У світі «Майнкрафт» є новини

Головна Огляди У світі «Майнкрафт» є новини
12.01.2019

Грай у реальному житті разом із ігровими колекційними фігурками Jazwares Minecraft.

«Майнкрафт» — відомий дивний феномен світу відео­ігор. Він сколихнув спільноту та підкорив серця дітей віком приблизно 6-10 років, а, часом й більш дорослих. Жодна відеогра, якою б багатою на графіку та сюжет вона не була, не збирала такої аудиторії ще до офіційного релізу. Звістка про новинку вмить облетіла світ та зацікавила чи не кожного геймера. А кубічний дизайн, який, здавалось би, залишився у минулому, є родзинкою цієї гри. То у чому ж секрет такої вибухової популярності? Певно, що у можливостях, адже світ «Майнкрафт» не має жодних обмежень. Що це за можливості? Поміркуймо про це…

Що було та є дійсно надзвичайним в історії з Minecraft, то це власне ідея — сама Гра. Minecraft продано божевільні сотні мільйонів примірників взагалі без залучення традиційних методів маркетологів та величезних бюджетів на рекламу. Фактично її було розповсюджено методами середньовіччя, поширенням завдяки чуткам, розповідям з вуст в уста.

Чому, власне, це гра наймолодших геймерів? Вона наче місточок з тими самими емоціями, здивуваннями, участю, які щойно формували контакти та гра зі звичайними іграшками, особливо дерев’яними кубіками та цеглинками Lego. Можливо, успіх у тому, що є щось переконливе й логічне, зрозуміле й просте у поєднанні геометричних фігур.

Цікаво й те, що у грі є персонажі темних сил, проте діти витрачають години (коли їм це дозволено), аби будувати, тішитись конями, вівцями, створювати власні замки та лабіринти, імітувати світ та виборювати території, звісно, і … дивитись, як це робить інший.

Гра не має конкретної мети, і в цьому теж її захоплююча простота. Цей віртуальний світ із 10-хвилинною ніччю та, часом, відсутністю гравітації, з своїми законами будівництва та руйнування. Тут можна побудувати все, що подобається, та відчути нескінченність простору та перспективу. Водночас для більш дорослих Minecraft — чудовий місточок у світ програмування, розуміння причин та наслідків, тренувальний майданчик просторового мислення. Minecraft парадоксально просто надає можливості створювати нескінченно складні комплексні послідовності та споруди. Інші онлайн-ігри все ж мають більш-менш чіткі чи інші правила, які обмежують уяву. Ця — ні.

Іграшки Мinecraft вироблено зі звичайного пластику, нагадують чимось Lego чи Roblox. Цілі колекції таких іграшок напоготові задовольнити потреби дітей. Є у них і ще одна благородна мета — відволікти від комп’ютерного світу, перенести з віртуального в не менш фантастичний дитячий реальний світ. У гру з традиційними іграшками, які є персонажами того комп’ютерного світу, проте вже у власній фантазії реального всесвіту.

Грай у реальному житті, збирай колекцію ігрових фігурок. Jazwares Minecraft пропонує:

«Пісочниця нескінченості»

Гру створено по типу «пісочниця», тобто гравець завжди знайде, чим зайнятися. Дійсно, можна спробувати себе у ролі інженера, будуючи різноманітні споруди, обмежені лише уявою. Або у ролі воїна, що блукає темними шахтами у пошуку матеріалів та змагається з небезпечними мобами. Урізноманітнюють гру режими та рівні складності. Закортіло пограти з друзями? Чудово! У грі передбачено таку опцію — кілька гравців, приєднавшись до обраного серверу, можуть грати разом. Адже команда здатна на більше, ніж один гравець.

Герої та моби

Кожен геймер може обрати собі героя — хлопчика Стіва чи дівчинку Алекс і, якщо закортить, то й перейменувати їх. Світ у грі генерується випадково і не має меж, тож пройти карту практично неможливо. Гра поділяється на день, коли зручно досліджувати карту і будувати споруди, та ніч, коли з’являються усілякі ворожі мешканці цього світу, типу зомбі чи скелетів.

Моби — усі створіння у грі, окрім героїв, бувають абсолютно різні та мешкають у всіляких місцинах. Наприклад, є нейтральні моби-фермери, що вирощують пшеницю, а є моби-павуки, що населяють шахти і шкодять герою та навіть можуть його вбити.

Кожна нова версія гри — доопрацьований та вдосконалений варіант попередньої. У режимі постійного оновлення світ «Майнкрафт» стає неосяжним із новими картами, мобами та можливостями. Разом із тим прогресує й деталізація елементів гри, і примітивний кубічний дизайн поступово перетворюється на естетично привабливий та цікавий всесвіт. Зовсім не дивно, що від гри важко відірватися.

Іграшкові копії героїв та мобів Minecraft

А доки світ ледь встигає за оновленнями гри, компанія Jazwares радує фанів іграшковими фігурками зі світу «Майнкрафт». У цих копіях легко впізнати героїв популярної відеогри, адже вони мають вигляд точнісінько як на екрані.

Minecraft Alex in Gold Armor (серія 4)

Пластикова копія віртуальної Алекс — чудове поповнення на полиці фана «Майнкрафт». Золота броня вдало доповнює образ одного з головних персонажів. Фігурку виконано у вигляді піксельної кубічної героїні. З фігуркою Алекс у наборі є куб (блок), який можна використовувати на свій розсуд.

Minecraft Steve with Arrow (серія 4)

Справжній герой ніколи не поступається. Навіть якщо його тіло пронизують стріли. Так і Стів — доки в нього ще залишились життя, буде йти до кінця. Проте не варто забувати, деякі моби можуть стріляти отруйними стрілами, тож необхідно бути дуже обережним. Ця фігурка більше втілення якогось епізоду, аніж зображення персонажу. Якщо фани полюбляють переносити віртуальні ігри до реального життя, ця фігурка допоможе наблизитися до цього впритул. У наборі фани зможуть знайти фігурку пораненого стрілами Стіва, кам’яний блок та факел.

Minecraft Ender Dragon

Дракон — найпотужніша істота світу «Майнкрафт». Подолати його — надскладне завдання, проте цілком можливе. Для цього необхідно знищити магма-куб, який допомагає дракону регенерувати, і тільки потім воювати безпосередньо з істотою. Фігурка рухома, кожен її «піксель» на шиї та хвості рухається, як і крила, що додає іграшці реалістичності. В іграшкового дракона відкриваються щелепа та згинаються і розгинаються лапи. Таку ключову постать просто неможливо не додати до колекції.

Minecraft Steve in Gold Armor (серія 3)

Хто крутіший у золотій броні? Алекс чи Стів? Варто перевірити.

Фігурка людини також наявна у лінійці іграшок у золотій броні і конче необхідна для повноти колекції. Окрім фігурки Стіва, у наборі є куб (блок) та меч.

Minecraft Alex with Elytra Wings (серія 4)

Без чого неможливий образ героя? Звісно, що без особливих споряджень. Відважна Алекс з мечем у руках вже летить на залізних крилах до полиць найбільших фанів. На цей раз вона без броні, адже для польоту необхідна легкість. У наборі можна знайти фігурку Алекс з мечем та знімні крила Elytra. У 2009 році вийшла у світ гра Minecraft і стала сенсацією, яка породила нове покоління гравців-«майнкрафтерів». На сьогодні активних гравців понад 91 млн, а кількість проданих копій переважила позначку в 150 млн. Minecraft є другим за популярністю запитом в YouTube (після «музика»), а загальна кількість тематичних відео більше ніж 70 млн.

Minecraft Magma Cube (серія 4)

Важко уявити собі дракона без цього атрибута. Якою вразливою була б ця велетенська істота без маленького, але такого важливого знаряддя? Тож, магма-куб обов’язково має стояти поряд із драконом на полиці фана «Майнкрафт». Як у віртуальному світі, так і у реальному, фігурка куба — це сіра текстура з червоними очима і палаючим нутром, яке можна розгледіти, якщо трохи витягнути фігурку. До великого куба додано дві менші копії. Так, героям доведеться добре попрацювати, аби здолати крилатого велетня.

Minecraft Attacking Enderman (серія 4)

Обережно, позаду! Ворожий моб володіє здатністю телепортуватися за спину героїв і нападати ззаду. Істота вугільно-чорного кольору з фіолетовими очима має трохи моторошний вигляд, навіть у формі фігурки з колекції іграшок «Майнкрафт».

Проте вона додасть оригінальності персональній колекції фана.

Minecraft Evoker (серія 4)

Тсс! Головне, щоб він нічого не помітив. Сам по собі «викликач» нашкодити не в змозі, проте він знає, як викликати тих, хто здатен на це. Тож необхідно обережно поставити його на полицю і тихенько проходити повз, або ж у разі небезпеки кликати на допомогу Алекс та Стіва, вони напевно дадуть цьому раду. Важливо пам’ятати — маг ніколи не буває один. У наборі, окрім темно-сірої фігурки Евокера у чорній мантії із золотим обрамленням, є два ворожі моби — Vex та Anger Vex, що допомагають магу шкодити героям.

Набір ігрових фігурок Minecraft Dungeon (серія 3)

Цей набір іграшкових фігурок створить умови для повноцінної гри у реальному житті. У наборі є: по дві фігурки ворожих мобів — зомбі, скелета та павука; скринька для інвентаря, золоте яблуко, злиток заліза та три клітки для утримування ворожих мобів. Тож за наявності в колекції героїв Алекс і Стіва та їх приладдя фани зможуть відтворити гру в реальності. Фігурки у наборі наявні у великому та малому розмірах, тож за кожного моба можна призначити різну кількість ударів мечем чи стріл. До «реальної» гри можна підключити кількох гравців і грати разом. При цьому, на відміну від відеогри, кожен гравець зможе обрати бік — героїв, що виживають чи ворожих мобів, що атакують. Гравці зможуть самостійно встановлювати правила та рамки гри. А для ще видовищної гри можна використовувати задню стінку упаковки, яка має вигляд стіни шахти.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів