Як захистити дані

Головна Огляди Як захистити дані
23.02.2019

З досвіду ERC дедалі більше замовників роблять вибір на користь дискових систем під час будівництва інфраструктури «з нуля» чи відновлення чинної. Чому?

Знижується вартість дисків – так, але справа не лише у цьому. Іноді краще витратити трохи більше з початку і не мати проблем у майбутньому, ніж отримати простій у роботі або втратити дані, чи навіть зіпсувати відносини із важливим партнером, адже увесь корпоративний сектор тримається наразі саме на ІТ та сучасних технологіях передавання, обробки та зберігання даних. І саме це пояснює причину появи спеціалізованих дискових систем резервного копіювання та відновлення даних – HPE StoreOnce.

За даними Gartner, середня вартість хвилини простою IT-обладнання в дата-центрах компаній становить $5-6 тис., або $140-540 тис. на годину.

Більшість невеликих компаній зазначає, що стрічковий бекап – найкраще, найпростіше, надійне та недороге рішення, яке їх цілком влаштовує й немає сенсу що-небудь змінювати.

Однак зберігання копій даних на стрічці потребує багато терпіння під час відновлення:

  • у стрічкових приводів невисока швидкість;
  • багато часу на пошук під час відновлення маленьких файлів;
  • відсутність можливості одночасного читання та запису;
  • додаток може на 100% завантажити пристрій, створюючи проблеми для бекапу інших додатків.

Власники стрічкових накопичувачів можуть сперечатися, ніби, з одного боку, при максимально обмеженому ІТ-бюджеті, швидкість мало кого хвилює, термін придатності картриджу становить 20-30 років, немає потреби відновлювати бекап часто, використовувати під бекап дискові системи — дорого, а незручне завантаження приводу вирішується за допомогою програмного забезпечення, яке гарантує мультипотоковість.

HPE не закликає повністю відмовитися від перевіреної часом технології: можна використовувати HPE StoreOnce як посередник між користувацькими системами та довгостроковим архівом, що дасть змогу зменшити час очікування щоденного бекапу.

HPE StoreOnce — це програмно-апаратні комплекси для резервного копіювання даних з онлайн-дедуплікацією.

HPE StoreOnce — це оптимальне рішення для резервного копіювання/відновлення, яке дає змогу забути про щоденні інкрементні копії на стрічці.

Головна особливість таких систем — це дедуплікація та стискання даних у поєднанні з емуляцією звичних стримерів та стрічкових бібліотек.

HPE StoreOnce — це інтеграція, надійність, масштабування, гнучкість та швидкість.

Системи HPE StoreOnce здатні повністю інтегрувати із наявними способами резервного копіювання та бізнес-додатками, забезпечуючи водночас гнучку інтеграцію для SAN, Ethernet та інших віртуалізованих середовищ.

Можна проводити частковий бекап змінених частин великих файлів, не перезапи­суючи стрічковий масив повністю, прискорити роботу резервного копіювання або відновлення даних, а на стрічку писати та зберігати архівні дані, що можуть знадобитися у довгостроковій перспективі, і які не потребують частого доступу до них.

Надійність

Для розширення функціоналу дискових бібліотек було створено HPE StoreOnce Catalyst

Це оптимізований для захисту даних інтерфейс, унікальний для систем HPE StoreOnce. HPE StoreOnce Catalyst забезпечує вищу продуктивність і гнучкіший контроль, аніж традиційні цільові емулятори (VTL) або NAS-акції. Тепер можна встигати вчасно робити резервне копіювання, а також дотримуватися згоди щодо швидкості відновлення даних. Рішення HPE StoreOnce Catalyst зможе запобігти доступу до резервних копій програм-здирників.

Нове покоління продуктів StoreOnce переходить на всеосяжну ліцензовану структуру, в якій StoreOnce Catalyst та реплікація включено в продукт без додаткової плати.

Масштабування

Архітектура масштабування дає змогу платити за мірою зростання компанії, оскільки запропоновані вендором варіанти лінійки можуть підлаштовуватися під інфраструктуру будь-якого рівня – від початкового до корпоративного.

Для ДОЦ середнього розміру стануть корисними такі системи:

  HPE StoreOnce 3620 HPE StoreOnce 3640
Ємність 24 Тбайти (початкова), 16 Тбайт (корисна), розширюваність до 31,5 Тбайт (корисної) 48 Тбайт (початкова), 36 Тбайт (корисна), розширюваність до 108 Тбайт (корисної)
Інтерфейс можна додати чотири порти Ethernet 1 Гбайт/с (стандартно), SFP 10 GbE, FC16 Гбайт/с чи 32 Гбайт/с (опціонально) — для отримання максимальної конфігурації з чотирма портами Можна додати чотири порти Ethernet 1 Гбайт/с (стандартно), SFP 10 GbE, FC 16 Гбайт/с чи 32 Гбайт/с (опціонально) – для отримування максимальної конфігурації з 4 портами
Швидкість передавання 14 Тбай/с (максимум), у разі використання HPE StoreOnce Catalyst 18 Тбайт/с (максимум), у разі використанні HPE StoreOnce Catalyst
Кількість віртуальних стрічкових бібліотек і мережевих систем зберігання даних - 36
Кількість емульованих картриджів даних (максимум) 1024 4096
Додатковий функціонал дедуплікація, підтримка реплікації, апаратний RAID6 дедуплікація, підтримка реплікації, апаратний RAID 6
Формфактор 2U від 2U до 6U

Для невеликих та віддалених офісів

Віртуальний пристрій HPE StoreOnce VSA

Гнучка система ліцензування від 4 Тбайт до 500 Тбайт. Навіть у невеликій дисковій ємності серверу можна вмістити у 20 разів більше дедуплікованої інформації. Крім того, до вартості ліцензії входять технічна підтримка вендора та можливість реплікації.

Для корпоративних центрів обробки даних

Для підприємств масштабу Enterprise, які потребують величезних потужностей і підтримки критично важливих бізнес-додатків, HPE пропонує продуктивні моделі з можливістю збільшення корисної ємності до 1,7 Пбайт та безкоштовними вбудованими модулями Catalyst для Oracle RMAN, SAP HANA, MS SQL і SAP на базі Oracle. На всіх системах HPE StoreOnce можна втричі збільшити корисну ємність завдяки Cloud Bank Storage.

Гнучкість

Технологія федеративної дедуплікації буде доступна у будь-якому місці та для будь-яких пристроїв із програмним забезпеченням HPE Data Protector, Veritas NetBackup і Backup Exec, OST, Veeam і BridgeHead.

Гнучке резервне копіювання доступне для NAS, (NFS, CIFS (SMB), iSCSI і FC віртуальних стрічкових бібліотек (VTL) та резервних копій StoreOnce Catalyst.

Резервне копіювання в обраному вікні

Гнучке підключення забезпечує швидку та легку інтеграцію у мережі Fibre Channel (16 Gb і 32 Gb) і Ethernet (1 Gb, 10 і 25 GbE iSCSI). Системи HPE StoreOnce легко монтуються у стандартну стійку.

Швидкість

Провідна у галузі продуктивність

Модель StoreOnce

Швидкість запису, Тбайт/год

Швидкість читання,  Тбайт/год

Продуктивність за умови використання StoreOnce Catalyst, Тбайт/год

5650

27

18

47

5250

22

18

41

5200

17

17

31

3640

7

6

18

3620

6

5

14

VSA 4TB-500TB

13

9

36

З HPE StoreOnce можна зменшити обсяг даних бекапу до 95%

Завдяки гнучкій, масштабованій архітектурі можна зберігати понад 100РВ (за умови дедуплікації 20:1) захищених даних – як на локальному, так і на хмарному сховищі, якими можна керувати через одну консоль.

Почніть із базового блоку HPE StoreOnce при 2U з використанням усього 16 Тбайт – це ємність серверу.

Експертні консультанти HPE Storage та спеціалісти ERC сфокусовані на потребах клієнтів, вони не тільки зможуть допомогти знизити ризик розгортання, але й раціонально інвестувати в ІТ-інфраструктуру. Звертайтеся!

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів