На лаві Android Go смартфонів поповнення

Home Reviews На лаві Android Go смартфонів поповнення
25.09.2018

Ще одним ультрабюджетним смартфоном першої хвилі, який розроблено під спрощену ОС Android Oreo (Go edition), є модель E450A бренду 2Е.

Зовсім небагато спливло часу з виставки MWC2018 у Барселоні, коли Хіроші Локгаймер (Hiroshi Lockheimer) старший віце-президент Google по платформах і екосистемах вангував у своєму офіційному блозі про те, що пристрої на базі Android Oreo (Go Edition) будуть доступні менш ніж за $50 для покупки вже незабаром. Наразі на ринку України пристроїв на Android Go можна порахувати на пальцях однієї руки. А щоб придбати їх, на жаль, потрібно викласти двічі по $50.

І от поки брендові виробники продовжують анонсувати і тестувати свої не зовсім бюджетні новинки, 2Е вже завершив виробництво і GMS-сертифікацію моделі E450A на Android Go за ціною, яку анонсував Локгаймер.

Ззовні

Смартфон виконано у пластиковому тонкому корпусі з габаритами 134 × 67 × 8,7 мм. Товщина бокової округлої рамки не перевищує 5 мм, а екран і кришка акумулятора додають по 2 мм товщини «бутерброду». Це, мабуть, один з найтонших смартфонів із TN матрицею і діагоналлю екрана до 5“.

Задня панель знімається без зайвих зусиль, але при цьому щільно кріпиться до корпусу, без щілин і люфтів. Матова поверхня кришки стійка до відбитків пальців.

В E450A використано FWVGA-дисплей 4,5“ формату 16:9 із роздільною здатністю 480 × 854 пікселів. TN матриця забезпечує задовільну чіткість зображення і передачу кольорів, а завдяки програмній технології MiraVision виробника чіпсету MediaTek можна відрегулювати контрастність, насиченість, яскравість, різкість, колірну температуру та динамічний контраст.

Основна камера смартфону має такі характеристики: 5 Мп сенсор зі спалахом, автофокус, можливість робити панорамні світлини, режим «красиве обличчя». З фронтальним модулем на 0,3 Мп отримуємо фото «технічної» якості. Із функцією «красиве обличчя» одержимо одразу два кадри: з обробкою і без.

Зсередини

В основі Е450А – SoC MediaTek MT6580 з чотириядерним CPU ARM Cortex-A53 на частоті 1,3 ГГц, GPU Mali-T720 та 1 ГБ оперативної пам’яті. Енергонезалежну внутрішню пам’ять (8 ГБ) можна збільшити завдяки картці пам’яті. Смартфон підтримує microSD місткістю до 64 ГБ і має окремий слот для неї. Слід зауважити, що навіть 1 ГБ ОП, завдяки ініціативі Google, цілком достатньо для ефективного функціонування ОС Android Go і низки оптимізованих програм, що вже встановлено у пам’ять смартфону з коробки.

За автономність смартфону відповідає Li-Ion акумулятор місткістю 1500 мАгод. Ненадовго, але, враховуючи розмір і роздільну здатність екрана, енергоефективний процесор і оптимізовану ОС, на добу роботи в режимі помірного використання вистачить.

E450A підтримує роботу у 3G (UMTS/WCDMA 2100МГц) і Wi-Fi 802.11 b/g/n 2,4 ГГц мережах. Навіть за умови кепського 3G, завдяки оптимізованим Go-додаткам і функції Data Saver, веб-сторінки завантажуються достатньо швидко.

Операційна система Android Go

ОС Android Go має менше попередньо встановлених додатків, ніж у версіях Oreo чи Nougat, і користувач отримає вдвічі більше вільної пам’яті для зберігання власних даних.

Популярні додатки спеціально оптимізовано, що позитивно відображається на продуктивності та швидкодії смартфона. ОС постачається з 9-ма вдосконаленими, полегшеними і оптимізованими програмами: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome и Files Go. А у фірмовому магазині Google Play можна буде завантажити як полегшені версії інших програм із поміткою Go edition у назві, так і всі інші «неоптимізовані» під Android Go додатки.

Пошуковий менеджер Google Go – це оптимізована версія програми Google Lite. Моментально запускається, за найкоротшим пошуковим запитом легко знаходить потрібну інформацію.

Files Go – спеціальний файловий менеджер, який створено, щоб спростити для користувача завдання вивільнення пам’яті для зберігання даних.

Помічник Assistant Go оптимізовано спеціально для слабких пристроїв бюджетного сегмента. Працює швидше, перемикається плавно і вантажиться без затримок.

Браузер Google Chrome також адаптовано для полегшеної ОС і оснащено функцією Data Saver для економії мобільного трафіку.

Смартфон отримав сертифікат Google Mobile Services за програмою GMS Express Plus. Отже, користувач буде впевнений, що пристрій сертифіковано, підготовлено відповідно до рекомендацій Google, протестовано у лабораторії Google, є доступ до оновлення популярних додатків із Play Market, а усі додатки, що знаходяться у ПЗ, оптимізовано для швидкої роботи, без шкідливого ПЗ, нав’язливої реклами та вірусів.

Якщо хочете придбати компактний смартфон на сучасній швидкій ОС за ціною кнопкового телефону – ця модель стане оптимальним вибором.

На додачу

Додаткові корисні функції 2Е E450A, які виокремлюють його серед конкурентів:

  • керування жестами (Smart WakeUP) – швидке розблокування смартфону, запуск популярних додатків чи керування музикою. Щоб відкрити певне меню чи додаток достатньо намалювати на екрані один із символів, який відповідає за конкретну функцію;
  • швидка фіксація подій без додаткових розблокувань: подвійне натискання на кнопку живлення швидко запускає фотокамеру.

СПЕЦИФІКАЦІЇ 2E E450A 2018 DualSim Black

  • Код товару: 708744071156
  • Мережі: 2G GSM/EDGE 850/900/1800/1900 МГц; 3G UMTS 900/2100 МГц
  • Екран FWVGA-дисплей 4,5“ із роздільною здатністю 480 x 854
  • Процесор 4-ядерний MediaTek MT6580M (1,3 ГГц)
  • Оперативна пам’ять 1 ГБ
  • Внутрішня пам’ять для зберігання даних 8 ГБ з можливістю розширення microSD до 64 ГБ
  • Основна камера 5 Мп, автофокус, LED-спалах
  • Фронтальна камера 0,3 Мп
  • ОС Android Oreo (Go edition)
  • Розміри 134 × 67 × 8,7 мм

Products from publication
SKU: 708744071156
out of stock
 
Device type: smartphone; Number of SIM-cards: 2 SIM; Screen size: 4.5 "; Screen resolution: 480x854; Matrix type: TN, FWVGA; Operating system: Android 8.1 Oreo; CPU: 1.3 GHz; Number of processor cores: 4 cores; Memory: 1 GB; Built-in memory: 8 GB; Camera: 5 MP; Communication: Bluetooth 4.0 (A2DP), Wi-Fi 802.11 b/g/n; Extras: Accelerometer, Proximity sensor; Color: black; Weight: 120 g;
Menu
Products catalog
Products catalog