Огляд лазерного БФП Pantum M6500W та комплекту для перезаправлення TN-210

Головна Огляди Огляд лазерного БФП Pantum M6500W та комплекту для перезаправлення TN-210
13.10.2017

Один з найважливіших пунктів при виборі друкуючого пристрою - вартість володіння. Якщо ви будете багато і часто друкувати, то витратні матеріали можуть коштувати досить дорого і вартість одного відбитка буде вище ніж планувалося спочатку. Звичайно можна вдатися до використання перезаправлених картриджів, але довіряти працездатність свого пристрою стороннім виробникам не найкращий вихід. А ось якщо сам виробник принтера або БФП пропонує для економії використовувати «витратні матеріали» з можливістю дозаправки, то можна бути впевненим у їхній якості і не хвилюватись за пристрій.

Комплектація

БПФ комплектується керівництвом користувача, гарантійним талоном (термін гарантійного обслуговування 24 місяці), диском з ПЗ, кабелями живлення і USB Type B, а також картриджем. Це стартовий картридж, який розрахований на друк 700 відбитків, а стандартний  картридж PC-230R здатний видати до 1600 сторінок.

Презаправляється і стартовий, і стандартний картридж. Комплект для перезаправки TN-210 складається з двох туб і двох чіпів, загальним ресурсом 3200 сторінок, його вистачає на дві перезаправки.

Зовнішній вигляд

Pantum M6500W зразкове БФП - його корпус виконано з чорного матового полікарбонату, а внутрішня частина отримала металеву раму. Залишити сліди на такій поверхні складно, єдиний необхідний догляд - протирання пилу.

Конструкція БФП проста. Верхній блок - планшетний сканер, всередині встановлено основний механізм друку разом з картриджем, а на лицьовій панелі розміщені лотки відкритого типу, клавіша ввімкнення і панель управління з можливістю регулювання нахилу.

Вхідний лоток розрахований на 150 аркушів, а вихідний на 100.

З боків БФП передбачені ручки для транспортування, а на тильній панелі роз'єми - гніздо для кабелю живлення і порт USB для підключення до ПК.

За розмірами, M6500W більше нагадує звичайний принтер, а не БФП. Його розміри - 41,7 x 30,5 x 24,4 см, а вага без картриджа становить 7,5 кг.

Запуск

Для початку роботи з БФП Pantum M6500W необхідно підключити його в мережу і до ПК. Після включення, операційна система підтягне основні драйвери, але для повноцінної роботи треба встановити фірмове ПО Pantum. Після цього, БФП буде готове до роботи. Для бездротового доступу до БФП і мобільного друку можна використовувати вбудований Wi-Fi.

Можливості

Відразу варто відзначити що частота процесора 600 МГц, а об'єм оперативної пам'яті  БФП становить 128 МБ - це забезпечить стабільну роботу з великою кількістю даних. Низький рівень споживання енергії забезпечує режим сну.

Розширення друку - 1200 dpi. Швидкість друку - до 22 сторінок у хвилину (формат A4), а вихід першої сторінки менше ніж за 8 секунд. Швидкість копіра аналогічна, а вихід першої копії відбувається за 10 секунд. Для зручності передбачені доп. функції - копія паспорта і тд. Дуплекс працює тільки у ручному режимі.

Заправка

Для перезаправки будемо використовувати картридж PC-230R. У комплекті з тонером TN-210 можна знайти детальну інструкцію з ілюстрацією усього процесу.

В першу чергу необхідно потрусити картридж, потім відкрити бункер з відпрацьованим тонером і витрусити його. Після цього відкриваємо бункер для заправки і засипаємо тонер. Вбудований чіп розрахований на 1600 відбитків, тому його теж необхідно замінити.

Варто пам'ятати, що ресурсу фотобарабана - приблизно 7000 відбитків. Після появи чорних смуг потрібно купувати новий картридж.

Враження

БФП Pantum M6500W з комплектом перезаправки - відмінний бюджетний вибір, якщо потрібен пристрій 3-в-1 з WiFi та з невисокою вартістю володіння, зручним обслуговуванням та гарантією на 2 роки. Також завдяки використанню практичних матеріалів можна не турбуватися про презентабельний зовнішній вигляд пристрою – все буде добре навіть при тривалій експлуатації в корпоративних умовах.

Специфікації:

  • Модель Pantum M6500W
  • Розміри 41,7 x 30,5 x 24,4 см
  • Вага 7,5 кг
  • Розширення друку 1200 dpi
  • Швидкість друку A4, 22 стор/хв
  • Швидкість копіра A4, 22 стор/хв
  • Вихід першої сторінки від 7.8 сек
  • Розміри паперу A4, A5, A6, JIS B5, ISO B5, B6, Letter, Legal, Executive, Statement, Monarch envelope, DL envelope, C5 envelope, C6 envelope, NO.10 envelope, Japanese Postcard, Folio, O-cio, Big 16k, 32k, 16k, Big 32k, ZL, Yougata4, Postcard, Younaga3, Nagagata3, Yougata2
  • Інтерфейси USB 2.0 Type B, Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n
  • Витратні матеріали картриджі: PC-211EV, PC-230R, комплект для заправки: TN-210

Товари з публікації
код товару: M6500W
5949 грн*
є в наявності
Компактні МФУ початкового рівня. Краща пропозиція для домашніх користувачів і малого бізнесу. Займає мінімум місця на робочому столі, принтер, копір і сканер в одному зручному і економічному пристрої. Легка перезаправка навіть в домашніх умовах за допомогою оригінальних заправних комплектів.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів