Автокрісла: комфортна надійність на будь-який смак

Головна Огляди Автокрісла: комфортна надійність на будь-який смак
10.08.2018

Одночасно з народженням малюка на порядку денному постає питання про його безпеку під час спільних поїздок на автомобілі. Причому проблема вибору головним чином стосується об’єднання п’яти основних критеріїв: надійності, гарантування захисту, довговічності, екологічності та зовнішнього вигляду.

Починаючи з пологового будинку

Автокрісло знадобиться вже під час першої поїздки з дитиною.

У разі різкого гальмування (удару) за швидкості 50 км/год вага пасажира зростає більше ніж у 30 разів. Утримати малюка стає нереально, тому перевезення немовляти на руках –найнебезпечніше.

Ремені безпеки — не вихід

Звичайні ремені безпеки не підходять для дітей, ба більше, можуть завдати травми черевної порожнини і не захистять від викидання з автомобіля.

Батьківська винахідливість у вигляді спеціальних подушок — несе додаткові ризики і як метод захисту неприпустима.

Автокрісло рятує життя

Зважаючи на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я, використання дитячих утримувальних засобів — автокрісел — знижує смертність серед немовлят на 71 %, а серед дітей старшого віку — на 54 %.

Класифікація автокрісел

Спеціальні автомобільні пристрої для перевезення дітей класифікуються за п’ятьма групами.

  • Група 0 — для дітей до 1 року і завважки до 10 кг. Це спеціальні люльки, в які поміщають дітей, які ще не вміють самостійно сидіти. У конструкції люльки передбачено міцне узголів’я для захисту від травм. Встановлюється перпендикулярно руху.
  • Група 0 + — для дітей до 1,5 року і завважки до 13 кг. Це переносні крісла, які використовуються для перевезення дітей в автомобілі, а також і поза автомобілем. Такі крісла здебільшого мають ручку для транспортування, і їх можна встановити на дитячий візок замість люльки. Кріпяться ременями безпеки, але водночас можуть встановлюватися на базу isofix з метою полегшення процесів встановлення-демонтажу.
  • Група 1 — для дітей, які вже впевнено сидять, тобто — приблизно від 1 року. Автокрісло встановлюється у напрямку або проти руху. Сидіння обов’язково має внутрішні п’ятиточкові ремені або підтримувальний столик, а також зручний нахил для сну. В автокріслі цієї групи дитина може перебувати доти, доки її вага не досягне 15-18 кг.
  • Група 2 — для дітей 3-7 років і завважки 15-25 кг. Автомобільне крісло утримується ременями автомобіля. Кріпиться у напрямку руху авто.
  • Група 3 — для дітей 6-12 років і завважки 22-36 кг. Встановлюється у напрямку руху.

Об’єднання груп

Група

Вага

Орієнтовний вік

0+1

0-18 кг

Від народження до 4 років

0+1-2

0-25 кг

Від народження до 7 років

1-2

9-25 кг

Від 1 року до 7 років

1-2-3

9-36 кг

Від 1 року до 12 років

2-3

15-36 кг

Від 3 до 12 років

Під брендом Avionaut створюються технологічно «просунуті» та досконалі щодо безпеки та дизайну автомобільні автокрісла. Їхні функціональність і характеристики є результатом безперервного розвитку компанії. Усі дрібниці, що важливі для комфорту дітей і батьків під час поїздок, співробітники компанії визначають і знаходять самі, щодня користуючись своїми ж досягненнями та напрацюваннями. Avionaut без перебільшення поліпшує продукт кожен день.

Але й безпека залишається ключовим аспектом, усі автокрісла відповідають останнім нормам Європейського Союзу, а за багатьма параметрами навіть перевершують встановлені стандарти. Усього цього вдалося домогтися завдяки власним виробничим потужностям, що розташовані поруч з офісом у Польщі. Avionaut народилася як сімейний бізнес з виготовлення пластикових елементів 1985 року і розрослася у велике виробництво. Завдяки власній виробничій базі Avionaut стежить за якістю продукції не просто щодня, але й щогодини, а всі інновації й ідеї втілюються в життя за лічені дні.

Місія бренду Avionaut

Головна мета Avionaut Захистити життя і здоров’я дітей під час поїздок на автомобілі. Задля цього працює власний штат інженерів, а незалежні тести підтверджують ефективність їхньої роботи.
Інжиніринг Дитяче автокрісло — це результат інженерної роботи і складних розрахунків. Прагнення до кращих результатів у краш-тестах — головний поштовх для вдосконалення. Для Avionaut найважливішими аспектами є дизайн, безпека та інноваційні сучасні матеріали.
Будівельна лабораторія Досконале автокрісло має бути якомога легшим і водночас максимально міцним. Для деяких це непереборне протиріччя. А для інженерів Avionaut — джерело натхнення для конструкційних рішень.
Монтажна лабораторія Навіть найкраще автокрісло буде неефективним, якщо його встановлено неправильно. Тому робота над способами кріплення є одним з трьох основних напрямів роботи.
Лабораторія матеріалів Автокрісло може мати непримітний вигляд, а може бути стильним доповненням і прикрасою салону автомобіля. У будь-якому випадку його унікальність лежить всередині, у вигляді інноваційних матеріалів.
Лабораторія тестування Безпека — це не слово, кинуте на вітер. Це є вирішальним фактором для автокрісел. Кожен дизайн нового автомобільного сидіння починається з виклику — насамперед безпека.

У кожної з серій існує два варіанти кріплення в автомобілі:

  1. за допомогою isofix (система, яка прикріплює кріcло прямо до кузова автомобіля) з підніжкою або із можливістю фіксації ременями безпеки автомобіля без застосування isofix;
  2. тільки за допомогою ременя автомобіля.

Перший варіант буде доречним для використання крісла на передньому сидінні, а також для родин, у яких є автомобілі як з кріпленнями isofix, так і без них.

Kite + – автокрісла для найменших

Крісла цієї серії можна встановити на шасі переважної більшості візочків. Для цього необхідно придбати адаптери. До комплектації включено капюшон, світловідбивачі, магніти на ременях для більш комфортної посадки та висадки, подвійну вкладку. Подвійна вкладка для 0+ забезпечує майже горизонтальне положення спинки дитини. Наповнювач вкладки зроблений зі спеціального матеріалу, що приймає анатомічну форму та м’яко поглинає нерівності дороги, значно зменшує навантаження на дитину під час повсякденного використання. Кріпиться крісло на задньому або передньому сидінні проти руху автомобіля. Можна переносити малюка, що спить, з машини до будинку так, щоб він не прокинувся.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Група 0+;
  • Для дітей віком 0-15 місяців;
  • Вага дитини до 13 кг;
  • Кріплення в машині: штатні ремені безпеки;
  • Внутрішні п’ятиточкові ремені безпеки;
  • Відповідає стандарту безпеки ECE R44/04;
  • Обладнано захисним капюшоном та ручкою для перенесення;
  • Можливе встановлення на дитячий візок завдяки адаптерам;
  • За необхідності можна встановити на базу isofix, що купується окремо;
  • Розміри (ш × д × в): 42 × 60 × 71 см; Вага 3,5 кг.

Glider – крісло з великими можливостями

Крісло росте разом з дитиною, залишаючись зручним і надійним протягом усього часу використання. У випадку з дорослішими дітьми (18 кг+) його великою перевагою є захист голови глибоким підголівником з енергоємного матеріалу EPP. Завдяки регульованому куту нахилу крісла, дитина з комфортом подорожуватиме на великі відстані. Модель Glider має три серії: Softy, Royal і Expedition.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Группа 1-2;
  • Для дітей віком 1-7 років;
  • Вага дитини від 9 до 25 кг;
  • Кріплення в машині: штатні ремені та isofix + упорна ніжка або штатні ремені (для моделей з isofix);
  • Внутрішні п’ятиточкові ремені безпеки;
  • Відповідає стандарту безпеки ECE R44/04;
  • Має положення для сну;
  • Розміри (ш × д × в): 44 × 66 × 53 см;
  • Вага 12,15 кг

Glider Softy – спокій і затишок

Glider Softy — зручне і комфортне автокрісло. Серію створено з думкою про комфорт під час довгих подорожей. Особливо це помітно у спеціально спроектованих для цього конструкціях спинки і сидіння. Вони забезпечують оптимальну циркуляцію повітря в місцях, що контактують із тілом. Підголівник із пенополіпропілену допомагає шиї дитини зручно розташуватися в кріслі і забезпечує додатковий захист від бокових ударів. Крім того, крісло дуже ергономічне, матеріали м’які та приємні на дотик і будуть комфортні у будь-яку пору року. Колір оббивки відповідає інтер’єру сучасних автомобілів, саме тому Avionaut Softy доповнить салон та не буде неприємно виділятися і псувати зовнішній вигляд автомобіля. Оббивку крісла і вкладку зроблено із синтетичної тканини алькантара, яка не вбирає вологу, легка у чистці, довговічна.

Glider Royal – для босів з пелюшок

Glider Royal — унікальна серія Avionaut, її створено з урахуванням побажань найвибагливіших маленьких пасажирів і їхніх батьків. Додатково до найвищого комфорту, ергономіки та безпеки крісло доповнене штучною шкірою, такою самою, як використовують у виробництві салонів автомобілів. При цьому «дитячий трон» позбавлено основного недоліку екошкіри — поганої вентиляції, адже сидіння та спинку в місцях, що контактують з тілом та одягом, виконано з алькантари. Навіть у спекотні літні дні в ньому буде комфортно, а зимою воно буде швидко нагріватися.

Glider Expedition – майбутнім модникам

Регулярна серія Glider. Як і в попередніх серіях, використовуються лише найкращі матеріали, проте вже у спортивному виконанні. Ця серія має на меті підкреслити стрімкість та швидкість. Проте не всупереч комфорту, безпеці або зовнішньому вигляду. Для гарантування максимальної безпеки дитини автокрісло кріпиться в автомобілі ременями безпеки. Якщо вага дитини від 9 до 18 кг — встановлення здійснюється за допомогою штатного триточкового ременя автомобіля, а дитина кріпиться п’ятиточковими ременями безпеки автокрісла. Для дитини завважки від 15 до 25 кг п’ятиточкові ремені безпеки демонтуються, а дитина кріпиться за допомогою штатного триточкового ременя безпеки автомобіля. Встановлюється сидіння дуже легко і швидко. Регулювання кута нахилу сидіння дає можливість дітям подорожувати в оптимальному положенні відносно їхнього віку. Безпечність крісла додатково посилюється розвиненою боковою підтримкою в ділянках таза, плечей та голови.

Evolvair – рішення на довгі роки

Автокрісла Evolvair — найуніверсальніші, адже користуватися ними можна від 9 місяців до 12 років. Завдяки дизайну сидіння автокрісла можна адаптувати до зросту та тілобудови дитини і при цьому забезпечити комфорт та безпеку протягом усього терміну експлуатації. Процес регулювання здійснюється натисканням тільки однієї кнопки та не потребує додаткових засобів. Спеціально розроблена вкладка, що використовується від 9 місяців, оптимізує розташування тіла маленької дитини, гарантуючи максимальний комфорт та безпеку з раннього віку. А за допомогою регулювання сидіння за кутом нахилу можна досягти зручного положення для комфортного сну. Воно досягається рухом крісла на базі, без зміни кута нахилу сидіння (по принципу дитячих автомобільних сидінь групи 1), що забезпечує високий рівень захисту. В автомобілі кріпиться штатними ременями безпеки. Спеціально розроблена форма та ергономіка є результатом багаторічної роботи інженерів, для яких пріоритет — безпека та комфорт. Постачається в серіях Royal та Softy.

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  • Група 1-2-3; Для дітей віком від 9 місяців до 12 років;
  • Вага дитини від 9 до 36 кг.
  • Кріплення в машині: штатні ремені безпеки.
  • Внутрішні п’ятиточкові ремені безпеки.
  • Відповідає стандарту безпеки ECE R44/04.
  • Має положення для сну.
  • Розміри автокрісла (ш × д × в): 46 × 59 × 50 см
  • Вага 7,5 кг

Evolvair Royal – принцам і принцесам

Дитяче автокрісло Avionaut Evolvair Royal — справжній королівський трон. Оббивка виготовлена з матеріалів преміум-класу: поєднання алькантари та екошкіри. Насправді пасуватиме інтер’єрам салонів навіть преміальних марок авто. Автокрісло швидко і точно підлаштовується під розміри дитини. Система регулювання складається з підголівника, об’єднаного з боковинами спинкою, тому підгонка здійснюється за лічені хвилини. Боковини розсуваються, а підголівник підіймається відповідно до віку дитини. Автокрісло кріпиться штатним триточковим ременем автомобіля у напрямку руху. Глибокий підголівник зі спіненого поліпропілену знімає навантаження з шийного відділу і забезпечує правильне положення голови, якщо дитина заснула, що оптимально підходить для тривалих поїздок.

Evolvair Softy – справжня м’якість

Дитяче автокрісло Avionaut Evolvair Softy — це універсальне крісло, яке росте разом з дитиною. Підголівник зі спіненого матеріалу поглинає вібрацію та забезпечує комфорт під час сну. Кут нахилу регулюється і створює виняткові зручності під час тривалих подорожей. Конструкція сидіння і спинки забезпечує додаткову циркуляцію повітря. За допомогою ременя кріпиться до заднього сидіння у напрямку руху автомобіля. Глибокі боковини захищають від ударів. Великий м’який підголівник дбайливо підтримує голову дитини і захищає шию від небажаних різких рухів.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів