Мобільний офіс

Головна Огляди Мобільний офіс
13.05.2018

Принцип мобільного офісу передбачає роботу працівників з корпоративною інформацією незалежно від місцезнаходження на території офісу чи поза ним. Ця тенденція поширюється по всьому світу і на всі індустрії. Чому? Що саме викликало появу таких ідей, що сприяє їх поширенню, та що можна використовувати для забезпечення нового віяння? Розглянемо аспекти, які важливі для розуміння причин.

Час

Це той ресурс, який неможна замінити та повернути. Люди ж перетворилися на ресурс, час роботи чи простою якого рахується так само, як і виробничих ліній та верстатів. Тому доступність цього ресурсу є критично важливою.

Витривалість

Людина, хоч і не машина, але теж має певний ресурс. У когось він більший, у когось менший, але головне, він скінченний. Розвинені країни почали думати, як покращити психофізичний стан співробітників для того, щоб вони якнайдовше були продуктивні, не виникало вигорання та хвороб, аби вони були максимально ефективні.

Гроші

Усе більше і більше у світову практику входить зарахування шляху співробітника до роботи як робочий час, звідки випливає збільшення витрат на одного співробітника.

Географія

Територіальне розподілення змушує нас усе частіше пересуватися територією планети. Внаслідок цього є необхідність підключитися до корпоративної мережі з аеропорту чи іншої країни. Постійні поїздки також негативно впливають на витрати.

Що ж необхідно для пересування без меж? Звісно ж, якісний Wi-Fi, наприклад, від Cisco або Cisco Meraki, які забезпечать якісний роумінг та дадуть змогу забути про прив’язаність до одного робочого місця та кабельного інтернет-з’єднання. На відміну від класичного обладнання Cisco, Meraki робить доступним хмарне управління та налаштування. Це буде доречно для системних адміністраторів, котрі зможуть легко контролювати мережу з будь-якого місця, де є інтернет-підключення. Також Meraki може виступити постачальником шлюзів для віддалених співробітників, а саме Meraki Z1. Цей пристрій не тільки дає співробітнику можливість вдома підключити чотири пристрої через кабель та інші по Wi-Fi, а й будує шифрований канал в офіс для захищення корпоративних даних.Тим, хто прагне серйозно захистити свою мережу Wi-Fi та імплементувати WIPS, варто подивитися у бік Cisco CMX. Цей продукт дозволить з високою точністю відстежити місцезнаходження джерел перешкод та несанкціоновані бездротові мережі.

Cisco Spark

Як вирішувати задачі, коли співробітники знаходяться на віддалі? Тут Cisco давно займає позиції лідера та постійно впроваджує інновації. Досить недавно компанія випустила на ринок продукти з лінійки Cisco Spark. Вони передбачають текстовий чат, передачу зображень, аудіо- та відеоконференції, а також одночасну роботу учасників конференції над зображеннями. Це реалізовано як на смартфонах, планшетах, ноутбуках, так і на SparkBoard 55" та 70" у стаціонарних кімнатах переговорів.

BYOD

Звісно, даючи свободу співробітникам, потрібно бути впевненими, що інформація захищена.

Серйозним трендом на сьогодні є BYOD (Bring Your Own Device) — використання співробітниками особистих пристроїв для роботи з корпоративною інформацією. З одного боку, це заощаджує ресурси компанії та сприяє зручності її співробітників, а з іншого — суттєво додає ризиків для компанії. Тут на допомогу прийде Meraki MDM. Його суть — у перевірці пристрою на відповідність політикам доступу до корпоративної мережі та консолі застосунків, які працюють на цих пристроях. Так ви і дозволяєте BYOD у своїй організації, і захищаєте інформацію від несанкціонованого доступу.

Проте Cisco може запропонувати не тільки MDM, а й AnyConnect для побудови захищеного віддаленого доступу з будь-якого пристрою. Cisco Identity Services Engine (ISE) — це платформа динамічного управління політиками доступу для дротових, бездротових і VPN-з’єднань. ISE підтримує BYOD, гостьовий доступ, захищений доступ і сервіси Cisco TrustSec. Система захисту робочих станцій від загроз має можливість ретроспективного аналізу Cisco Advanced Malware Protection (AMP). Cisco Umbrella — це хмарна платформа безпеки, яка забезпечує першу лінію захисту від загроз в інтернеті, захистить користувачів за лічені хвилини шляхом ранжування мережевих ресурсів. Cisco Cloudlock — це спеціально створений брокер безпеки доступу до хмарного середовища (CASB) і платформа кібербезпеки хмарного середовища. Це рішення захищає користувачів, дані та додатки в рамках використання ПЗ як послуги (SaaS), платформи як послуги та інфраструктури як послуги (IaaS).

А система Cisco Stealthwatch Enterprise за допомогою засобів моніторингу та аналізу безпеки потоків мережевих даних допомагає значно поліпшити виявлення небезпек для корпоративних ресурсів і підвищити ефективність реагування на інциденти.

Кожен самостійно приймає рішення щодо організації робочого процесу, головне, що сьогодні є багато засобів, які можуть покращити співпрацю та гарантувати безпеку корпоративної інформації при будь-якому форматі роботи.

Якщо виникли додаткові питання, ми з радістю на них відповімо. Пишіть на cisco@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів