Доступний кожному 3D-друк

Home Reviews Доступний кожному 3D-друк
08.01.2019

3D-принтери, що здатні створювати повноцінні об’єкти, набирають шаленої популярності. Батьком технології 3D-друку, що перевернула свідомість людства, вважають дослідника з Америки — Чака Холла, який створив перший у світі 3D-принтер у 1983 році.

Ще кілька років тому придбання зібраних у заводських умовах серійних 3D-принтерів у закритому корпусі здавалося нереальним. Світовий лідер з виробництва 3D-принтерів XYZ Printing встановив нову планку доступності цієї техніки для користувачів. На початку цього року став доступним da Vinci Nano, який виробник позиціонує як «принтер, з якого варто почати».

Завдяки компактним розмірам (27 × 35 × 33 см) і вазі менше ніж 5 кг цього представника сімейства техніки XYZ Printing можна розмістити на будь-якому столі або навіть тумбочці. 3D-принтер легко взяти із собою, вирушаючи до друзів, щоб разом розважитися. А його безмежні можливості дійсно вражають.

Шукати, досліджувати та відкривати

Головна частина будь-якого 3D-принтера, що працює за технологією плавлення пластикових ниток, — це екструдер. Через нагрівання екструдера до високої температури корпус 3D-принтера є закритим, гарантуючи повну безпеку. При цьому спостерігати за 3D-друком в дії, як і раніше, легко, адже пристрій має дверцята, які можна відчиняти. Головним витратним матеріа­лом є пластикова нитка PLA. Нитки цього типу не містять шкідливих для здоров’я людини речовин (диоктилфталатів), додатково підвищуючи безпеку роботи з технікою. PLA-нитка розкладається навіть в природному середовищі (ЕКО). Під час 3D-друку плавильний пластик матиме приємний запах. Завдяки зручному розташуванню робочої платформи, що за розмірами становить 120 × 120 мм, надруковані зразки високої якості можна легко виймати з принтера.

Пристрій постачають в повністю зібраному вигляді, він одразу готовий до роботи. До комплекту з апаратом входять програма для автоматичного вирівнювання та система з автоматичного завантаження нитки, що спрощує налаштування, калібрування й обслуговування 3D-принтера. Виробник потурбувався про зручність роботи, запропонувавши спеціальне програмне забезпечення XYZmaker, яке також є в комплекті з 3D-принтером та максимально полегшує процес відправки 3D-моделі до друку. Це ПЗ має російськомовний інтерфейс та інструкцію українською мовою.

З допомогою XYZmaker Mobile, яке додатково пропонує виробник 3D-принтера як портативну програму 3D-моделювання для початківців, можна розробити власну 3D-модель. Використовуючи цей додаток, можна деформувати, розтягувати та розфарбовувати 3D-моделі. Завдяки великому набору інструментів для тривимірного проектування можна отримати те, що потрібно, — наприклад, завантажити в XYZmaker Mobile двомірну фотографію і зробити з неї тривимірний рельєф. Також виробник розробив спеціальні відеоуроки з освоєння техніки та ПЗ для неї, які виклав на своїх сайтах.

Впустити майбутнє до школи

Доступний багатофункціональний 3D-принтер XYZ Printing da Vinci Junior 3 в 1 гарантує початківцям простоту та універсальність роботи.

Серія 3D-принтерів Junior є компактним налаштованим рішенням для друку в класі. Націленість на освітній сегмент підкреслює, що техніка повинна відповідати як нормам безпеки під час використання у навчальному процесі, так і бути максимально функціональною для освоєння учнями.

Крім базового 3D-друку, цей апарат також працює і 3D-сканером, а у разі доукомплектації можна отримати і лазерний гравер. 3D-друк на da Vinci Junior 3 в 1 забезпечує платформа без підігріву, яка має інтуїтивну 9-точкову систему калібрування, що точно визначає відстань між нею й екструдером.

Для 3D-сканування знадобиться платформа з функцією обертання на 360°, аби повністю сканувати об’єкт, і лазерний сканувальний модуль із високою роздільною здатністю. Площа 3D-сканування становить від 3 × 3 см до 12 × 12 см з роздільною здатністю сканування усього 0,25 мм. Власне процес 3D-сканування триває не більше ніж 5 хвилин. Цікаво буде попрацювати і з лазерним гравером, що має вихідну потужність 350 мВт. Він здатний відтворювати гравірування на папері, дереві, картоні або шкірі.

На da Vinci Junior 3 в 1 можна 3D-друкувати як через звичайний USB-кабель, так і через бездротову мережу Wi-Fi або безпосередньо з вбудованої в апарат SD-карти.

Безпечну роботу з цією моделлю гарантує її закритий корпус, а також нетоксичні біонитки PLA. Нитки PLA виготовляють із природних матеріалів (наприклад, з кукурудзи, цукрової тростини та інших цукровмісних культур), що дає змогу уникнути у їхньому складі таких шкідливих речовин, як пластифікатор DEHP і важкі метали.

Вибір майстра

Модель da Vinci 1.0 Pro 3 в 1 — це не просто 3D-принтер, а справжній багатофункціо­нальний пристрій: друкує, сканує, гравірує лазером, підтримує G-коди та сумісній з пластиковими нитками (типів PLA/ABS/Tough PLA/PETG/HIPS/Wood) будь-яких виробників. Для використання іншого пластику потрібно лише змінити налаштування друку в програмі XYZware Pro, що входить до комплекту з 3D-принтером. Завдяки встановленому 3D-сканеру і за наявності додаткового обладнання та спеціальної програми цей апарат може цілком замінити цілу майстерню в невеличкому офісі.

Встановлений 3D-сканер надає можливість відтворити будь-який предмет, не змінюючи обладнання. Підключившись до пристрою по бездротовій мережі, можна роздрукувати не підводячись з крісла. А якщо скористатися спеціальним модулем для лазерного гравірування, можна виконувати гравірувальні роботи на пластикових та дерев’яних поверхнях, шкірі, папері та картоні з площею 200 × 200 мм.

СПЕЦИФІКАЦІЇ

 

da Vinci Nano

da Vinci Junior 3 в 1

da Vinci 1.0 Pro 3 в 1

Код товару

3FNAXXEU01B

3F1JSXEU00D

3F1ASXEU01K

Технологія друку

FFF (Fused Filament Fabrication)

Матеріал друку

PLA-пластик

PLA-пластик

PLA/ABS/Tough PLA/PETG/HIPS/Wood-пластики

Зона друку, мм

120 × 120 × 120

150 × 150 × 150

200 × 200 × 190

Швидкість друку

70 мм/с

100 мм/с

100 мм/с

Вага

4,5 кг

15 кг

23 кг

Розміри

378 × 280 × 355 мм

420 × 430 × 380 мм

468 × 558 × 510 мм

Products from publication
SKU: 3F1ASXEU01K
out of stock
Print technology: FFF (Fused Filament Fabrication); Material of printing: PLA-plastic, ABS-plastic;
SKU: 3F1JSXEU00D
out of stock
 
Print technology: FFF (Fused Filament Fabrication); Data sources: Wi-Fi, USB, Card reader;
SKU: 3FNAXXEU01B
out of stock
Print technology: FFF (Fused Filament Fabrication); Material of printing: PLA-plastic;
Menu
Products catalog
Products catalog