Neffos C9A: бюджетний смартфон, який вміє дивувати!

Home Reviews Neffos C9A: бюджетний смартфон, який вміє дивувати!
01.11.2018

Бренд Neffos, створений компанією TP-Link, вже доволі відомий на ринку України тим, що активно виводить все нові смартфони, які вже також мають свого користувача. І сьогодні він вирішив порадувати нас своєю новинкою у бюджетному варіанті. Хоча, я повторюсь, що це бюджетний телефон, але він вас точно приємно здивує багатьма фішками, які притаманні для преміум сегменту. Ну, що ж, почнемо наш огляд!

Комплектація

Перше приємне враження  отримуєш від Neffos C9A, коли тільки відкриваєш коробку, адже в ній запакована турбота. Турбота, яку давно перестали показувати виробники смартфонів та це не про Neffos, адже він зовсім інший. Тому, крім стандартного укомплектування (смартфон, адаптер живлення  5В/1А із кабелем, гарантійний талон, документація та скріпка), в коробці на тебе чекає  ще й прозорий силіконовий кейс та захисна плівка на екран – все із любов’ю та захистом вашого смартфону! До речі, гарантія – 2 роки і це теж не може не радувати!

Дизайн

Смартфон представлений двома варіантами кольорів: темно-сірому із чорною фронтальною панеллю (представлений до розгляду варіант) та світло-сірому з білою панеллю. Одразу хочеться зауважити, що телефон виглядає дуже мінімалістично та компактно, але - значно дорожче заявленої бюджетної ціни.

Приємний корпус зроблений ідеально і придертись зовсім немає до чого, хоча він повністю вироблений із пластику. Кольори «під метал», створюють візуальне відчуття преміального смартфону. Я впевнений, що вам точно буде приємно тримати його в руках, а перший час зовсім не захочеться випускати його з рук.

Ергономіка

Приємно, що формат екрану має сучасні пропорції 18:9. Погодьтесь, такі пропорції приємно отримати у бюджетному варіанті смартфону.

Рамки навколо екрана не дуже тонкі. Верхня та нижні частини трохи несиметричні, а скло, яке захищає дисплей, трохи закруглене по периметру.

Єдине суттєве зауваження – це відсутність олеофобного покриття на екрані, без якого не уникнути слідів від пальців. Але одразу нагадую про турботу від Neffos, який укомплектував смартфон захисною плівкою, яка запобігає цьому недоліку.

У верхній частині тильної сторони розташовані проріз для суміщеного динаміка, об'єктив фронтальної камери, а також індикатор руху і датчик наближення.

Логотип тепер знаходиться і у нижній частині передньої панелі, а кнопки управління тепер перемістились на робочу площину дисплею, мабуть щоб вертикальні рамки займали якомога меншу частину фронтальної сторони.

На верхній частині незнімної задньої панелі розташовані: сканер пальців і камера зі спалахом у сріблястому обрамленні, мікрофон, а у нижній частині - маленький логотип TP-Link і технічна інформація.

На верхній грані розмістили роз'єм 3,5 мм, на нижній - проріз для розмовного мікрофона і порт micro USB. Кнопки управління - спарену клавішу гучності і кнопку включення - розмістили на правій бічній грані. Їх легко знайти наосліп і вони чітко спрацьовують.

Слот карт, розташований на лівій бічній грані, теж приємно дивує, адже він дозволяє встановити: дві nano SIM та одну micro SD карти. Тобто, тепер не потрібно обирати, що використовувати: другу сім картку чи збільшити пам'ять смартфону (як у більшості смартфонів). Турбота від Neffos у всьому.

А тепер пройдемось по розмірно-ваговим характеристикам: довжина — 146.5 мм, ширина — 70.9 мм товщина — 8.3 мм, вага — 145 г.

У руці він відчувається доволі легким. Сканер відбитків і кнопки на правій грані розташовані на своїх місцях, перехоплювати апарат, брати його двома руками або тягнутись до них не потрібно.

Отож, як я вже і говорив раніше, смартфон дуже компактний. Користуватися ним можна однією рукою, не відчуваючи при цьому ніяких незручностей.

Екран

TP-Link Neffos C9A володіє витягнутим FullView дисплеєм із сучасним співвідношенням сторін 18:9, діагональ якого, складає 5,45-дюймів (1440 ? 720). Матриця виконана за технологією IPS. Екран із прийнятним запасом яскравості, насичений і контрастний. До речі, є чимало режимів для його налаштувань, таких як: нічний режим, режим роботи в рукавичках, налаштування чутливості екрану та режиму управління жестами.

Продуктивність і комунікації

Новинка працює під управлінням 4-ядерного процесора MediaTek MT6739WW із тактовою частотою 1,5 ГГц і графічним процесором PowerVR GE8100 (IMG8XE1PPC, 570 МГц). У вас буде 2 ГБ ОЗП і 16 ГБ вбудованої пам'яті з можливістю розширення за допомогою карти microSD із максимальним обсягом 128 ГБ. Тобто, смартфон підійде для виконання базових завдань і не більше. Під "більше" я маю на увазі ігри. Дуже простенькі, звичайно, смартфон потягне, але самі розумієте - не більше.

Обидва слота SIM-карт підтримують актуальний стандарт 4G. Мобільна мережа визначається миттєво. Модулі GPS, Wi-Fi 802.11 (b / g / n) без підтримки 5 ГГц і Bluetooth 4.1 функціонують добре. Підтримуються популярні технології визначення місця розташування

Операційна система

TP-Link Neffos C9A працює під управлінням операційної системи Android 8.1, який доповнює фірмовий інтерфейс NFUI 8.  Доповнення пропонує доволі непоганий функціонал із простим і зрозумілим дизайном. Є багато дрібниць, які можуть приємно здивувати і сподобатись.

Клонування додатків

Приємно порадувала опція клонування додатків, яка дає можливість входити в два облікові записи одночасно (для тих, наприклад, хто має два номери телефонів, робочий і особистий).

Доступ до Wi-Fi через QR-код  

Ще одна цікава функція, завдяки якій можна ділитися доступом до Wi-Fi за допомогою QR-коду.

Навігація жестами

Навігацію по системі також можна здійснювати жестами і наекранними кнопками. Також підтримуються жести на вимкненому екрані і є переміщувана кнопка. Звикаєш до такого зручного способу управління дуже швидко, окреме дякую за це розробникам, що не забули про альтернативи. Також доступний режим «в рукавичках», його функціональність зрозуміла з назви, а отже він стане в нагоді взимку.

Камера

Основна камера має розширення 13 Мп із апертурою f/2.2, є фазова система автофокусування.

Приємно радує, що у камері є значна кількість налаштувань. Тому, можливість налаштувати основні фотографічні значення під свої потреби – завжди є. Ну і, звичайно, тут не обійшлось без  режиму «Pro». Правда, в налаштуваннях не можна вибрати розмір фото, тому за замовчуванням вони будуть з максимально допустимим значенням. Знімає камера, з урахуванням цінника пристрою, прийнятно. Всі показники, на кшталт деталізації, динамічного діапазону і передачі кольору знаходяться на відповідному для бюджетника рівні. Якості фотознімків буде вдосталь, щоб поділитись ними в соц мережах, з друзями в месенджерах і згадувати приємні моменти зимніми вечорами.

Фронтальна камера представлена 5 Мп модулем і, навіть, оснащена спалахом. Програмно камера оснащена алгоритмом AI Beautify від Arcosoft, який допомагає згладити нерівності шкіри, які проявляються при невдалому освітленні. З цікавинок - є просунутий ручний режим з налаштуванням ISO, витримки, балансу білого, фокусу, експозиції, експозиції і регулюванням колірних параметрів (відтінку, насиченості, яскравості, контрасту). Крім того є окремий монохромний режим. Фотографії виходять цілком непогані. Особливо порадував режим «Beauty». Думаю любителі селфі зацінять!

Методи розблокування

Розблокувати Neffos C9A можна сканером відбитків пальців або розпізнаванням обличчя.

Працюють вони неквапливо, а іноді розблоковують не з першого разу, але знову ж, тут вони хоча б є і сам факт їх наявності та роботи радує двічі. Сканером пальця можна навіть розблокувати додатки, відкривати або приховувати шторку перемикачів і управляти спуском камери.

Звук

Так як розмовний динамік у Neffos C9A суміщений з мультимедійним, то говорити про високий рівень якості звуку - не доводиться. Гучність у нього непогана, але низькі частоти геть відсутні. Як до переговорного пристрою - до нього претензій немає. Звук в навушниках середньої якості, з хорошим запасом гучності, але не більше, все-таки він не створювалася для меломанів.

Автономність

Смартфон має встановлений незнімний акумулятор ємністю 3020 мАг. Хочеться сказати, що батарея тримає заряд доволі непогано. Середній показник активної роботи екрану буде варіюватися від 4 до 5 годин. Кому важливо «протягнути» довше, для економії заряду в оболонці передбачено два режими низького енергоспоживання. Швидку зарядку апарат не підтримує, тому заряджається смартфон не швидко, близько 2,5 годин.

Висновки

Отже,  Neffos C9A  - це простий бюджетний смартфон із приємним дизайном, який підійде тому, хто шукає простий смартфон для вирішення простих задач, адже він чудово справляється з такими основними функціями, як

відправка/прийом електронної пошти, листування в месенджерах, інтернет серфінг та перегляд відео. Мінусом звичайно є олеофобне покриття та продуктивність, але судити строго не потрібно, адже це бюджетний смартфон.

Приємно радують його деякі операційні «фішки», дизайн, укомплектування та гарантія 2 роки. Тому, Neffos C9A, як бюджетний смартфон дивує і приємно виділяється серед інших.

 

Products from publication
SKU: TP706A24UA
out of stock
 
Device type: smartphone; Number of SIM-cards: 2 SIM; Screen size: 5.45 "; Screen resolution: 720x1440; Matrix type: IPS; Operating system: Android 8.1 Oreo; CPU: 1.5 GHz; Number of processor cores: 4 cores; Memory: 2 GB; Built-in memory: 16 GB; LTE: exists; Camera: 13 MP; Communication: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2; Extras: Accelerometer, Proximity sensor, Light sensor, Electronic compass, Fingerprint Scanner, Face unlock; Color: gray; Weight: 145 g;
Menu
Products catalog
Products catalog