, HFS + і exFAT. При тестуванні з жорстким диском Seagate Enterprise NAS ST6000VN0001 ємністю 6 ТБ, разом з ПК на базі Windows і підключенням зі швидкістю 1GbE завантаження файлу об'ємом 3 ГБ відбувалася зі швидкістю 103,37 МБ/с, а вивантаження - 62,56 МБ/с. Така ж операція була проведена і з великою кількістю файлів, загальний розмір яких також досягав 3 ГБ. Завантаження файлів - 58,43 МБ/с, вивантаження - 30,96 МБ/с. Добре, що сервер підтримує автозапуск після збою живлення. Synology DS115j працює під управлінням операційної системи DiskStation Manager 6.0, побудованої на базі ядра Linux. Її можна охарактеризувати як функціональну і досить гнучку модульну систему, яка впорається з великим спектром завдань.

ОС включає в себе поштову хмарну службу, пакет офісних додатках для редагування документів і спільної роботи, а також засоби віртуалізації, захисту даних і синхронізації з іншими пристроями для створення приватного хмарного сховища.

Додаток Cloud Station Backup виконує функції резервного копіювання. Незалежно від використовуваної ОС, будь то Windows або Mac, бекап відбувається в автоматичному режимі, разом зі змінами в файлах. Користувачі Mac можуть скористатися системою Apple Time Machine. Також підтримується копіювання даних на інші пристрої серії DiskStation, зовнішні жорсткі диски і такі онлайн-сервіси як Amazon S3, Glacier, Microsoft Azure і HiCloud.

Synology Hyper Backup допоможе створити розклад і оптимізує процес резервного копіювання разом з економією дискового простору, завдяки збереженню тільки тих даних, які змінювалися між версіями.

Обмін і управління файлами відбувається за допомогою програми File Station з підтримкою FTP-клієнта. За рахунок повної підтримки таких мережевих протоколів як FTP, SMB2, AFP, NFS і WebDAV досягається безперешкодний обмін файлами між платформами Windows, Mac і Linux. Тому користувачам немає необхідності зберігати кілька комплектів облікових даних.

Також варто сказати і про можливості синхронізації сервера з хмарними сервісами - Amazon Cloud Drive, Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox, Box, Baidu Cloud і іншими. Ця можливість дозволить створити гібридне хмарне сховище з високою гнучкістю зберігання даних.

Функціонал ОС DiskStation Manager дозволить індексувати і впорядкувати мультимедійний контент - фотографії, відео, а також музику. І все це з зручним інтерфейсом з можливістю обмінюватися контентом з іншими користувачами за допомогою посилань.

 

Також підтримується потокова передача даних на інші пристрої з сертифікатом DLNA.

Додатковий пакет Surveillance Station, який включає дві безкоштовних ліцензії на використання IP-камер, можна використовувати в якості основи для домашнього центру відеоспостереження. Процес підключення простий - необхідно завести камери відеоспостереження і Synology DS115j в одну мережу.

Для віддаленого доступу і швидкого доступу до різних сервісів мережевого сховища, виробник надає програми для мобільних пристроїв на базі iOS і Android:

  • DS note - зручний текстовий органайзер.
  • DS audio і DS video і DS photo - швидкий доступ до мультимедійного контенту.
  • DS cloud і DS file - синхронізація даних між мобільними пристроями і NAS-сервером.
  • DS get - універсальний менеджер завантажень.
  • DS cam - доступ до системи відеоспостереження.

Враження

NAS-сервер Synology DS115j - відмінне рішення як для домашнього використання, так і впровадження в малому і середньому бізнесі. У цій моделі об'єднані легкість використання і величезний функціонал, за допомогою якого можна не тільки розширити мультимедійні можливості, а й вирішити ряд завдань зі зручним і безпечним зберіганням даних.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Модель Synology DS115j
  • Розміри 16,6 x 7,1 x 22,4 см
  • Вага без накопичувача 710 г
  • Процесор Marvell Armada 370 88F6707
  • Оперативна пам’ять 256 МБ DDR3
  • Підтримка накопичувачів 1x 3,5 "HDD SATAIII/SATAII, 1x 2,5" HDD / SSD SATAIII / SATAII
  • Об`єм до 10 ТБ
  • Файлова система внутрішнього накопичувача EXT4
  • Файлова система зовнішніх накопичувачів EXT4, EXT3, FAT, NTFS, HFS +, exFAT.
  • Роз'єми 2x USB 2.0, 1x 1GbE
  • Адаптер живлення 36 Вт

Товари з публікації
код товару: DS115j
немає в наявності
 
Зовнішні порти: Порт USB 2.0; Сертифікація:FCC Class B, CE Class B, BSMI Class B; Комплектація: Основний пристрій, Набір приладдя, Мережевий кабель RJ-45, Адаптер живлення; Розмір (ВхШхГ): 166x71x224; Вага: 0.71 кг .
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів