Android Go-смартфон 2Е E450A. Огляд бюджетника і усіх переваг полегшеної оболонки від Google

Головна Огляди Android Go-смартфон 2Е E450A. Огляд бюджетника і усіх переваг полегшеної оболонки від Google
20.06.2018

Ще одним ультрабюджетним смартфоном першої хвилі, що був випущений під спрощену ОС Android Oreo (Go edition), стала модель E450A від молодого для України бренду 2Е. Android Go – спеціальна версія Android Oreo адаптована для бюджетних смартфонів із об’ємом ОЗУ до 1ГБ. Про переваги 2E E450A перед багатьма брендовими піонерами на Android Go, та про функціональні особливості ультрадоступного девайсу читайте далі у огляді.

Замість передмови

І був 22 день Лютого місяця 2018 року.

1. І сказав Локхеймер виробникам смартфонів: створіть смартфон під образом Android Go, за подобою Android Oreo, для людей із скоромним достатком, щоб відчули вони усі радощі спілкування один з одним і не брали кредит у лихварів для цього. І хай не буде у тих смартфонах багацько ОЗУ чи ультрашвидкого процесора, але хай вони працювати швидко, їх Android оновлюється без танців із бубном, а пристрої хай дарують радість користування. Та й не продавайте ж тих смартфонів людонькам дорожче 50$.

2. І сотворили виробники смартфони свої під образом Android Go. І кожен поперед одного поспішали і вихвалялися творіннями своїми. І гарні ж вийшли ті смартфони. І дійсно в них було мало ОЗУ і старенькі процесори, і невеличкі екрани. Все в тих смартфонах було добре, окрім ціни. Ослухалися брендові виробники вчителя свого. Не виконали заповіт. Бо треба ж і заробити добре на всьому новому. Хай людоньки потерплять і візьмуть кредит.

3. І побачили у 2Е на плоди праці брендових виробників. І зробили свій смартфон під образом Android Go. Робили не поспішаючи, і не вихваляючись. Робили не для себе, а для людей. І зробили у 2Е той смартфон одним із перших. І дали йому ціну як заповів Локхеймер. 50$ ціна тому смартфону. І був той смартфон єдиний - для скоромних людей. Не беріть людоньки кредитів щоб мати радість спілкування - купуйте 2E E450A.

4. І ото, вельми добре воно! І був вечір, і був ранок, чекайте - новинка 2E E450A на Android Go у Липні місяці вже у продажу в Україні.

Зовнішній вигляд

Смартфон виконаний у пластиковому slim корпусі із габаритами 134 х 67 х 8,7 мм.

Товщина бокової округлої рамки не перевищує 5 мм., а екран і кришка акумулятора додають по 2 мм товщини “бутерброду”.

Це, мабуть, один з найтонших смартфонів із TN матрицею і діагоналлю екрана до 5 дюймів. Зовні смартфон виглядає доволі стильно і компактно. Отже проблем куди його приткнути - у карман брюк, сорочки чи піджака, так щоб нічого не стирчало і не муляло, у користувача не виникне. У руках E450A відчувається легким, але завдяки вираженим бічним граням, з рук буде важко впустити.

По периметру зайняті лише права і верхня грані. Усі фізичні елементи управління - клавіші гучності та живлення/блокування - зручно розташовані на правій грані,

а порт microUSB і 3,5 мм аудіо рознім – на верхній.

Над дисплеєм – фронтальна камера і розмовний динамік, під ним – три стандартні сенсорні клавіші;

на задній стороні зверху по центру розташувались камера зі спалахом, внизу – отвір основного динаміка.

Задня кришка знімна і має матову поверхню, на якій не залишаються відбитки пальців. Задня панель знімається без зайвих зусиль, але при цьому щільно тримається корпусу, без зазорів і люфтів. 

Під кришкою окрім акумулятора розташовані 2 слоти під SIM-картки (SIM1 слот під формат mini-SIM, SIM2 слот під формат micro-SIM), а також окремий слот під microSD картку пам’яті до 32 ГБ.

В смартфоні використаний FWVGA-дисплей 4,5” дюймів формату 16:9 із роздільною здатністю 480х854 пікселів. Тут використовується TN матриця – що забезпечує задовільну чіткість зображення і передачу кольорів, але при зміні кута огляду чіткість та кольори дещо псуються.

За замовчуванням, кольори екрана дещо «холодні». Але програмна технологія MiraVision від виробника чіпсету MediaTek дозволить відрегулювати контрастність, насиченість, яскравість, різкість, колірну температуру та динамічний контраст для вашого комфорту.

Однак, перевага саме FWVGA екрана у широкоформатності: ви зможете робити знімки та переглядати фільми у 16:9 без зміни розміру зображення.

Фотографічні можливості

Основна камера смартфону представлена 5 Мп сенсором із спалахом, автофокусом, можливістю робити панорамні знімки та режимом «красиве обличчя».

Звичайно, розраховувати на дуже якісні фото не варто, але за певних умов E450A дозволить зробити відносно непогані знімки.

З фронтальним модулем на 0,3 Мп отримуємо фото «технічної» якості. Із функцією «красиве обличчя» отримаємо одразу 2 кадри: з обробкою і без.

Обираючи смартфон, користувач, як правило, акцентує увагу на дизайні, ПЗ, можливостях основної камери та якості екрана. У випадку з 2Е Е540А вам точно не доведеться поступатись програмним забезпеченням.

GMS сертифікація

Модель отримала сертифікат Google Mobile Services за програмою GMS Express Plus, яку вимагає Google від усіх сумлінних виробників, а це гарантує користувачу, що:

- смартфон підготовлений виробником у відповідності із рекомендаціями Google і протестований на таку відповідність у лабораторії Google;

- смартфон має доступ до оновлення популярних додатків з Play Market - усі оновлення будуть працювати на перевіреній системі;

- усі додатки, що знаходяться у ПЗ, а також ті, що можна завантажити – оптимізовані для швидкої роботи, без шкідливого програмного забезпечення, небажаної реклами та вірусів.

Продуктивність і пам'ять

В основі 2Е Е450А служить SoC MediaTek MT6580 з 4-х ядерним CPU ARM Cortex-A53 на частоті  1,3 ГГц, GPU Mali-T720 та 1 ГБ оперативної пам’яті. Енергонезалежну внутрішню пам'ять (8 ГБ) можна збільшити за рахунок картки пам’яті. Смартфон підтримує microSD-картку місткістю до 32 ГБ і має окремий слот для неї.

Навіть 1ГБ оперативної пам’яті, завдяки ініціативі Google, цілком достатньо для ефективного функціонування ОС Android Go і низки оптимізованих програм, що вже встановлені у пам'ять смартфону із “коробки”.

Операційна система Android Oreo (Go Edition)

У ОС Android Go менше попередньо встановлених додатків, ніж у версії Oreo чи Nougat. При цьому у наборі є всі необхідні для роботи застосунки, але без зайвих сервісів які обтяжують систему. А тому користувач отримає вдвічі більше вільної пам’яті для зберігання власних даних, у порівнянні з ОС Android Nougat, згідно з декларацією Google.

Популярні додатки спеціально оптимізовані - що позитивно відображається на продуктивності та швидкодії смартфона. ОС постачається з 9-ма вдосконаленими, полегшеними і оптимізованими програмами: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome и Files Go. А у фірмовому магазині Google Play можна буде завантажити як полегшені версії інших програм із поміткою “Go edition” у назві, так і усі інші “неоптимізовані” під Android Go застосунки.

Окремо слід зазначити, що оновлення таких прграм із приставкою Go займають набагато менше пам'яті. У випадку з Android Oreo Go Edition не буде такої проблеми, що встановлені додатки займають мало місця, а їх поновлення в подальшому все одно вимагатимуть багато пам'яті і ресурсів смартфону.

Зупинимося на корисних новинках.

Пошуковий менеджер Google Go - це оптимізована версія програми Google Lite. Займає всього 5Мб пам’яті, моментально запускається, за найкоротшим пошуковим запитом легко знаходить потрібну інформацію. Оптимізований для швидкого пошуку популярних запитів, топових сайтів і додатків, популярних зображень і гіфок.

Files Go (6Мб пам’яті) - спеціальний файловий менеджер створений щоб  спростити для користувача завдання вивільнення пам'яті для зберігання даних. За допомогою Files Go легко очищати пам'ять смартфону від зайвих даних, шукати необхідні файли і в автономному режимі ділитися ними з іншими, зручно переносити файли з пам'яті смартфона на SD-карту прямо в інтерфейсі додатка, тощо.

Помічник Assistant Go - оптимізований спеціально для слабких пристроїв бюджетного сегмента. Він займає менше пам'яті, ніж стандартна версія, а тому працює швидше, перемикається плавно і вантажиться без затримок.

Браузер Google Chrome також адаптували для полегшеної ОС і оснастили функцією Data Saver економії мобільного трафіку. Завдяки чому можна заощадити до 60% мобільних даних і, як наслідок, на послугах зв'язку.

Автономність

2Е Е450А оснащений Li-Ion акумулятором місткістю 1500 мАг. Так, не багато, але враховуючи розмір і роздільну здатність екрана, енергоефективний процесор і оптимізовану ОС - на добу роботи в режимі помірного використання вистачить. Користуючись камерою зі спалахом смартфон розряджається помітно швидше.

У комплект входить - простий зарядний пристрій (5В/1А). Від комплектного зарядного пристрою смартфон заряджається з 0% до 100% за 2,5 години. Швидка зарядка і бездротова зарядка не підтримуються.

Вартість

Очікувана вартість смартфону 50$, що відповідає попереднім оцінкам Google для бюджетних пристроїв на Android Go.

Комунікації

Смартфон 2Е Е450А отримав оптимальний набір комунікаційних можливостей – 2G (GSM/GPRS/EDGE) 850/900/1900МГц; 3G (UMTS/WCDMA) 2100МГц, Wi-Fi 802.11 b/g/n+WPA, Bluetooth V 4.0.

- 3G зв'язок і бездротові модулі функціонують добре. Навіть при “поганому 3G”, завдяки оптимізованим Go-застосункам і функції Data Saver веб-сторінки завантажуються швидко.

Висновки

Смартфон 2Е Е450А підійде у якості першого телефона. Або ж, якщо ви перестали користуватись своїм смартфоном через те, що він вже не підтримує ваші улюблені додатки, працює повільно і дратує своєю неквапливістю, якщо ви не хочете придбати компактний смартфон на сучасній швидкій ОС за ціною брендового “кнопкового” телефону – ця модель ідеальний варіант.

Дуже доступна ціна і основні додатки, якими ви користуєтесь щодня – все є у смартфоні Е450А від 2Е.

Купуйте сертифіковане!

Специфікації:

  • Модель 2E Е450А
  • ОС Android 8.1.0 Oreo (Go edition)
  • Підтримка 2-х SIM-карт: SIM1 mini SIM, SIM2 micro-SIM
  • Стандарт 2G GSM/EDGE 850/900/1800/1900МГц, 3G UMTS 850/900/1900/2100МГц
  • Процесор MediaTek MT 6580M, 4x Cortex-A7 1.3ГГц
  • Графічний процесор Mali-400MP2
  • Дисплей 4.5", TN, (480x854) FWVGA, 240 dpi, сенсорний мультитач на 2 дотики
  • Оперативна пам'ять 1 ГБ
  • Вбудована пам'ять 8 ГБ, підтримка microSD до 32 ГБ
  • Камера 5 Мп (основна), f/2.4, автофокус AF, LED-спалах; 0,3 Мп (фронтальна) FF
  • Інтерфейси: Bluetooth 4.0 (A2DP), Wi-Fi 802.11 b/g/n, 3.5 мм для гарнітури, micro-USB для заряджання і підключення до ПК чи інших простроїв.
  • Акумулятор Li-Ion 1500 мАг
  • Розміри (ВхШхТ) 133 x 74,2 x 8,7 мм
  • Вага 133 г

Товари з публікації
код товару: 708744071156
немає в наявності
 
Тип пристрою смартфон; К-сть SIM-карт: 2 SIM; Діагональ екрану 4.5 "; Роздільна здатність екрану: 480x854; Тип матриці: TN, FWVGA; Операційна система: Android 8.1 Oreo; Частота процесора: 1.3 ГГц; К-сть ядер процесора: 4 ядра; Оперативна пам'ять: 1 ГБ; Вбудована пам'ять: 8 ГБ; Камера: 5 Мп; Комунікації: Bluetooth 4.0 (A2DP), Wi-Fi 802.11 b/g/n; Додатково: Акселерометр, Датчик наближення; Колір: чорний; Вага: 120 г;
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів