Їсти з розумом

Головна Огляди Їсти з розумом
16.11.2018

Дайте чесну відповідь: як правило, виходите з дому без сніданку? А потім купуєте щось у кав’ярні по дорозі на роботу? Ходите на обід до офісної їдальнї чи найближчого закладу? Чимало людей роблять саме так: перебувають у постійному русі і не мають часу на їжу та приготування, адже все, чого хочеться після довгого дня на роботі, — відпочивати, а не стояти на кухні.

Зрештою такі звички спричи­няють закономірні наслідки — погане самопочуття, зайву вагу. Саме ці чинники часто спонукають до покращення харчових звичок. Найкраща звичка, яку можна собі уявити, — зробити здорове харчування стилем життя, навіть коли на це бракує часу. Це просто, коли відкриєте для себе мистецтво приготування їжі на кілька днів (Meal Prep). Для цього не потрібно навіть любити куховарити, просто усвідомте, що такий спосіб приготування допоможе неабияк заощадити дорогоцінний час.

З Meal Prep ви завжди будете напоготові, а не пускатимете прийоми їжі на самоплив. Meal Prep — це готувати один раз з обмеженої кількості інгредієнтів на кілька днів уперед. Meal Prep — це брати із собою сендвіч, перекушувати бананом або горіхами. Та найголовніше те, що Meal Prep — це усвідомлювати те, що ви їсте.

Неабиякий ризик скуштувати щось шкідливе виникає під час ділових поїздок, коли немає змоги самостійно готувати. Спокусившись на рол із пекарні чи апетитну азіат­ську страву, варто пам’ятати, що дуже часто така вулична їжа містить приховані жири, цукор, а іноді й ароматизатори чи консерванти.

Приготування їжі — це надважливо, особливо якщо в розпал робочого дня починаєте відчувати голод. Щоб почуватися добре і бути здоровим, потрібно дбати про те, щоб здорова їжа була завжди у «ручній поклажі», а не у далекому багажі.

12 порад

для приготування їжі на кілька днів уперед (Meal Prep)

01

Фрукти та овочі повинні стати незамінним перекусом. Завжди беріть їх із собою

02

Овочам — чільне місце. Саме овочів має бути найбільше на тарілці

03

Не турбуйтеся про брак свіжих овочів взимку: споживайте заморожені, однак переконайтеся, що в складі пакетованих сумішей немає інших інгредієнтів, окрім овочів. Найкращий спосіб уберегтися від прихованих складників — заморожувати овочі влітку самостійно

04

Що б ви не готували: овочі, рибу, м’ясо чи гарнір, завжди готуйте кілька порцій, щоб вистачило на кілька прийомів їжі

05

Щоб одноманітна їжа не набридала — експериментуйте! Приготуйте рис, змішайте його з овочами і яловичиною (також заздалегідь приготованими) на обід першого дня, а наступного перетворіть рис на салат, додавши фету, помідор, перець і заправивши все оливковою олією та оцтом

06

Набір спецій неабияк спрощує процес творчості. Якщо ви готуєте дві курячі грудки, одній можна надати духмяного індійського присмаку, а іншу — замаринувати в меді та чебреці. Щоправда, такі експерименти можуть потребувати трохи більше часу

07

Готуйте з тих продуктів, рекламу яких ви не бачили по телебаченню. Звучить дивно та означає все просто: готуйте з риби, а не з рибних паличок, з картоплі, а не з заморожених картопляних крокетів тощо

08

Якщо ви їсте в закладі, завжди обирайте в меню найменш оброблену їжу. Наприклад, на шведському столі на сніданок беріть натуральний йогурт замість фруктового, а вівсянку замість пластівців. У пекарні віддайте перевагу сандвічу з індичкою замість круасана з шинкою. Не купуйте у кав’ярні тістечко, а з’їжте фрукт.

09

Дбайте, щоб вдома завжди були продукти для швидкого перекусу, що не потребує приготування: рисові хлібці, галети, горіхи

10

Сухофрукти — ідеаль­ний перекус у тривалій дорозі: під час перельотів, подорожей потягом або на авто

11

Фруктові пюре, які можна знайти у супермаркетах на полицях із дитячим харчуванням, — непогана альтернатива смузі та іншим десертам

12

Замість нудної пластикової тари придбайте стильні, якісні контейнери, щоб щоразу їсти залюбки

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів