Для досконалого саду

Головна Огляди Для досконалого саду
06.08.2018

Що входить до комплекту справжнього садівника? Насправді, не так багато, необхідним приладдям стануть секатор, гілкоріз та пилка.

Справжній господар саду прагне досконалості — створити бездоганну за формою і красою крону дерева, зібрати з цього самого дерева багатий урожай плодів, домогтися пишного цвітіння улюблених квітів. Навіть якщо дозвілля на дачі — це переважно відпочинок у гамаку або на газоні, то не можна бути застрахованим від примх погоди, адже сильний вітер може повалити гілку, на якій висить гамак, поламати дрібні гілки і розкидати їх по всій ділянці. І тут доведеться якось приводити все до ладу.

Для таких повсякденних робіт у саду знадобиться якісне обладнання, яке здатне пиляти і різати за будь-яких умов. У Varo є що запропонувати. Бо це виробник з 50-річним досвідом виготовлення широкого асортименту продукції для садівництва з найкращим співвідношенням ціни та якості. Комплект інструментів нової серії Varo Kreator має бути у кожного садівника.

Секатор — інструмент, схожий на ножиці, головна відмінність — потужніші, коротші леза, здатні обрізати невеликі гілки, відростки і прути. Секатор знадобиться при формуванні крони дерев; для видалення сухих, пошкоджених гілок; для омолоджування кущів; для збору врожаю, наприклад, винограду.

Різниця секаторів — у конструкції різального механізму: з односторонньою різкою і з двосторонньою.

Для живих гілок

Код товару: KRTGR1011

Такий секатор створений для роботи саме з живими пагонами. Зазвичай верхній край є різальним, завдяки такій конструкції гілку саме зрізають, а не ламають, мнеться і стискається тільки відсічена частина, обрізування не шкодить рослині, а навпаки слугує виключно хорошим цілям. Легкість та зручність завдяки алюмінієвим руків’ям анатомічної форми і м’яким покриттям. Верхнє лезо виготовлено з японської інструментальної сталі SK5. Ця сталь може мати твердість до 65 Rc і містить суміш вуглецю в мартенситах з деякою кількістю розчинених цементитів. Нижнє лезо має стійке до стирання покриття з хрому. Розмір 205 мм.

Секатор з двома різальними краями

Код товару: KRTGR1013

Різновид секаторів з двома різальними краями. Леза мають закруглену форму, у процесі роботи рухаються у напрямку одне до одного. Слушне технічне рішення для роботи з молодими пагонами, як правило, до 20 мм завтовшки, та роботи з квітами. Легкість та зручність завдяки прорезиненим руків’ям анатомічної форми. Обидва леза виготовлені з японської інструментальної сталі SK5. Різальна здатність до 20 мм.

Секатор для сухих гілок

Код товару: KRTGR1022

Ще один тип — це секатор з ковадлом, також з одностороннім зрізом, але призначається він тільки для санітарного обрізання — видалення сухих, поламаних гілок діаметром до 30 мм. Робоче лезо секатора клином впирається безпосередньо в упор, тобто в ковадло, в результаті гілка не зрізається, а скоріше обламується. Для живих гілок такий метод не спрацює, а от сухим гілкам саме те, що потрібно. Верхнє лезо виготовлено з японської інструментальної сталі SK5. Має титанове покриття для збільшення корозійної стійкості та зниження коефіцієнта тертя під час розрізання матеріалу. Різальна здатність 23 мм.

Гілкорізи

Коди товарів: KRTGR4001, KRTGR4011

Гілкоріз схожий із секатором, але має довгі ручки і використовується для обрізання тих пагонів і гілок, які розташовані на значній висоті або у важкодоступних місцях. З назви зрозуміло, що він використовується для обрізання товстих гілок. Має сильніші ножі і довші руків’я, з якими можна додавати більше зусиль на леза. KRTGR4001 — гілкоріз для вологих гілок, різальна здатність 34 мм, ручки 655 мм, лезо SK5.

KRTGR4011 — гілкоріз для вологих гілок, різальна здатність 39 мм, ручки 655 мм, лезо SK5.

Гілкорізи з телескопічними руків’ями

Коди товарів: KRTGR4003, KRTGR4013, KRTGR4023, KRTGR4024

Якщо ж довжини ручок недостатньо, можна придивитися до гілкорізів з телескопічними руків’ями. KRTGR4003 — гілкоріз для вологих гілок, різальна здатність 34 мм, телескопічні ручки 595-810 мм, лезо SK5.

KRTGR4013 — гілкоріз для вологих гілок, різальна здатність 39 мм, телескопічні ручки 630-890 мм, лезо SK5. KRTGR4023 — гілкоріз для вологих гілок, різальна здатність 45 мм, телескопічні ручки 590-780 мм, лезо SK5, титанове покриття леза. KRTGR4024 — гілкоріз для сухих гілок, різальна здатність 45 мм, телескопічні ручки 590-780 мм, лезо SK5, титанове покриття леза.

Садові пилки

Коди товарів: KRTGR5001, KRT807101, KRT807102, KRT807103

Якщо потрібно зрізати гілку завтовшки від 40 мм до 60 мм, то відкиньте всі секатори та гілкорізи і беріться за садову пилку. Немає сенсу докладати великих зусиль, якщо можна тихо-мирно спиляти товсту гілку пилкою.

KRTGR5001 — складана пилка. Забезпечує комфорт у роботі та безпеку завдяки зубцям з тристоронньою заточкою. Руків’я має анатомічну форму з м’яким покриттям і захистом.

Полотно виготовлено з нержавіючої сталі, має стійке до стирання покриття з хрому. А для зручного зрізання сухої деревини знадобиться лучкова пила KRT807101, довжина полотна якої 530 мм. Оснащена додатковим захистом руки. Стандартне полотно оптимізовано і для вологої деревини. Додаткові полотна для замовлення KRT807103 (для вологої деревини)/KRT807102 (для сухої деревини).

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів