Philips Lighting. LED освітлення — турбота про здоров’я очей

Головна Огляди Philips Lighting. LED освітлення — турбота про здоров’я очей
14.06.2018

Глобальне дослідження Philips Lighting показало, що люди недостатньо дбають про здоров’я своїх очей. Понад половини опитаних віддають перевагу контролю ваги та фітнесу.

Philips Lighting, світовий лідер у галузі освітлення, представила результати дослідження, згідно з якими люди в усьому світі не приділяють належної уваги турботі про здоров’я очей. Це відбувається на тлі рекордного рівня короткозорості — Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що до 2050 року у кожної другої людини буде міопія, а через вплив комп’ютерів і гаджетів навантаження на зір тільки збільшиться. Незважаючи на те, що в повсякденному житті люди постійно покладаються на зір, масове захоплення фітнесом і схудненням витіснило турботу про здоров’я очей на другий план.

Вчені Philips Lighting вирішили з’ясувати, як якісне LED освітлення може забезпечити очам більший комфорт, і провели дослідження з більш ніж 8000 учасників з 11 країн: Китаю, Чехії, Франції, Німеччини, Індонезії, Польщі, Іспанії, Швеції, Таїланду, Туреччини та США. Результати показали, що в середньому людина більше ніж шість годин у день перебуває перед екранами телевізора чи комп’ютера і часто стикається з напругою очей, при цьому тільки 42 % опитаних використовують м’якше освітлення. Аналогічним чином, тільки третина (32 %) людей у всьому світі, купуючи освітлювальні прилади, враховує, наскільки світло комфортне для їхнього зору.

Дослідження продемонструвало, що люди не віддають турботі про очі пріоритет в питаннях здоров’я та загального самопочуття. Зараз більшість у всьому світі (68 %) вважають вагу та фізичну форму (57 %) основними індикаторами здоров’я, при цьому тільки третина (34 %) оцінює зір як показник загального самопочуття. Крім того, лише половина опитаних вказали, що турбота про зір є для них одним з трьох пріоритетних напрямків в особистому догляді, а 57 % не відвідують офтальмолога регулярно. До того ж тільки дві людини з п’яти (40 %) обирають освітлення, що забезпечує здоров’я очей.

«Людям необхідно розповідати про важливість турботи про зір. Щоб збільшити обізнаність у цьому питанні та забезпечити доступ до високоякісного догляду за очима, Міжнародна рада офтальмології розробила низку посібників та інших інструментів, спрямованих на збереження та відновлення зору людей у всьому світі», — прокоментував професор Х’ю Р Тейлор АС, президент Міжнародної ради офтальмології.

Коли справа стосується освітлення та здоров’я очей, люди часто ставляться до цього несерйозно: 74 % опитаних згодні з тим, що якість освітлення впливає на зір, але тільки 28 % обрали б лампу, комфортнішу для їхніх очей, незважаючи на вартість. При цьому 66 % людей повідомили, що гіпотетично можуть витратити більше на лампочку з доведеною користю для зору, і тільки 42 % вже активно вибирають освітлення, м’якше для їхніх очей.

«Якісне освітлення пов’язане не тільки з довговічністю ламп — дуже важливо, щоб наші очі не напружувалися та відчували себе комфортно», — пояснює Ровена Лі, старший віце-президент по BG LED в Philips Lighting: «Потрібно, щоб люди вибирали високоякісні лампи, що не мерехтять. Це особливо важливо для команди наших вчених, які невпинно працюють над створенням якісних і найбільш високотехнологічних у галузі ламп, світло яких дуже подобається покупцям і забезпечує комфорт для їхніх очей».

Philips Lighting розробила спеціальні тести для оцінки мерехтіння. З ними лампи Philips проходять ретельну перевірку, щоб забезпечити високий рівень комфорту й енергоефективності із середньою тривалістю роботи більше ніж десять років.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів