На що здатна «крихітка» Gigaset GS100?!

Главная Обзоры На що здатна «крихітка» Gigaset GS100?!
08.02.2019

Цікаво, а що ви очікуєте від бюджетного смартфона? Якщо ви, як і я, думаєте, що, купуючи бюджетний смартфон, вам потрібно очікувати низькі його технічні характеристики чи взагалі на деякі його функції потрібно закривати очі, то нам разом точно потрібно приділити увагу нашому сьогоднішньому огляду, адже він обіцяє нас здивувати і похитнути наші стереотипи! Адже, це практичний та надійний смартфон від бренду Gigaset. Отож, давайте придивимось до цієї європейської крихітки, Gigaset GS100!

Технічні характеристики:


Модель: Gigaset GS100
Тип: смартфон
Передвстановлена ОС: Android Go 8.1 
Оперативна пам'ять, ГБ: 1
Вбудована пам'ять, ГБ: 8
Слот розширення: microSD (до 128 ГБ)
Тип SIM-карти: micro/nano-SIM
Кількість SIM-карт: 2
Процесор: MediaTek MT6739 + GPU PowerVR GE8100
Кількість ядер: 4
Частота, ГГц: 1,3
Акумуляторна батарея: Li-Pol, 3000 мАг (знімна)
Діагональ, дюйми: 5,5
Роздільна здатність: 1440x720
Основна камера, Мп: 8 (f / 2.2)
Фронтальна камера, Мп: 5
Розміри, мм: 149.5х71х9.3
Вага, г: 174
Матеріал корпусу: пластик

Комплектація

Комплектація стандартна і я б сказав, класична: смартфон, кабель для синхронізації, зарядний пристрій, документація і гарантійний талон. Ну а, в принципі, що ще нам потрібно?

Дизайн

Мені в руки потрапив варіант сірого (графітно сірого, так він називається офіційно) кольору, адже саме в такому кольорі він представлений в Україні. Як на мене, то графітний сірий чудово підходить для бізнес класу, адже має доволі строгий стиль, хоча – це справа смаку.
 

Ергономіка

Телефон, чудово тримається в руці і доволі приємний на відчуття, так як кришка смартфона виконана із шорсткого пластику. Також, є доволі незначні люфти і скрипи у його збірці.

Співвідношення сторін дисплея в трендах 2018 року – пропорції екрану 18:9 доволі приємно здивували, адже далеко не всі більш дорожчі моделі можуть похизуватись таким форматом екрану.
 
Про тонкі рамки тут говорити особливо не доречно, але і сказати, що вони широкі, язик теж не повертається, адже вони доволі маленькі.

Смартфон отримав корпус із заокругленими бічними гранями, що візуально робить його трохи тонше і це не може не радувати, адже хто в 2019 році хоче тримати цеглинку в руках.
 
Зверху на екрані телефону розмістились: світлодіодний датчик повідомлень, датчики наближення і освітленості, розмовний динамік та фронтальна камера.
 
Під екраном зникли символи навігації, але вони з’являються на екрані смартфону, у включеному стані.
 
Верх спинки пристрою розміщує на собі майже не виступаючий отвір основної  камери, спалах камери та логотип.
Нижню частину спинки смартфона прикрашає сітка із отворів для динаміка.
 
Під кришкою смартфону, яка доволі легко знімається, розташований знімний акумулятор, слоти для двох SIM карт формату micro/nano (один слот для nano і один - для micro) та окремий слот для карти пам’яті. Одразу зрозуміло, що окремі слоти для сім карт і карти пам’яті є його великою перевагою на ринку смартфонів, адже це один із важливих факторів для його вибору.
 
Права грань містить на собі клавішу живлення та регулювання гучності. До речі, клавіша живлення, приємно виділяються, як візуально, так і фізично, що робить процес користування телефоном більш зручним, адже одразу відчуваєш клавішу живлення на дотик.
 
Ліва грань порожня.
На верхньому торці смартфона розташований роз’єм 3,5 мм, до якого дуже зручно підключати аудіо навушники і це є дуже практичним рішенням.
На нижньому торці знаходяться порт microUSB та отвір мікрофону.

Екран

Смартфон має великий 5,5 дюймовий екран із IPS матрицею, роздільною здатністю 1440х720 пікселів та щільністю 293 точок на дюйм, що не може не радувати. Про дисплей, хочеться сказати, що він повністю відповідає своїй вартості. Картинка передає насичені кольори і має хорошу контрастність та яскравість. Передаюча кольорів та кут огляду смартфону - тут на гідному рівні. Для того, щоб захистити глянсове покриття екрану вашого смартфону від падіння на землю та пошкоджень від ключів у гаманці, я б рекомендував вам, запастись  захисною плівкою чи склом, адже вони ну точно будуть не зайві.
 

Продуктивність і комунікації

Смартфон має процесор Mediatek MT6739 із 4-ма ядрами Cortex A53 (64 біт) та частотою 1,3 ГГц. За якість графіки відповідає відеоприскорювач PowerVR GE8100. З обсягами пам’яті, тут все доволі просто і компактно: 1 ГБ оперативної пам’яті та 8 ГБ постійної пам’яті. Хоча, як заявляє виробник, збільшити пам'ять можна за рахунок карт пам’яті microSD аж до 128 ГБ.
 
Хоча характеристики смартфона і можуть здаватись простими та це тільки на перший погляд, адже завдяки ним він добре справляється із такими повсякденними задачами, як користування месенджерами, переглядом відео, користуванням соціальними мережами, прослуховуванням музики та грою в простенькі ігри. Отож із впевненістю можна сказати, що смартфон із такими характеристиками поводиться доволі гідно і його лаги майже не помітні.

Камера

Смартфон має 8 Мп основну камеру із діафрагмою f/2.2 та фронтальну камеру – на 5 Мп. Тому, при гарному освітлені, зробити фото для збереження моментів чи передачі його близьким - цілком можливо на доволі гарному рівні. Є можливість записувати відео у форматі 720p із такою ж якістю.
Хоча в додатку камери і не багато стандартних налаштувань та за їх допомогою, все-таки трохи попрактикувавшись, покращити селфі чи основне фото - можна.
 

Звук

Основний динамік достатньо гучний, хоча трохи додати басів, як на мене, було б не зайвим. А ось розмовний динамік виконує свою основну функцію на всі 100%. Тому, вхідні і вихідні голосові дзвінки на високому рівні.
 

Операційна система

Смартфон працює під управлінням ОС Android Go 8.1. Якихось особливих фішок тут немає. Однак, можна налаштувати жести так, щоб подвійне натискання на клавішу камери вимикало камеру. Досить зручно і швидко! Також ОС Android Go 8.1 відома своєю покращеною продуктивністю у пристроях з малою кількістю оперативної пам’яті, а також – функцією, що контролює витрати енергії.
 

Комунікації

Gigaset GS100 підтримує роботу у всіх сучасних мережах, включаючи 4G, що за його ціну, одразу виділяє його з-поміж інших смартфонів та з цією функцію, він справляється. Адже зі зв’язком під час експлуатації проблем не було. Також є підтримка Wi-Fi і Bluetooth 4.2 – і тут все гаразд.

Автономність

Ємність акумулятора мене приємно здивувала, адже вона становить 3000 мАг, що особливо приємно при користуванні мережею 4G та серфінгом в інтернеті. В залежності від активності використання, смартфона вистачить точно на один або навіть два дні.
 

Висновок

Підводячи підсумок, хочеться сказати, що телефон залишив доволі непогане враження. Адже Gigaset GS100 - це смартфон виконаний із європейською скромністю, який цінують у першу чергу за практичність. При цьому він – доволі строгий і надійний, плюс такий, який викличе увагу серед ваших друзів та колег, адже смартфон має доволі великий дисплей у 5,5 дюймів із популярними і трендовим 18:9 екраном та доволі тонкими рамками, окремий слот пам’яті та доволі ємнісний акумулятор. Тому смартфон точно можна використовувати для додаткової сім картки чи щоб розділити роботу та особисте або для активного серфінгу в інтернеті чи в соц. мережах.

 

Товары из публикации
код товара: L36853W1509S601
нет в наличии
 
Тип устройства: смартфон; Кол-во SIM-карт: 2 SIM; Диагональ экрана: 5.5 "; Разрешение экрана: 720x1440; Тип матрицы: IPS; Операционная система: Android 8.1 Oreo; Частота процессора: 1.3 ГГц; Кол-во ядер процессора: 4 ядра; Оперативная память: 1 ГБ; Встроенная память: 8 ГБ; Камера: 8 Мп; Коммуникации: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2; Цвет: серый; Вес: 174 г;
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров