Cloud Defined Office – офіс у хмарі

Головна Огляди Cloud Defined Office – офіс у хмарі
04.10.2018

Світ змінюється, швидко адаптуючись до викликів, які породжує трансформація суспільства. Бізнес-процеси, як основний драйвер і відображення суспільних трансформацій, еволюційно розвиваються, впливаючи на той чи інший ринок. На практиці ІТ-індустрія, як базова платформа забезпечення бізнес-процесів, і є тим самим основним інструментом змін.

Процес еволюційного розвитку ІТ-технологій досить тривалий: пройдено шлях від мейнфрей­мів і клієнт-серверних рішень до використання IaaS, SaaS, PaaS, iDaaS та інших технологій у корпоративному середовищі. І саме зараз є чітке розуміння — все, що відбувалося раніше, мало призвести саме до цього — концепції Cloud Defined Office.

Концепція Cloud Defined Office (CDO) є відображенням та одним зі способів формалізації використання хмарних технологій у повсякденній роботі будь-якого бізнесу. Як показує практика, станом на сьогодні ІТ-індустрія, яка забезпечує близько 90 % від діяльності більшості підприємств (йдеться про такі елементи ІТ-інфраструктури, як пошта, системи збереження даних, персональні комп’ютери, бухгалтерський облік тощо), має безліч викликів з боку бізнесу, пов’язаних із масштабуванням технологій, забезпеченням безперервності роботи, доступності робочих сервісів будь-де, віддаленим керуванням усіма елементами інфраструктури тощо.

Саме для забезпечення якісного та простого рішення більшості з наведених проблем організації використовують хмарні технології (перелік основних сервісів для оцінки глибини інтеграції з хмарними ресурсами наведено у таблиці).

Концепція Cloud Defined Office (приклад типового використання сервісів)

Cервіси

On-premise

Hybrid

Cloud

Пошта (наприклад, Exchange)

Ні

Так

Ні

Збереження даних (наприклад, OneDrive чи файлова шара на сервері, бекапи тощо)

Ні

Ні

Так

Системи зв’язку (телефонія, відеоконференції тощо)

Так

Ні

Ні

Офісні додатки (наприклад, Word, Outlook тощо)

Ні

Ні

Так

Корпоративні соціальні мережі (у тому числі месенджери)

Ні

Ні

Так

Сервери (наприклад, AD DC, DB, Apps тощо)

Так

Ні

Ні

Корпоративне ПЗ (наприклад, SAP, Dynamics тощо)

Ні

Так

Ні

Бізнес-аналітика (наприклад, Power BI, SQL Server BI tools тощо)

Ні

Так

Так

Системи корпоративного друку (наприклад, Xerox)

Ні

Ні

Так

Керування апаратними ресурсами (наприклад, Сisco Meraki, Microsoft OMS, SCCM тощо)

Ні

Так

Ні

Системи інформаційної безпеки (наприклад, MS ATP, ATA, Cisco ASA, Umbrella, Cloudlock тощо)

Ні

Так

Ні

Cloud Defined Office є загальною, необхідною концепцією гібридного чи хмарного використання сервісів бізнесом, яка захистить дані, гарантує доступність додатків у разі запланованих чи незапланованих простоїв обладнання і дасть змогу швидко масштабувати необхідні ресурси для роботи компанії. CDO можна називати такі системи, в яких не менше ніж 60 % сервісів гібридні або повністю хмарні.

Загальна схема концепту Cloud Defined Office для корпоративного використання

Налаштоване інфраструктурне рішення для сумісного використання можливостей Microsoft, Cisco, Xerox

  • Microsoft (офісні додатки O365 з хмарними сервісами такими, як пошта, файлове сховище тощо)
  • CISCO CASB для гарантування безпеки використання та доступу до хмарних сервісів (DLP у хмарі/Cloud App Firewall/Shadow IT/C2C та інші з використанням Cloudlock/Umbrella)
  • Xerox Інтеграція та керування системами корпоративного друку з хмари

Переваги:

  • висока надійність усіх компонентів;
  • гнучке розгортання та прозоре керування усіма компонентами системи;
  • захист від cloud-native загроз.

Готове рішення CDO для SMB-компаній – ERC Office synergy

Переваги партнерства з ERC

ERC гарантує своїм бізнес-партнерам повний комплекс послуг на кожному етапі використання, розгортання та впровадження комплексних рішень і сервісів від світових виробників. Завдяки досвіду спеціалістів ERC буде знайдено рішення завдань будь-якої складності, оперативно й якісно підібрано рішення відповідно до вимог замовника. Наявність у компанії Навчального комплексу ERC зі статусом авторизованого партнера Microsoft з навчання пропонує партнерам можливість пройти курс та отримати сертифікат міжнародного зразка щодо хмарних сервісів і тим самим – зміцнити свою позицію на ринку.

 

Якщо є запитання, пов’язані з продуктами Microsoft, Cisco, Xerox або будь-якими іншими, або необхідність у комплексних рішеннях – звертайтеся на адресу: software@erc.ua, щодо інформації про навчальні та тренінгові програми – до навчального центру: edu@erc.ua

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів