Огляд смартфона Neffos C5A: що приховує в собі бюджетна модель?

Головна Огляди Огляд смартфона Neffos C5A: що приховує в собі бюджетна модель?
20.03.2018

Попри те, що численні ресурси рясніють оглядами флагманських потужних пристроїв, для багатьох покупців усе ж лишаються актуальними і затребуваними недорогі, прості смартфони. Не усім потрібно грати в ігри і безкінечно робити фото. Буває, що користувачу достатньо смартфона для дзвінків і месенджерів. А відтак не дивно, що бюджетні смартфони часто стають бестселерами. То ж чи може бути недорогий смартфон якісним і продуктивним? Перевіримо на пристрої компанії, яка нещодавно вийшла на український ринок із лінійкою смартфонів – TP-Link Neffos C5A, найбюджетнішим представником лінійки Neffos.

Комплект поставки

Neffos C5A поставляється у стильній білій коробці. Комплект поставки включає сам смартфон, адаптер живлення, кабель USB/Micro USB і набір супровідної документації.

Ергономіка і зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд Neffos C5A цілком відповідає своєму статусу. Смартфон у бюджетному пластиковому корпусі. На передній панелі немає надписів чи логотипу бренду, зате є кнопки керування під екраном, фронтальна камера і спалах фронталки. 

Neffos C5A продається лише в одному кольорі - сірому. Задня пластикова кришка - знімна. При надавлюванні пластик дещо прогинається, однак при стандартній експлуатації такий недолік не проявляється. При цьому корпус приємний у руці, смартфон не слизький.

Розташування функціональних елементів має такий вигляд: на правій грані - клавіші живлення і гучності. Зверху - аудіорознім, він зміщений дещо вправо.

На нижній грані – рознім Micro USB. Біля нього розташувався розмовний динамік.

Ліва грань абсолютно порожня.

На задній панелі об’єктив основної камери, він дещо виступає над корпусом. Під камерою спалах, а під спалахам логотип Neffos. Знизу – логотип TP-Link і основний динамік.

Дисплей

Neffos оснащений великим 5-дюймовим дисплеєм. Про бюджетність пристрою нагадує роздільна здатність (яка становить 854х480 пікселів), а також TN матриця. Традиційно для екрану такого типу кольори не надто насичені, передача чорного та інших темних кольорів не найкраща. Звісно, якщо користувач звик до високої деталізації і глибокої передачі кольорів IPS- або Amoled- дисплеїв, то звикати до такого екрану буде непросто.

Проте з першого погляду екран видається достатньо яскравим. Колірна температура екрану радше холодна. А завдяки розміру і не разючій контрастності з нього зручно читати у метро.

В інтерфейсі передбачено спеціальну програму для налаштування екрану – MiraVision. Серед функцій додатку – регулювання контрастності, насиченості, яскравості.

                                                          

Для яких потреб вистачить продуктивності?

Neffos C5A – представник бюджетного сегменту, а відтак очікувати від нього неймовірної продуктивності чи флагманських характеристик не варто. Тим не менш, це підходящий смартфон для того, кому потрібна не ігрова потужність, а пристрій для дзвінків, серфінгу в мережі, месенджерів.

В Neffos C5A встановлений 4-ядерний процесора MediaTek — MT6580 з частотою роботи 1,3 ГГц і графічний процесор Mali-400 MP2. Обсяг оперативної пам’яті  1 ГБ. Вбудована пам'ять Neffos C5A обмежується 8 ГБ. При цьому є можливість встановлення додаткової картки пам’яті.

Neffos C5A працює під керуванням ОС Android 7.0. Інтерфейс у смартфона максимально лаконічний, працює швидко і плавно. Загалом смартфон справляється з відкритими декількома програмами.

Невибагливому користувачу цілком вистачить такого апарату для щоденних завдань: браузингу, пошти, дзвінків, месенджерів. Смартфон не призначений для містких ігор, але забезпечить пристойну продуктивність щоденних завдань.

                                      

                                     

Щодо автономності, то тут усе в порядку: місткість акумулятора становить 2300 мАг, чого точно вистачить на день користування. Враховуючи не найвищі показники продуктивності, смартфон не буде розряджатися дуже швидко і в режимі помірного використання одного заряду вистачить більше ніж на день.

Комунікації, мультимедіа

Співбесідника добре чути, проблем із динаміком чи гучністю не спостерігається. Безпровідні модулі працюють на рівні, перебоїв упродовж тестування не спостерігалося. Музика і відео програються на задовільному рівні.

Камера

Смартфон оснащений 5-Мп основною камерою з автофокусом. Камера спрацьовує швидко, колірна передача близька до реальності, однак деталізація залишає бажати кращого: дрібні деталі розпливаються, спостерігається ефект акварелі. Крім цього, камера здатна знімати відео у форматі Full HD 1920х1080 пікселів.

Роздільна здатність фронтального фотомодуля – 2 Мп. Вражаюче селфі зробити на смартфон навряд чи вийде, а от для відеодзвінків – цілком вистачить.

               

Для кого?

TP-Link Neffos С5А точно не куплять собі геймери, меломани чи затяті гіки. А от у якості першого смартфона для дитини чи дорослого – це відмінний варіант. Смартфоном зручно користуватися, і це головне. До розмірів і оболонки швидко звикаєш. Пристрій максимально простий і водночас дає доступ до пошти, месенджерів, інтернету.

Інший сценарій використання Neffos C5А – «робоча» конячка. Слот для двох сім-карток дозволяє використовувати декілька робочих номерів. А місткий акумулятор забезпечить більш тривалу роботу.

Висновки

Найбюджетніший смартфона лінійки Neffos TP-Link – якісна, оптимальна модель, що відповідає своїй вартості. Тут немає прихованих недоліків, а лише збалансовані характеристики: хороша продуктивність, задовільний екран.

З-поміж очевидних переваг пристрою – швидка робота інтерфейсу, бюджетна вартість, а також 2 роки гарантії від виробника. 

Специфікації:

  • Модель TP-LINK Neffos C5A
  • Стандарт 3G/WCDMA; GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 МГц
  • Вага 159 г
  • Розміри 145,5х72,6х9,64 мм
  • Процесор MediaTek MT6580M, 1,3 ГГц  
  • Дисплей 5” TN, 480 x 854
  • ОЗУ 1 ГБ
  • Пам'ять 8 ГБ
  • Акумулятор Li-Pol, знімний, 2300 мАг
  • Камера 5 Мп f/2.0, автофокус, 2 Мп (фронтальна)
  • Комунікації Bluetooth 4.0 (A2DP), Wi-Fi hotspot, Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Роз’єми 3,5 мм, microUSB
  • ОС Android 7.0

Товари з публікації
код товару: TP703A21UA
немає в наявності
 
Класичний дизайн робить використання смартфона простим, а точні пропорції створюють незвичайний зовнішній вигляд для тривалого використання. 5-дюймовий дисплей з яскравістю 400 ніт дозволить вам відкрити великий і яскравий світ у всіх його проявах.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів