Надійне зберігання найціннішого бізнес-активу

Головна Огляди Надійне зберігання найціннішого бізнес-активу
03.10.2018

Data Domain – спеціалізовані системи зберігання резервних копій із підтримкою флеш-пам’яті та хмарних технологій Dell EMC. Новий хмарний рівень зберігання підвищує загальну місткість системи на 200 %, а максимальна логічна місткість збільшується до 150 Пбайт на одному пристрої.

Безперервність бізнес-процесів будь-якого сучасного підприємства є однією зі складових його ефективної діяльності. Втрата чи недоступність корпоративних даних може спричинити суттєві збитки. Завдяки сучасним системам резервного копіювання та відновлення, підприємства зможуть оновлюватись, не турбуючись про непоправні наслідки для бізнесу.

Ключовою умовою резервного копіювання є надійність зберігання резервної копії. Траплялися випадки, коли резервна копія була втрачена, бо вона зберігалась на тому самому пристрої, що й основні дані.

Ще досі для резервного копію­вання важливої інформації багато компаній використовує стрічкові архіви. Такий підхід вважають перевіреним, проте він вже не відповідає викликам сучасності та ускладнює інфраструктуру. Наприклад, він не годиться для зберігання образів віртуальних машин. Якщо всередині віртуальної машини змінюється лише кілька Мбайт на стрічці, необхідно мати місце для копії цілої віртуальної машини. Також зі стрічки не можна протестувати віртуальну машину, необхідно скопіювати дані до повноцінного тестового середовища. І врешті стрічкову резервну копію не можливо помістити в хмару.

Зараз велика кількість компаній перейшла на використання дискових технологій для зберігання резервних копій. Пропускна спроможність дискового пристрою масштабується кількістю дисків та їхнім типом. З підвищенням вимог, які висувають об’єми даних резервного копіювання, збільшується і його вартість. Швидкість резервного копіювання на звичайній СЗД не передбачена, внаслідок зростаючої дефрагментації, оскільки дані за місяць можуть перезаписуватись багатократно.

Ця проблема вирішується використанням дедублікації, причому «на льоту». У разі дедублікації «на льоту» на диски записують лише унікальні дані, що суттєво знижує дискові операції, отже, і вимоги до їх швидкості. Дедублікація усуває проблему дефрагментації (локальності розміщення даних на дисках). Система записує лише невелику кількість змін і видаляє стільки ж застарілої інформації. Дедублікація завжди проходить на рівні сервера (контролера). У цьому випадку краще використовувати оптимізоване «залізо» з оптимізованим до нього ПЗ і бажано щоб це ПЗ знало максимум про диски, які воно використовує, як дані, там розміщені, та була правильно продумана архітектура файлової системи, яка обслуговує посилання на унікальні дані та забезпечує захист цих даних від втручання чи збоїв.

Dell EMC зберігає позиції лідера на ринку таких спеціалізованих пристроїв. За даними компанії IDC, частка рішень Dell EMC на ринку становить 61,4 %, що у шестеро більше, ніж у її найближчого конкурента. Маючи досвід впровадження понад 70561 системи Data Domain, у Dell EMC вважають, що чим більше знають про технології Data Domain, тим більше розуміють сенс використовувати її у власному середовищі.

Особливості:

  • Звільнення цінної площі центру обробки даних вилученням великих бібліотек фізичних стрічок і стрічкового сховища.
  • Скорочення поточних витрат на резервне копіювання та відновлення, пов’язаних із керуванням живленням, охолодженням і ліцензуванням резервного
  • копіювання.
  • Спрощення щоденних операцій резервного копіювання усуненням необхідності керувати тисячами стрічкових картриджів.
  • Підвищення захисту та покращення відновлення резервних копій великих баз даних через суттєве скорочення часу резервного копіювання та відновлення з одночасним використанням великої кількості потоків.
  • Впевненість у можливості відновлення критичних даних, коли це справді необхідно.

Повна перевірка

Найпростіший спосіб дізнатися, чи зберігаються дані, – перевіряти їх. У системі Data Domain дані постійно порівнюються за вмістом з контрольною сумою, яка генерується під час запису, тому будь-які виявлені помилки можна виправити одразу.

Відмовостійкість

Нерідко, коли дані в архіві модифікуються, вони можуть бути пошкоджені. Системи Data Domain ніколи не додають нових даних до вже наявних, а пишуть їх окремо. У системі реалізовано захист від втрати даних у випадку збою живлення. NVRAM дублює усі записи до того, як вони потраплять на диск. Крім того, RAID 6 захищає дані у випадку збою двох дисків одночасно. Кожна полиця системи Data Domain містить накопичувач із гарячим резервом. Ці накопичувачі замінюють несправний диск, забезпечуючи повне збереження даних.

Аварійне відновлення

Навіть враховуючи увесь згаданий захист, є ризик втрати посилань на дедублікати. Для багатьох систем дедублікації ці типи збоїв означають часткову або повну втрату даних, а на їхнє відновлення може знадобитися тиждень, або й більше. Система Data Domain використовує метадані із самоописом, тому повна перебудова файлової системи триватиме менше доби.

Ефективність

Дедублікацію реалізовано на рівні файлової системи, а не протоколу. Завдяки чому можна глобально дедублікувати дані незалежно від способу потрапляння їх до системи, а також реалізувати багатопотоковість резервного копіювання та відновлення за одночасного доступу до даних на запис і читання. Розподілена дедублікація між клієнтом і системою збереження резервних копій суттєво скорочує трафік резервного копіювання та навантаження на контролер дедублікації, підвищуючи швидкість удвічі.

Функціональність

Нові FLASH-технології застосовують і в завданнях резервного копіювання. Instant Restore – миттєве відновлення віртуальних машин шляхом їхнього старту просто з резервних копій потребує доволі продуктивних дисків, особливо якщо таких машин кілька. Також цю функцію можна використовувати для тестування резервних копій. SSD-диски кешують навантаження випадкового доступу до резервних копій і пришвидшують операції з метаданими дедублікатів.

Як вибрати ємність системи?

Алгоритм простий: є 3 Тбайти баз даних, 1 Тбайт файлів, 10 Тбайтів віртуальних машин. Разом 3 + 2 + 1 + 10=16 Тбайт. Потрібна система з корисною ємністю 16 Тбайт. Резервні копії не тільки дедублікуються, а й стискаються. Тому буде можливість туди записувати зміни роками.

Data Domain Virtual Edition (DD VE) – програмно-визначена платформа захисту даних. Запуск, розгортання та налаштування DD VE вимірюють хвилинами. Можливе масштабування до 96 Тбайт на екземпляр.

DD3300 спеціально розроблено для потреб невеликих і середніх ІТ-середовищ. DD3300 доступний у трьох конфігураціях на основі ємності, що використовують: 4 Тбайт, 16 Тбайт або 32 Тбайт. Завдяки розширеній дедублікації Dell і вбудованому хмарному рівню DD3300 може керувати до 4,8 Пбайт логічної ємності. DD3300 підтримує одночасну роботу з 96 паралельними джерелами резервного копіювання.

DD6300 – це надійна й економічно ефективна система збереження даних, що ідеа­льно підходить для невеликих і середніх центрів обробки даних. За пропускної спроможності до 24 Тбайт на годину DD6300 може відновити 192 Тбайт даних менше ніж за 8 год. DD6300 підтримує одночасну роботу з 270 паралельними джерелами резервного копіювання.

DD6800 – це потужна, сучасна система збереження даних для середнього бізнесу. За пропускної здатності до 32 Тбайт на годину DD6800 може відновити 256 Тбайт даних менше ніж за 8 год. DD6800 підтримує одночасну роботу з 405 паралельними джерелами резервного копіювання.

DD9300 забезпечує продуктивність та ємність для великих робочих навантажень. Завдяки продуктивності до 41 Тбайт на годину DD9300 відновлює 328 Тбайт менше ніж за 8 год. DD9300 підтримує одночасну роботу з 810 паралельними джерелами резервного копіювання.

DD9800 – це система з найвищою пропускною здатністю та ємністю в серії Data Domain. Завдяки пропускній спроможності до 68 Тбайт на годину відновить 544 Тбайт менше ніж за 8 год. DD9800 підтримує одночасну роботу з 1885 паралельними джерелами резервного копіювання.

 

 

Virtual Edition

DD3300

DD6300

DD6800

DD9300

DD9800

Максимальна
пропускна здатність

4
Тбайт/год

4,2
Тбіт/год

8,5
Тбіт/год

14
Тбіт/год

20
Тбіт/год

31
Тбіт/год

Максимальна
пропускна здатність
(DD BOOST)

11,2
Тбайт/год

7
Тбіт/год

24
Тбіт/год

32
Тбіт/год

41
Тбіт/год

68
Тбіт/год

Логічна ємність

До 4,8 Пбайт

200 Тбайт – 1,6 Пбайт

1,8–8,9 Пбайт

2,8–14,4 Пбайт

7,2–36 Пбайт

10–50 Пбайт

Максимальна
корисна ємність

0,5–96 Тбайт

До 96 Тбайт

До 178 Тбайт

До 288 Тбайт

До 720 Тбайт

До 1
Пбайт

 

За додатковою консультацією звертайтеся до групи технічних експертів на адресу: SERVER@ERC.UA

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів