Все включено: гіперконвергентна інфраструктура VxRail

Головна Огляди Все включено: гіперконвергентна інфраструктура VxRail
05.07.2018

На шляху до ІТ-трансформації компанії звертаються до гіперконвергентної інфраструктури як до ідеального фундаменту, на якому можна вибудувати систему «на виріст», здатну як вирішувати сьогоднішні завдання, так і розвиватися в майбутньому, а також оптимізувати витрати. Вигідніша сукупна вартість володіння (ТСО) і низькі початкові витрати — переконливі аргументи на користь розгортання системи невеликого розміру і нарощування масштабу в разі потреби.

Згідно з дослідженнями, проведеними аналітичною компанією ESG, 34 % опитаних організацій ключовим фактором для переходу до гіперконвергентних рішень назвали вигідність ТСО. Сьогодні серед конвергентних інфраструктур найшвидше зростання показують гіперконвергентні (HCI — Hyper-Converged Infrastructure), і зростання триватиме аж до 2026 року, вважають дослідники з Future Market Insights. А до 2019 року, за прогнозами аналітиків з IDC, глобальний ринок HCI зросте до $ 4,77 млрд.

Одним з підтверджень оптимістичних прогнозів служить півтораразове зростання загальних світових доходів від реалізації HCI-рішень у другому кварталі 2017 року, за даними звіту IDC. Близько 30 % від цього світового доходу припадають на лідера галузі — компанію Dell EMC. Вона посіла перше місце у світі в сегменті HCI, а її власне зростання в цьому сегменті наблизилося до 150 %. У свою чергу одним зі швидкозростаючих у світі HCI-пристроїв Dell EMC став VxRail.

Особливості VxRail

Пристрої VxRail допомагають зменшити займану площу та капітальні витрати. Порівняно із самостійним створенням рішення, придбання готової системи забезпечує найшвидшу рентабельність, простоту експлуатації та скорочення ТСО більш ніж на 30 %, а також зменшує витрати на ліцензування ПЗ і обслуговування. Спрощене адміністрування та додаткове скорочення витрат на електроенергію й інфраструктуру знижують операційні витрати. Завдяки цьому можна безперервно модернізувати інфраструктуру відповідно до змін бізнес-вимог.

На ринку відчувається гостра нестача кваліфікованого персоналу. Це пов’язано як з витратами на сертифіковане навчання персоналу з боку підприємств, так і тривалістю самонавчання. Систему потрібно не просто розгорнути, а й підтримувати в належному стані протягом всього життєвого циклу обладнання. Пошук архітекторів і кваліфікованих адміністраторів, які будуть протягом усього цього часу оптимізовувати платформу під бізнес-додатки, перетворюється на витратну проблему для організацій.

Водночас простоту процесу розгортання VxRail підтверджено дослідниками ESG Lab. Так, з моменту включення пристрою і виконання етапів розгортання VxRail буде готовий до роботи всього через 20 хв. Система має вбудований функціонал балансування навантаження по всіх апаратних компонентах, що значно спрощує виділення і перерозподіл ресурсів між додатками. Крім того, VxRail — це єдиний на ринку HCI-пристрій з контролем якості обслуговування (QoS), що усуває перевантаження. Завдяки цій функції можна розмістити кілька додатків на одному пристрої або в одному кластері, не знижуючи продуктивність.

VxRail на базі PowerEdge 14

З грудня 2017 року HCI-пристрої Dell EMC, включаючи VxRail, отримали новий імпульс до розвитку — для них стали доступні новітні сервери Dell EMC PowerEdge 14-го покоління, відзначені низкою нагород.

Попередня версія VxRail на 13-му поколінні серверів добре підходить для більшості віртуалізованих додатків, надаючи більш ніж прий­нятний час відгуку із сотнями тисяч IOPS. VxRail з повним набором послуг передавання даних вже добре справляється з надзвичайно широким набором робочих навантажень.

Однак VxRail на 14-му поколінні серверів дає замовникам ще більше переваг. Серед них такі:

  • Удвічі менший час відгуку за роботи на швидкостях введення-виведення від 10 до 50 % від максимального використання IO.
  • Надійність продуктивності — у 9 разів більш прогнозований час відгуку. Сталий час відгуку становить менше ніж 1 мс і до 80 % використання IO. Удвічі більше IOPS.
  • Кількість VDI-користувачів на вузол збільшено на 100 завдяки використанню нових процесорів і винесенню частини навантаження на GPU.
  • Доступність на рівні більше ніж «п’ять дев’яток» (99,999 %). Широкий спектр сервісів управління даними vSAN і vSphere забезпечує рівень доступності, що перевищує «шість дев’яток» (99,9999 %) для додатків, що мають критичне значення для бізнесу.
  • Розширення можливостей для ідеально вивірених розгортань з мільйонами додаткових конфігурацій, величезною кількістю опцій процесора, новими SATA SSD-дисками, додатковими можливостями підключення до мережі і розширеннями GPU. Таким чином, можна максимально точно, але не надмірно відповідати вимогам замовників.
  • Програмно-орієнтована підтримка NAS на Dell EMC Isilon SD Edge для віддалених офісів або для розгортання файлів з використанням ядра, об’єднання віддаленої реплікації VxRail, зберігання хмарних об’єктів і можливостей керування.

Пристрої Dell EMC VxRail на серверах PowerEdge 14-го покоління пропонують потужнішу і прогнозовану продуктивність для мільйонів варіантів гнучких конфігурацій, щоб відповідати будь-яким сценаріям використання HCI і вимогливішим, критично важливим робочим навантаженням у середовищі VMware.

Варто відзначити, що сервери Dell EMC PowerEdge 14-го покоління на новому сімействі процесорів Intel Xeon, допоможуть краще консолідувати додатки підприємства, використовуючи меншу кількість гнізд і ядер для виконання поточних завдань. Використання All-Flash конфігурацій і кешування даних на SSD скорочують очікування введення-виведення процесорів і оптимізують дані, застосовуючи технології дедуплікаціі і компресії. Це робить їх максимально оптимізованими під HCI.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів