Gigaset GS180 - шарм та практичність у твоїх руках!

Головна Огляди Gigaset GS180 - шарм та практичність у твоїх руках!
18.03.2019

Ми вже розглянули два із трьох смартфонів Gigaset, а саме Gigaset GS100 та Gigaset GS185. І хочеться сказати, що всі представлені смартфони відповідають європейським стандартам, як у дизайні так, і у технічній начинці. Отож, сьогоднішня наша модель Gigaset GS180, обіцяє бути таким собі містком між двома моделями: старшою Gigaset GS185 та меншою Gigaset GS100. Ну що ж, побачимо!

Технічні характеристики:

Операційна система: Android 8.1 Oreo
ОЗУ: 2 ГБ
Вбудована пам'ять: 16 ГБ
Кількість SIM-карт: 2 SIM
Процесор: MediaTek MTK6737
Частота процесора: 1.3 ГГц
Кількість ядер: 4 ядра
Тип матриці: IPS /In-Cell
Діагональ: 5 "
Розподільна здатність дисплея: 1280х720
Основна камера: 13 Мп (Автофокус/Cпалах)
Фронтальна камера:  8 МП
Комунікації: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1
Порти підключення: USB 2.0
Ємність акумулятора: 3000 мАг

 

Комплектація

У коробці смартфону на вас чекає: сам смартфон, кабель для синхронізації, зарядний пристрій, документація і гарантійний талон. Для зручності на зворотному боці коробки прописані короткі характеристики смартфона, який потрапив до ваших рук.
 

Дизайн смартфона

На огляд мені потрапив смартфон у кольорі «шампань» - цей варіант виглядає дуже стильно і розкішно. Смартфон у такому кольорі неодмінно сподобається дівчатам, хоча і в чоловічих руках він теж гарно виглядає: «шампань» - це ніби щось середнє між розкішним золотим та стриманим платиновим кольором. А для тих, хто любить класику – є модель у срібному кольорі. Смартфон, завдяки приємному пластику, легкій вазі та ергономічній обтічній формі, приємно лежить в руках.
 

Зовнішній вигляд

На фронтальній панелі смартфона розмістився 5” дисплей. Так, для когось зараз такого екрана вже замало, але, якщо вам потрібно «більше й продуктивніше», то дивіться в бік вже представленого на ринку Gigaset GS185.
 
 
Уже традиційно для смартфонів Gigaset над дисплеєм розташувався світлодіодний датчик повідомлень, датчики наближення і освітленості, розмовний динамік та фронтальна камера.
 
На задній кришці смартфона Gigaset GS180 розмістився модуль основної камери, нижче - LED-спалах та сканер відбитків пальців. 
 
 
Розташування кнопок та рознімів вже звичне і зручне:
 
На правій грані смартфона - кнопки увімкнення/блокування та здвоєна кнопка регулювання гучності.
 
 
Ліва грань порожня.
 

На нижній грані – рознім microUSB для зарядки та розмовний мікрофон, а на верхній грані - мультимедійний роз’єм 3,5 мм.
Загалом, зовнішній вигляд GS180 мені дуже сильно сподобався. 
 

Дисплей

Смартфон Gigaset GS180 Dual отримав яскравий сучасний HD In-Cell IPS дисплей із діагоналлю у 5 дюймів, роздільною здатністю екрану 1280х720 та із 2,5D склом. Екран має гарну контрастність та хороші кути огляду. Як на мене, він відмінно підійде для читання, ігор і перегляду відео, завдяки природним кольорам і чіткій картинці.
 

 

Методи розблокування

Завдяки наявності сканеру відбитків пальців, ви зможете розблокувати смартфон в один дотик. Хочеться відмітити, що діставати пальцем до віконечка сканера дуже зручно, адже воно розташоване, якраз на своєму місці. Щодо роботи самого сканеру, то він працює дуже швидко і без проблем ініціалізує відбиток власника, що ще раз вказує, про європейську практичність та педантичність.

Продуктивність та операційна система

Смартфон Gigaset GS180 так само, як і  Gigaset GS185 працює на базі Android 8.1 Oreo, яка забезпечує швидкий доступ до додатків, зручність у використанні та відмінну швидкість роботи. Адже правильно налагоджений софт, це ваш комфорт і відсутність лагів при користування смартфону. Тому тут все на доволі високому рівні, що тільки підтверджує уважність виробника до деталей.
 
Також хочеться сказати, що у смартфоні Gigaset GS180 Dual дуже грамотно і правильно оптимізований чотирьохядерний процесор, що дозволить працювати, запускати трансляції та грати в популярні ігри без будь-яких затримок.
 
ОС в смартфоні забезпечує швидкий доступ до додатків, зручність у використанні та відмінну швидкість роботи. Система готова до роботи прямо з коробки.
Глюки чи гальмування системи за час роботи із смартфоном не були виявлені, що вказує на правильну оптимізацію заліза та софту.
 
Звичайно, вимагати від смартфона грати у топові ігри без будь-яких глюків чи завантажувати всі популярні програми та відкриваючі їх одночасно користуватись ними, я думаю буде проблематично. Адже, це все-таки завдання із зірочкою саме для топових і флагманських телефонів.
 

Камера

Основна камера в смартфоні оснащена модулем на 13 Мп. Якщо знімати на вулиці при денному світлі, то виходять фото доволі високої якості. Однак у приміщенні якість фотознімків стає відчутно нижче і без будь-якого джерела світла отримуємо досить шумну картинку з невисокою деталізацією. Швидкість роботи автофокусу задовільна, як і швидкість запуску камери, отож зробити швидкий знімок, щоб зловити цікавий кадр – вам точно вдасться.
 
 
Відео смартфон знімає на досить гарному рівні, хоча і електронної стабілізації не передбачено.
 
Фронтальна камера в Gigaset GS180 Dual — 8 Мп. Селфі виходять нормальної якості, знову ж — якщо навколо вистачає світла. Також можна включити фронтальний спалах. Загалом, фронтальна камера краща, ніж в Gigaset GS100.
 
 
У додатку є додаткові налаштування, де також можна змінити формат фото (4:3, повний екран) чи розмір фото (від QVGA до 13 Мп), режим «Красиве обличчя». Також є додаткові помічники, такі як: «Антиструс», Автозапуск та ручні налаштування  ISO.


Звук

Розмовний динамік смартфона має достатньо високу гучність і якість.  Хоча розташований основний динамік не дуже вдало — на задній частині, тобто звук буде трохи приглушатися, хоча це тільки так здається, насправді у нього все на рахунок цього дуже продумано. Звучить динамік досить голосно, ну і якість задовольнить меломанів. Звук у навушниках дозволяє насолодитись улюбленим треком наповну. Правда, може бути, що комусь буде недостатньо гучності. Хоча вбудований еквалайзер дозволить трохи підігнати звучання під власний смак.

Автономність та комунікації

Смартфон підтримує роботу в мобільних мережах 2G, 3G і 4G. Модуль Wi-Fi працює нормально. Із Bluetooth 4.1 проблем не спостерігалося.

Завдяки наявності ємності акумулятора у 3000 мАг та оптимізованому софту,  смартфона вистачить на одну добу при доволі активному використанні. Якщо ж користуватись телефоном не дуже активно або використовувати налаштування енергозбереження, що пропонується у смартфоні, то це може значно збільшити тривалість роботи і смарфон зможе витримати заряд до 2-х днів.


Висновок

Смартфон Gigaset GS180 добре зарекомендував себе і буде гарним помічником у сучасному цифровому житті, як у руках тендітної дівчини, що полюбляє бути в центрі уваги, так і у суворих чоловічих бізнес буднях. Приємно порадувала наявність окремих слотів для сім карт і карти пам’яті, доволі ємний акумулятор, захист даних за допомогою сканеру дотику пальців та доволі непогані загальні характеристики смартфона.
 

Товари з публікації
код товару: L36853W1507S601
немає в наявності
 
Тип пристрою смартфон; К-сть SIM-карт: 2 SIM; Діагональ екрану 5 "; Роздільна здатність екрану: 1280х720; Тип матриці: IPS; Операційна система: Android 8.1 Oreo; Частота процесора: 1.3 ГГц; К-сть ядер процесора: 4 ядра; Оперативна пам'ять: 2 ГБ; Вбудована пам'ять: 16 ГБ; Камера: 13 Мп; Комунікації: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1; Колір: сріблястий; Вага: 150 г;
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів