Зростаємо разом

Home Reviews Зростаємо разом
12.05.2018

Засоби візуалізації використовуються в усіх сферах життя і бізнесу: освіті, конференціях і нарадах, розвагах та дозвіллі, арт і культурних установах, рекламі тощо. Там, де необхідна візуалізація у великому приміщенні, без проектора не обійтися. В Україні існує кілька пріоритетних і перспективних напрямків, де проекційне обладнання особливо потрібне і має комерційний успіх.

Тендери на закупівлю IT в освітньому секторі, 2016-2017

За підсумками трьох кварталів 2017 року загальний ринок проекторів в Україні виріс у 1,5 рази у грошовому еквіваленті й продовжує зростати. У першу чергу завдяки короткофокусним проекторам у сегменті освіти і важким інсталяційним проекторам у галузях освіти та культури, а також у комерційних організаціях.

Сегмент освіти

Ринок освіти для проекційного обладнання — один з найперспективніших і масових як у світі, так і в Україні, та становить понад 30 % від усього ринку.

2016 року в Україні стартувала реформа освіти, налагодилося фінансування на закупівлю IT та інтерактивних комплексів. Це позитивно позначилося на результатах продажів компанії Epson. Зокрема, продаж короткофокусних проекторів для інтерактивних кабінетів 2016 року зріс на 300 % і продовжує зростати в 2017-му. За підсумками трьох кварталів 2017 року частка Epson склала 32 % у кількісному і 39 % у грошовому еквівалентах.

Для розуміння привабливості сегмента наводимо цифри щодо бюджетів на IT в освітньому сегменті за 2016 рік за результатами внутрішнього моніторингу Epson відкритих тендерів з бюджетом понад 500 000 грн.

Проведено понад 100 тендерів на суму 200 млн грн. Переможцями тендерів стали понад 50 компаній системних інтеграторів зі всієї України.

2017 року кількість тендерів збільшилася, до того ж розширилася і їхня номенклатура, включно з друкарським обладнанням, документ-камерою, іншим периферійним і спеціальним обладнанням. 2018 року очікуються аналогічні продажі та навіть зростання, у зв’язку з черговим етапом реформи системи освіти, що відображено в прийнятому бюджеті на 2018 рік.

Epson має сильні позиції на ринку освіти завдяки якісним продуктам і спеціальним програмам для партнерів і кінцевих споживачів, які розроблялися і впроваджувалися протягом останніх десяти років. Компанія пропонує партнерам не тільки високомаржинальні надійні продукти, а й консалтинг з питань підбору оптимальних рішень, включно з тестуванням, підготовкою і супроводом проектів.

Об’єкти культурної спадщини

Ще один перспективний сегмент — це об’єкти культурної спадщини: музеї, театри, релігійні центри, виставкові майданчики тощо. Проекція на фасади, візуалізація історичних сцен і об’єктів, проведення семінарів і конференцій, арт-інсталяції та багато іншого — найактуальніші тренди в сучасному арт-просторі та культурі в цілому. Для всіх цих завдань застосовуються сучасні інсталяційні проектори, що здатні створити незвичайні і барвисті проекції будь-якої форми і розміру.

У цьому сегменті поки немає системного фінансування, як в освіті, але такі проекти складніші і зазвичай включають аудіо, відео, системи комутації, ПЗ та інше обладнання. Вони вимагають більше інтелектуальних інвестицій від системного інтегратора, а значить, можуть приносити більше прибутку.

З 2016 року завдяки фінансуванню сегмента культури оновлюється обладнання в театрах по всій країні. Наступним щаблем реформи повинні стати музеї. Ми очікуємо зростання продажів інсталяційних проекторів у сегменті культури на 2017-2018 роки понад 100 %.

Epson має великий досвід у виробництві та продажах професійних проекційних рішень, які використовуються в музейних інсталяціях в усьому світі. Це високонадійні лампові і лазерні проектори серії Epson EB-G7000 та Epson EB-L1000. Особливу увагу в цьому сегменті заслуговують лазерні інсталяційні проектори серії Epson EB-L1000 з яскравістю від 5000 лм до 15000 лм і роздільною здатністю SXGA і WUXGA. Лазерна технологія Epson з використанням неорганічного фосфору і неорганічних матриць забезпечує постійні параметри яскравості і кольору протягом всього терміну служби проектора, що особливо важливо в арт-інсталяціях і панорамних проекціях. Epson пропонує унікальні умови гарантії в цьому сегменті, які не може повторити жоден інший виробник — 5 років або 200 000 годин разом із джерелом світла.

Маржинальність на інсталяційних проекторах Epson становить 30 % і вище. Також партнерам доступні такі сервіси, як реєстрація проектів, тестування, підмінний фонд, допомога в підборі обладнання, детальні технічні матеріали тощо.

Вуличні арт-об’єкти і оренда

Не варто забувати про такі напрямки культури, як арт і вуличні інсталяції. Лазерні і світлові шоу на фасади будівель, фонтани, 3D-меппінг на історичних об’єктах — усе це арт-культура, яка активно розвивається і набирає популярності не тільки по всьому світу,
а й в Україні. На державному рівні вже ініційовані проекти з підвищення туристичної привабливості міст. Зокрема, мова йде про організацію світлових інсталяцій і шоу на центральних майданчиках, фонтанах та історичних архітектурних об’єктах. Такі інсталяції не впровадити без використання професійного проекційного обладнання.

У портфелі компанії Epson є широкий асортимент професійних інсталяційних проекторів, разом з найяскравішим у світі лазерним 3LCD-проектором з яскравістю 25 000 лм Epson EB-L25000U.

Цього року Epson істотно розширив модельний ряд яскравих лазерних проекторів, випустивши нові моделі з яскравістю на 12 000 лм і 15 000 лм з матрицями WUXGA (1920×1200) і SXGA (1400×1050) у компактному корпусі з вагою до 25 кг. Це обладнання оптимально підходить для реалізації складних проектів, а також затребуване в сегменті оренди.

Орендний бізнес в Україні знаходиться не в найкращому стані. Застарілий парк обладнання, який вимагає постійного вливання коштів в обслуговування, активний розвиток сучасних технологій та вимоги споживачів, які постійно зростають. З іншого боку, в країні знову активізувалися великі проекти і заходи, які вимагають сучасного проекційного обладнання.

Компанія Epson вивчила ринок оренди і розробила спеціальну пропозицію для орендних підприємств на лазерні інсталяційні проектори.

 

За детальною інформацією звертайтеся до представництва Epson на адресу Aleksandr.Dumanskiy@epson.ua

Menu
Products catalog
Products catalog