Серія fischertechnik ROBOTICS: створи свого робота

Головна Огляди Серія fischertechnik ROBOTICS: створи свого робота
14.09.2017

fischertechnik — унікальні механічні та електронні навчальні конструктори, створені відомим німецьким вченим — професором Артуром Фішером. Поєднуючи елементи з різних наборів, можна створювати будь-які механізми.fischertechnik — унікальні механічні та електронні навчальні конструктори, створені відомим німецьким вченим — професором Артуром Фішером. Поєднуючи елементи з різних наборів, можна створювати будь-які механізми.

Конструктори fischertechnik дуже популярні в Європі та набувають все більшого поширення в Україні завдяки функціоналу і безлічі специфічних деталей, що дозволяють створювати не тільки розважальні та освітні проекти, а й прототипи реальних складних пристроїв.

Найбільш цікавою є робототехнічна серія. Це конструктори з можливістю програмувати для навчання та розвитку дітей від 8 років. Можливості використання майже безмежні. Залежно від віку дитини можна підібрати конструктор різного рівня складності.

Робототехнічні конструктори fischertechnik мають низку переваг і особливостей. Головна відмінність — можливість поєднувати елементи з різних наборів, тому можна створити будь-що. Виробник періодично пропонує свої комбінації з різних наборів. Наразі, наприклад, це потужне гоночне авто класу люкс.

Друга перевага — це унікальна система з’єднання деталей. Основні деталі зроблено так, що їх можна кріпити зі всіх шести граней. Третя — наявність армуючого сталевого елемента всередині кожного базового будівельного блоку, завдяки чому забезпечується міцність і жорсткість зібраних конструкцій.

Крім стандартних, набори містять безліч різноманітних деталей: шестірні, черв’ячні передачі, вали, осі, колеса з шинами, декоративні елементи. Робота з конструктором fischertechnik вельми наближена до реального процесу розробки роботів.

Платформа fischertechnik включає візуальне середовище програмування ROBO Pro. Середовище — графічне і працює відповідно до правил складання блок-схем. Це, з одного боку, дозволяє програмувати роботів тим, хто ще не знайомий з мовами програмування, з іншого — привчає до правильного оформлення і складання блок-схем, що стане корисним при вивченні програмування в майбутньому.

Робототехнічну серію fischertechnik відрізняє наявність програмованого контролера —ROBOTICS TXT. Контролер, обладнаний кольоровим сенсорним дисплеєм з діагоналлю 2,4" і роздільною здатністю 320×240 пікселів, підтримує Bluetooth і Wi-Fi, завдяки чому може обмінюватися інформацією на відстані. Також у нього є ІК-приймач для дистанційного керування роботом. Контролер має 8 портів для підключення моторів, світлодіодів та інших виконавчих пристроїв, а також 8 портів для під’єднання різних датчиків. Отже, одноразово можна використовувати 16 різних електронних компонентів. Вбудований слот для карток MicroSD дозволяє розширювати об’єм пам’яті.

Відчуй себе першовідкривачем — ROBOTICS TXT Discovery Set

Один з найсучасніших — набір першовідкривача для конструювання мобільних роботів з мультимедійними функціями і можливістю управління через Wi-Fi. До складу конструктора входять програмований контролер ROBOTICS TXT, 310 деталей і розширений пакет програмного забезпечення ROBO Pro для управління мобільними та стаціонарними моделями роботів.

В інструкції, яка додається до набору, описано 14 різних моделей, серед яких світлофор, вентилятор, шлагбаум, система підтримки температури, різні машинки і моделі на колісній базі. З деталей можна зібрати безліч різноманітних моделей як по інструкції, так і вигадуючи самостійно.

Також у комплект входить кольорова відеокамера. Вона підключається до контролера через USB Host і передає зображення на комп’ютер через USB або Wi-Fi. Додатково до набору слід придбати акумуляторну батарею.

Одна з показових моделей — робот-розвідник, який є обличчям набору, його фото прикрашає упаковку. Окрім того, що це найбільш візуально привабливий робот, він багато всього вміє: може рухатися по лінії, причому використовуючи не датчик освітленості, а відеокамеру; реалізує складні і різноманітні алгоритми з визначенням кольору і управлінням рухом відповідно до кольору. Наприклад, можна показати роботу зелену картку, робот її просканує, розпізнає колір і почне рухатися по лінії відповідного кольору. Робот, рухаючись, може видати температуру повітря. У комплекті є поле з триколірною траєкторією для тестування робота.

Robo TXT Автоматичний робот FT-511933

Robo TXT Провідник FT-508778

Міні бот FT-533876

Robo TXT Електропневматика FT-516186

Збери, підключи, друкуй з 3D Printer

3D-друк стає повсякденним явищем, 3D-принтери активно використовуються в гуртках робототехніки і навіть вдома. fischertechnik випустила новий набір для самостійної збірки 3D-принтера під девізом: «Збери, підключи, друкуй!».

Конструктор 3D принтер FT-536624

Цей комплект дає користувачам можливість вивчити і зрозуміти захопливу та новаторську технологію 3D-друку і включає 890 деталей, 3D-контролер з рознімом USB, CD-диск з ПЗ 3D Print Control, три крокових двигуни, екструдер, сопло з контролем температури, три кнопки, блок живлення для підключення до мережі 220 В, приклади друку (G-коди) і упаковку пластика PLA для початку роботи. Передбачено підключення до комп’ютера через USB-порт. Для друку використовується моделювання методом пошарового наплавлення (FDM, Fused Deposition Modeling).

Існує багато готових моделей деталей для друку, і кожен зможе підібрати собі щось цікаве або зробити власну деталь. За допомогою цієї програми користувачі отримують базові знання про 3D-друк та розуміння цієї революційної технології, адже перш ніж друкувати деталь потрібно зібрати принтер і зрозуміти, як це працює з технічної точки зору. Виробник пропонує 8 різних кольорів пластикової нитки для друку.

Аксесуари для 3D-принтера

Нитка для 3D-принтера 500 г.: жовта FT-539144, зелена FT-539136, червона FT-539143, прозора FT-539141, синя FT-539137, чорна FT-539138, біла FT-539139

Нитка для 3D-принтера 50 г.: чорна FT-539124, синя FT-539123, срібна FT-539127, прозора FT-539129, червона FT-539131, зелена FT-539121, жовта FT-539133, біла FT-539126

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів