Dash і Dot: перші роботи-друзі

Головна Огляди Dash і Dot: перші роботи-друзі
26.09.2017

Wonder Workshop розробила навчальних роботів, які у форматі гри познайомлять дитину з основами програмування та побудови алгоритмів.

Знайомтеся, це Dash і Dot — маленькі роботи-друзі для дітей від 5 років, що навчать програмуванню за допомогою інтерактивних ігор та занурять у світ креативних розваг, зацікавивши пошуком рішення та нових ідей. Роботи схожі на маленьких футуристичних тваринок приємних кольорів, що весело споглядають навкруги. Їх обох оснащено 3 мікрофонами, гучномовцем, 3 датчиками відстані та 6 ІЧ-датчиками (4 передавачі та 2 для відстеження роботів), а також світлодіодами по всьому корпусу.

Грайливі роботи на службі освітнього прогресу

Розробники з Wonder Workshop підготували навчальні програми для вчителів, які використовують Dash і Dot у своїх навчальних закладах. Грайливі роботи стануть влучним доповненням на заняттях з робототехніки та технологій у молодших класах або навіть у дитсадку. Понад 7000 початкових шкіл у всьому світі вже використовують Dash і Dot.

Dot — це ініціатор (1-DO01-04):

  • реагує на пересування або нахил;
  • посилає сигнал до Dash, щоб той знайшов його;
  • слухає та відповідає на звук, співає;
  • трансформується за допомогою звуків, світла та уяви;
  • готовий до гри прямо з коробки, має три програмовані кнопки для ваших власних програм або ігор.

Dash — це дослідник (1-DA01-05):

  • їздить навкруги;
  • відстежує об’єкти спереду та позаду;
  • слухає та відповідає на звук, співає й танцює;
  • оживає завдяки звукам, світлу та поворотам голови;
  • має три програмовані кнопки для ваших власних програм або ігор.

Dash і Dot можуть спілкуватися між собою, віддавати одне одному команди і навіть грати у хованки. Урізноманітнити гру допомагає також безліч додаткових аксесуарів, що дозволяють змінити вигляд роботів або ж надати їм нових можливостей.

Також можна придбати набір з аксесуарами Wonder Pack (1-WB04-01)

Навчайтеся, граючи

Dash і Dot не лише веселі, а ще й дуже корисні друзі для вашої дитини. Свій повний потенціал вони розкривають через додатки для смартфона та планшета. Роботи сумісні із 6 програмами, кожна з яких відкриває нові можливості для гри або навчання.

Виробником розроблені повноцінні навчальні курси з використання роботів у школах по двох принципових напрямках:

  • Курс навчання програмуванню — набір уроків для ознайомлення, практичних завдань та оцінки якості засвоєння матеріалу, сумісних із міжнародними стандартами комп’ютерного навчання CSTA та ISTE.
  • Курс програмування заради навчання — міждисциплінарний курс, що навчає практичному втіленню основ програмування у інших галузях навчання, таких як математика та інші точні науки, мистецтво, мови та соціальні науки.

Грати ще ніколи не було так корисно!

Dash і Dot не лише веселі, а ще й дуже корисні друзі для вашої дитини. Вони стануть провідниками у захопливий світ програмування за допомогою додатків на смартфон або планшет. Усього роботи сумісні з 6 додатками, з яких 5 — програми від розробника і 1 — нове навчальне середовище від Apple.

Додаток Go

Найбільш простий та швидкий спосіб розпочати дослідження світу Dash і Dot, додаток ознайомить вас із можливостями роботів і дозволить керувати їх діями зі свого пристрою. Дитина зможе придумати нову гру, навчити роботів підморгувати, співати, рухатися тощо. Ця програма — портал для ідей та контенту.

Додаток Xylo

Додаток тільки для Dash та аксесуара Xylophone, що перетворить вашого робота на музичний інструмент, а дитину — на композитора. Програма дозволить грати на ксилофоні, вигадувати та записувати нові мелодії, а також ознайомить з принципами послідовності та циклічності.

Додаток Path

Додаток тільки для Dash, який відправить робота у пригодницьку подорож, під час якої дитина малюватиме маршрут, відкриватиме для себе нові дії та анімації. Програма навчає дитину пошуку рішень, дизайну алгоритмів, послідовності команд, роботі датчиків тощо.

Додаток Wonder

Основний функціональний додаток, що робить робототехніку доступною у форматі інтерактивної гри. Додаток візуально простий, інтуїтивно зрозумілий та пропонує дитині пройти низку квестових завдань та випробувань, що допоможуть розробити нові стилі поведінки для Dash і Dot, наділити їх особистісними якостями, а також опанувати основні принципи програмування та логіки побудови програмного алгоритму. Окрім того, у програмі також доступні досягнення, контролер (подібний до Go), режим вільної побудови алгоритму та хмарний доступ до найпопулярніших алгоритмів та ігор користувачів з усього світу.

Додаток Blockly

Додаток для поглиблення знань та виходу на новий рівень програмування. Це графічний інтерфейс на базі Scratch 2.0, який навчає дітей віком від 6 років самостійно створювати нові програми, вигадувати ігри та посилати роботів на виконання цікавих завдань. У програмі розкрито всі головні концепції програмування: послідовність команд, блок-схеми, цикли, умови, апаратне управління тощо. Розпочати роботу та ознайомити з принципом роботи додатку допоможуть ланцюжки завдань для дітей з різними інтересами:

  • пригодницький — рятуйте Dash від тролів та велетнів, використовуючи поняття «подій» та змінних;
  • винахідливий — перетворіть робота на бомбу з часовим механізмом за допомогою умови «do-while» (виконувати, доки) або ж зробіть із Dash жартівника, використовуючи випадкові числа на умовні переходи;
  • артистичний — навчіть Dash фігурному катанню, пізнаючи швидкість та напрям, або ж візьміть участь у танцювальному конкурсі, що навчить циклам та «подіям».

Swift Playgrounds

Інструмент для навчання програмуванню мовою Swift від Apple. Swift була створена як lingua franca у світі програмування, щоб зробити об’єктно-орієнтоване програмування доступнішим та універсальним. Додаток для iPad містить великий вибір уроків написання реального коду цією мовою, що допоможе будь-кому з нуля зрозуміти принципи побудови програмного коду, використання та послідовності команд та навчить писати прості програми, використовуючи нові знання. Програма чудово підходить по стилю роботам Wonder Workshop та навчає програмуванню у формі постановки ігрових задач та пошуку рішення. Наразі один з уроків сумісний із Dash та запропонує вам запрограмувати робота на спів, розмову та реакцію на довкілля. Використовуючи безпосередньо програмний код, цей додаток є логічним продовженням навчання після засвоєння графічного програмування вищезазначених додатків.

Вийдіть за рамки стандартів

Творіть, винаходьте та вигадуйте нові способи гри та використання своїх роботів за допомогою додатків, паралельно навчаючись програмуванню. Використовуйте концепції та ідеї вже існуючих програм для створення власної, унікальної розробки. Врешті-решт, функціо- нальні можливості Dash і Dot настільки широкі, що здатні кинути виклик навіть найкреативнішій уяві.

  Go Xylo Path Wonder Blockly Swift Play grounds
ОС iOS 8.1 або вище Android 4.4.2 або вище iOS 8.1 або вище Android 4.4.2 або вище Kindle 5.1.2 або вище iOS 8.1 або вище Android 4.4.2 або вище Kindle 5.1.2 або вище iOS 8.1 або вище Android 4.4.2 або вище Kindle 5.1.2 або вище iOS 8.1 або вище Android 4.4.2 або вище Kindle 5.1.2 або вище iPad з iOS 10.0 або вище
Роботи Dash та Dot Dash Dash Dash та Dot Dash та Dot Dash
Рекоменд. вік 5+ 5+ 5+ 6+ 6+ 8+
Додатково   Необхідний аксесуар: Xylophone (ксилофон) Програмування: спрощена блок-схема Програмування: спрощена блок-схема Мова програмування: Scratch 2.0 Мова програмування: Swift

Деякі пристрої можуть бути не сумісні з додатком. Повний список сумісних пристроїв можна знайти на сайті www.makewonder.com/compatibility

Повний асортимент аксесуарів:

Катапульта Dash’s Launcher (1-BF01-01) для Dash з трьома кульками-снарядами та будівельними блоками, що сумісні з LEGO, для побудови різноманітних цілей

Причіпний ксилофон Dash’s Xylophone (1-XY01) для Dash, що перетворить маленького робота на справжнього музиканта

Аксесуарний набір (1-AC01-01) з косметичних та корисних аксесуарів, до якого входять заячі вуха і хвіст, причіпний гак для Dash і Dot та бульдозерний ківш для Dash

Блоки Building Brick Connectors (1-BB01-01), сумісні з LEGO та Technics, Mindstorms kits і Hero Factory, розкривають безмежні можливості модифікації улюблених роботів

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів