Безшовний роумінг або Wi-Fi для всіх від Tenda

Головна Огляди Безшовний роумінг або Wi-Fi для всіх від Tenda
04.01.2019

Що складе конкуренцiю традиційним маршрутизаторам або як користуватись Wi-Fi за технологією Mesh вдома.

Зникає Wi-Fi мережа у разі одночасного спільного використання; Wi-Fi сигнал нерівномірний; відео в HD-форматі завмирає під час перегляду — це той невеликий перелік проблем, що можуть виникнути у процесі користування Wi-Fi вдома.

Технологія Wi-Fi постійно удосконалюється — у назві Wi-Fi маршрутизаторів все частіше можна побачити Mesh, все більше новинок з підтримкою Mesh-технології.

Раніше через високу ціну Mesh-пристрої не користувалися попитом серед споживачів.

Але завдяки Nova MW6 китайської компанії Tenda Mesh Wi-Fi система стає доступною для багатьох користувачів вже зараз.

Mesh Wi-Fi або безшовний роумінг

Якщо необхідно збільшити зону покриття Wi-Fi мережі, можна зробити це за допомогою додаткових точок доступу. Але це рішення має недоліки. Додаткові точки можуть бути ефективним рішенням, якщо користувачі не пересуваються. Але зі зростанням популярності ноутбуків, а особливо смартфонів та планшетів, користувачі постійно рухаються.

Mesh вирішує цю проблему за допомогою розумних точок доступу, що працюють як єдина система, а не як незалежні пристрої, об’єднані в одну мережу.

Безшовний роумінг і Nova MW6

Nova MW6 побудовано на технології Mesh або безшовного роумінгу. Це означає безперервне підключення до мережі Wi-Fi мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків та інших гаджетів, навіть, якщо користувач пересувається приміщенням.

Nova MW6 складається з трьох блоків, що працюють як єдина система для створення швидкої і водночас потужної бездротової мережі. Кожен блок з’єднується з іншим блоком, а не з інтернет-провайдером, у результаті утворюючи єдину бездротову мережу.

Блоки MW6 здатні автоматично змінювати конфігурацію, використовуючи найоптимальніші канали доступу до інтернет-мережі. Тобто якщо один з блоків призупинить роботу, це не вплине на роботу всієї мережі. Таким чином, користувачі надалі (безперервно) зможуть переглядати фільми, грати в онлайн-ігри тощо.

Що може Nova MW6

Nova MW6 — це Mesh Wi-Fi система, здатна створити надійну та стабільну бездротову мережу для кількох користувачів одночасно. MW6 впорається з будь-яким завданням: завантаження важких файлів, перегляд HD-відео чи спілкування з друзями через відеомесенджер.

Nova MW6 — дводіапазонна система, здатна підтримувати роботу бездротових при­строїв на двох частотах. Функція автоматичного керування розподіляє клієнтів між діапазонами (2,4 гГц, 5 гГц) з метою оптимізації Wi-Fi мережі. Це актуально для багатоповерхових будинків, де рівень перешкод від інших бездротових пристроїв надвисокий.

Які проблеми здатна вирішити Nova MW6

Потужність Wi-Fi сигналу звичайного маршрутизатора не всюди однакова. Сигнал може бути слабшим в одній точці помешкання, і потужнішим в іншій. Усе залежить від місця розташування маршрутизатора.

Це відбувається тому, що традиційна Wi-Fi мережа використовує один пристрій для передавання сигналу. Це означає, що Wi-Fi сигнал потужний, коли користувач знаходиться безпосередньо поблизу маршрутизатора, і слабшає, коли віддаляється від нього.

Mesh-мережа Nova MW6 має більшу зону покриття, швидшу і стабільнішу Wi-Fi мережу порівняно з традиційною. Якщо трьох блоків не вистачає для покриття, то Mesh-мережу можна розширити за допомогою додавання інших вузлів або блоків.

У Nova MW6 реалізовано технологію Wave2 MU-MIMO, завдяки якій кілька користувачів зможуть одночасно переглядати відео 4К, грати в онлайн-ігри або ж завантажувати файли. При цьому вони не заважатимуть один одному.

Як налаштувати Mesh-мережу самостійно

Раніше технологія Mesh була доступна лише для великих корпорацій, адже процес налаштування був складним і потребував втручання професійних інсталяторів. Тепер технологія Mesh Tenda стала доступною і для житлових приміщень, адже для її налаштування не потрібні спеціаль­ні навички чи прокладання додаткового кабелю.

Налаштування Nova MW6 можна здійснити за допомогою легкого та інтуїтивно зрозумілого мобільного додатка. Для цього потрібно завантажити безкоштовний додаток Tenda Wi-Fi на смартфон (десктопна версія не підтримується). Це можна зробити через Google Play чи App Store, або відсканувати QR-код з коробки.

Усі три блоки попередньо налаштовано на заводі. Це означає, що блоки зможуть знайти один одного, і їх не потрібно налаштовувати як звичайний маршрутизатор.

Після встановлення мобільного додатка можна увімкнути перший блок. Перший блок, який увімкне користувач, отримує статус головного, два інші — другорядні. Ці блоки автоматично знайдуть мережу і приєднаються до неї.

У Nova MW6 реалізовано низку додаткових функцій, що роблять комфортним використання цього гаджету: батьківський контроль, інтелектуаль­на технологія Auto-Path, Wi-Fi за розкладом, гостьова мережа тощо.

Nova MW6 Tenda — це готове рішення для створення домашньої Wi-Fi мережі без додаткових зусиль. Більше того, це — розумний та зручний гаджет, здатний забезпечити все помешкання стабільним Wi-Fi покриттям, елімінуючи так звані сліпі Wi-Fi зони.

Крім MW6, доступна її молодша версія MW3.

 

Tenda MW6

Tenda MW3

Площа покриття

170 м2 на 1 точку Mesh (до 500 м2 у разі 3 точок)

100 м2 на 1 точку Mesh (до 300 м2 у разі 3 точок)

Стандарти та протоколи

IEEE802.3, IEEE802.3ab IEEE 802.11ac/a/n 5GHz IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz IEEE802.11v/r

Інтерфейси LAN

2 гігабітних порти LAN На основній точці Mesh 1 порт LAN і 1 порт WAN На додатковій точці Mesh 2 порти LAN

Розміри, вага

100 × 100 × 100 мм, 410 г

90 × 90 × 90 мм, 410 г

Швидкість бездротового з’єднання

2,4 гГц: до 300 Мбіт/с 5 гГц: до 867 Мбіт/с

Діапазони частот

2,4 гГц і 5 гГц одночасно

Безпека

WPA2-PSK

Змішаний WPA/WPA2-PSK

Основні функції

  • SSID Broadcast Beamforming
  • Підтримка MU-MIMO
  • Батьківський контроль

Тип інтернет-з’єднання

PPPoE, Dynamic IP, Static IP, Bridge Mode

Захист від атак

UDP flood attack, TCP flood attack, flood attack

Товари з публікації
код товару: MW3-KIT-3
немає в наявності
Tenda Nova MW3 - це дводіапазона Wi-Fi Mesh система, призначена для побудови єдиної Wi-Fi мережі на площі до 300 м2 і забезпечує швидкість передачі даних до 1200 Мбіт/с. Ви отримуєте відмінне Wi-Fi покриття і швидке, стабільне підключення до Інтернет. Комплект з двох пристроїв (блоків) покриває Wi-Fi мережею площа до 200 м2, з трьох блоків - до 300 м2. Завдяки використанню протоколів безшовного роумінгу (802.11v і 802.11r), MW3 підтримує в мережі автоматичну оптимізацію і маршрутизацію, дозволяючи повною мірою використовувати переваги більш стабільною і гнучкою бездротової мережі.
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів