Інженерна справа для найменших - fischertechnik

Головна Огляди Інженерна справа для найменших - fischertechnik
14.09.2017

Конструктори fischertechnik — чудові, пізнавальні та розважальні набори для задоволення та втілення будь-яких інженерних фантазій.

Розуміти інженерні науки краще, відчуваючи та перевіряючи кожне правило своїми руками. Зробити це юні дослідники можуть завдяки німецьким конструкторам fischertechnik. За даними виробника, в Європі ці іграшки вже протягом багатьох років успішно використовуються в школах, освітній та професійній підготовці. З наборами, призначеними для різного віку, діти самостійно створюють нові моделі, грають та будують без обмежень.

У конструкторах fischertechnik є чотири основні лінійки:

  • Junior (для дітей віком від 5 років, так звана червона лінійка). Ця лінійка — перший досвід роботи з технологіями. Її девіз: вчимося, успішно граючи та будуючи.
  • Advanced (початковий рівень для дітей віком від 7 років, синя лінійка). З цими конструкторами діти розвивають свої знання та можливості. Моделі, які можна з ними побудувати, не лише реалістичні та мають зрозумілий функціонал, але ще й надійні в будівництві та грі.
  • Profi (просунутий рівень для дітей віком від 7 років, чорна лінійка). Моделі дуже близькі за виглядом та конструктивом до реальності. З ними легко засвоювати такі розділи знань, як механіка, пневматика, електротехніка та відновлювальна енергія.
  • Robotics (для дітей віком від 8 років). Конструктори доповнено спеціальним графічним програмним забезпеченням, яким легко зможуть користуватися навіть діти 8 років та за допомогою комп’ютерів контролювати свої моделі.
  • Education – навчальні комплекти для дітей віком від 8 років, в основі використовуються серії Profi та Robotics. Наглядно демонструють базові закони фізики, пневматики, механіки.

На додаток є ще лінійка PLUS, у якій можна знайти все, аби доповнити моделі fischertechnik та зробити гру ще веселішою: пристрої для виробництва електроенергії, підсвічування, відтворення звуку тощо.

Неспинний рух: fischertechnik Dynamic

fischertechnik Dynamic — це набір для юних інженерів, винахідників, випробувачів та просто шанувальників динамічних конструкторів.

З fischertechnik Dynamic ви отримуєте певний набір деталей для побудови треків, якими металеві кульки будуть рухатися лише під дією сили тяжіння та інерції. Об’єднавши їх з різного виду підйомниками, можна забезпечити безперервні перегони.

У лінійці серії Dynamic є сім наборів залежно від кількості елементів, складності та варіацій. Для тестування та оцінки можливостей конструктора було обрано модель Dynamic XL — найбільший за кількістю деталей набір.

Усі елементи виготовлено з якісних матеріалів, вони чітко підігнані, що дозволяє без зайвих зусиль з’єднувати їх між собою. Основним будівельним елементом є блок з пазами і виступами типу з’єднання «ластівчин хвіст». Такий тип з’єднання дозволяє створювати безліч комбінацій з деталей. Усі елементи набору розфасовано в різні пакетики, але не за типорозміром або кольором, а відповідно до порядку складання вузлів згідно з інструкцією. Дуже зручно! А ще кожний тип елементів має свій колір залежно від функціонального призначення, що дійсно полегшує збирання та допомагає розробляти та втілювати нові ідеї.

У комплекті є покрокова наочна інструкція з будівництва дев’яти різних комплексів треків. В основі кожного комплексу є певний механізм піднімання кульок для запуску: ланцюговий, роторний або ступінчатий транспортер.

Для найповнішого ефекту від конструктора можна побудувати найскладніший комплекс: із двома транспортерами і двома незалежними маршрутами для кульок. Сподобалася ідея з кутовими (7,5, 15, 30, 60 градусів) трапецієвидними деталями для побудови різних кренів та переходів. Завдяки їм можна створити повороти будь-якого нахилу і складності, а можна і петлі за типом американських гірок. За бажання можливо створити власні треки та транспортери, обмеженням буде лише час та фантазія.

Конструктор комплектується електричним двигуном, що працює від стандартної батарейки напругою 9 В («Крона»), та світлодіодним підсвічуванням з різними режимами роботи.

Модель можна доповнити акумуляторним блоком для подовження ігрового часу та додатковим світлодіодним підсвічуванням, щоб забезпечити більшу яскравість і підкреслити динамічність. Якщо додатково підключити звуковий набір і ввімкнути наперед встановлені звуки (а можна завантажити і власні через стандартний USB-кабель у комплекті), перегони кульок будуть супроводжуватися відповідним звуковим оформленням.

Dynamic XS FT-536619

Dynamic S FT-536620

Dynamic M FT-533872

Dynamic XL FT-524327

Dynamic L2 FT-536621

Dynamic L2 с Crazy Machines 3 FT-3541177

Набір додаткових деталей Dynamic Tuning Set FT-533873

Пневматика як на долоні: fischertechnik Pneumatic

Серед різноманітних варіантів навчально-пізнавальних конструкторів виробництва fischertechnik варто також зупинити увагу на серії Pneumatic. Це нові ігрові та навчальні конструктори, що допомагають у вивченні принципів роботи різноманітних пневматичних пристроїв.

Наприклад, у конструкторі fischertechnik Profi «Пневматика» FT-516185, окрім деталей (до речі, їхня кількість складає 440 шт.), є покрокова наочна інструкція зі збирання різноманітних механізмів, а також посібник, який навчає юних конструкторів основам пневматики та історії виникнення пневматичних машин.

Набір також включає у себе компресор, пневматичні циліндри, ручні розподільчі клапани, корпус джерела живлення 9 В. З цим комплектом можна зібрати насос для повітряних кульок, ножичний підйомник, подвійні розсувні двері, катапульти. На базі трактора можливо зібрати навантажувач, складальник рулонів сіна для лісівництва, екскаватор. Усі механізми мають приводи та управляються за допомогою стисненого повітря.

Pneumatic Power FT-533874

Як і зазначалося, усі деталі конструкторів fischertechnik виготовлено з якісних матеріалів, мають свій колір залежно від функціонального призначення, блоки мають пази і виступи типу з’єднання «ластівчин хвіст», а також кутові (7,5, 15, 30, 60 градусів) трапецієвидні деталі для побудови різних конструктивних елементів.

Pneumatic 3 FT-516185

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів