Asus TUF Gaming - геймерський набір для чемпіонів!

Home Reviews Asus TUF Gaming - геймерський набір для чемпіонів!
21.03.2019

Раніше ми вже розглядали з вами гарнітуру від ASUS TUF Gaming H5 та H5 Lite із однойменної серії, а наразі до нас потрапила периферія, що продовжує цю геймерську лінійку. Серія геймерської техніки TUF Gaming, як і серія Republic of Gamers, дуже популярна серед справжніх геймерів не тільки завдяки своїм технічним характеристикам, а і – дизайнерському рішенню. Та все-таки, значною перевагою серії TUF Gaming є її доступність. Отож, давайте розглянемо периферійний геймерський комплект, у який входять: мишка TUF Gaming M5, клавіатура TUF Gaming K5 та килимок TUF Gaming P3. Набір обіцяє здивувати нас і стати «musthave» для справжнього чемпіона у світі ігор!

Особливості серії Asus TUF Gaming

Серія ігрової техніки та пристроїв із символами TUF в назві має свої особливості і значення, адже абревіатура розшифровується, як The Ultimate Force. Пристрої TUF позиціонуються, як рішення, головний акцент в яких зроблений на якість і надійність функціонування в режимі 24/7. За що так цінуються. Кажуть, що, зазвичай, схожий рівень надійності можуть запропонувати лише серверні компоненти.
А взагалі, проаналізувавши та промоніторивши всю техніку та пристрої цієї серії, хотів би виділити для вас такі особливості:
  • максимальна надійність та стабільність роботи
  • продуктивні, надійні і довговічні ігрові пристрої за доступною ціною
  • ретельне тестування якості техніки (зокрема за американським військово-промисловим стандартом MIL-STD-810G)
  • пристрої без проблем витримують всі труднощі повсякденного використання, від вібрації до випадкових ударів
  • унікальний геймерський стиль
Отож, ми – геймери, гарантовано отримуємо у своє розпорядження тільки найкраще!
 

Мишка TUF Gaming M5

ASUS TUF Gaming M5 – це ергономічна ігрова миша, симетричної форми, з оптичним сенсором ігрового класу, міцним покриттям, перемикачами Omron і підсвічуванням Aura Sync.
Особливості:
  • ергономічний і легкий корпус, який добре підходить і для правшів, і для лівшів, особливо тим, хто віддає перевагу хвату «кіготь» або хвату пальцями
  • високоточний оптичний сенсор із роздільною здатністю 6200 точок на дюйм і кнопка DPI для регулювання чутливості «на льоту»
  • спеціальне міцне покриття, перемикачі Omron (ресурс – 50 млн натискань), тефлонові ніжки
  • регульоване RGB-підсвічування ASUS Aura Sync із синхронізацією між пристроями
  • шість програмованих кнопок із якісним тактильним відгуком і вбудована пам'ять для зберігання профілів користувачів
  • утиліт Armory II з розширеними засобами керування та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом для налаштування миші
Характеристики:
  • Тип підключення: дротове
  • Інтерфейс підключення: USB
  • Тип сенсора: оптичний
  • Кількість кнопок: 6
  • Кількість коліс прокрутки: 1
  • Розміри: 61 x 42 x 111 мм
  • Маса: 149 г
Взявши мишу в руки, одразу розумієш, що вона ультра геймерська, адже миша має незвичний, як для офісної миші, геймерський дизайн. Як на мене, вона нагадує іграшку-трансформер і, здається, що ось-ось вона перетвориться на робота чи машинку. Звичайно, нічого такого фантастичного не відбувається, але миша дивує своїми характеристиками та підсвічуванням RGB.
Із попередньо вказаних характеристик та особливостей, вже помітний її геймерський потенціал. Я ж хочу зробити акцент, на тому, що мене дійсно здивувало і вразило. Отож, крім дизайну та RGB-підсвічування ASUS Aura Sync, що можна підлаштовувати під себе, мене здивували можливості програмування клавіш. Так, мишка має аж 6 таких, але це ще не все.
Здавалось би, 6-ти клавіш вдосталь, щоб налаштувати мишку під процес гри на повну. Але тут на вас чекає ще один бонус. Адже завдяки вбудованій флеш пам’яті у маніпуляторі, у вас також буде можливість ввести у пам'ять до 3-х профілів швидкого налаштування. Я маю на увазі, що ви зможете вносити у пам'ять 3 різні профілі і завдяки клавішам мишки, швидко перемикатись між ними. Така фіча, буде дуже корисна, наприклад, для швидкого переключення між різними режимами, у різних іграх. Правда ж, прикольно?
 
Ну а про надійність, яка перевірена величезними тестами, про супер чутливий оптичний сенсор і ергономіку, я говорити нічого не буду. Тут, просто потрібно це відчути і спробувати. Як на мене, то тут все більш ніж ідеально!
Чесно кажучи, ледь втримався, щоб не зіграти всім офісним колективом чи влаштувати свій батл у World of Warcraft, PUBG та Fortnite і показати, хто тут крутий! Адже я певен, що з такою мишкою, у вас будете більше шансів стати мега прокачаним гравцем. Якщо ви розумієте, про що я.
 

Клавіатура TUF Gaming K5

Геймерська клавіатура з перемикачами Mech-Brane, захистом від вологи, зносостійким покриттям і синхронізованим підсвічуванням Aura.

Особливості:
  • перемикачі Mech-Brane і коректна обробка до 24 одночасних натискань
  • підвищена надійність, зносостійке покриття, захист від вологи
  • світлодіодне підсвічування Aura з поділом на п'ять незалежно регульованих зон і можливістю синхронізації з іншими пристроями (технологія Aura Sync)
  • додаткові мультимедійні клавіші в лівому верхньому куті корпусу
  • вбудована підставка під зап'ястя, ніжки з двома варіантами кута нахилу клавіатури
  • програмовані клавіші з можливістю запису макросів «на льоту» і вбудована пам'ять для збереження персональних налаштувань
  • утиліта Armoury II з дружнім інтерфейсом для швидкого налаштування параметрів пристрою
Характеристики:
  • Тип підключення: дротовий
  • Сумісність з ОС: Windows 7 / Windows® 10
  • Розміри:  460 x 218 x 40 мм
  • Маса: 1050 г
  • Інтерфейс підключення: USB
Про дизайн клавіатури я говорити нічого не буду, адже він також приємно дивує та вражає. Мене особисто вразив захист від води, що є дуже практичним і продуманим (виробник заявляє, що клавіатурі нічого не буде, навіть, якщо пролити до 60мл рідини). Адже, зізнаюсь чесно, неодноразово проливав напої на клавіатуру. Звичайно, навмисно тепер я це робити не буду, але спокійніше почуватимусь це точно.
Якщо я говорив про спеціальні налаштування у мишці, то у клавіатурі їх тут безліч, але все зроблено продумано та просто. Тому переключатись між різними ігровими профілями чи створити свої комбінації гри, навіть у процесі – дуже просто.
Ну і, звісно, ергономіка тут на вищому рівні. Підставка під руки та ніжки із двома рівнями висоти допомагають підтримувати і тримати руки із особливим комфортом.
Ну і приємний, не суттєвий бонус, це - окремі клавіші мультимедіа. Прямо під час гри можна зробити звук гучніше/тихіше, адже зліва зверху виведена панель з клавішами. Все просто і продумано!
 

Килимок TUF Gaming P3

Грати з комфортом - і щосили!
Особливості:
  • гладка текстильна поверхня забезпечує ідеальну точність позиціонування миші в іграх
  • підняті і прострочені краї для запобігання зношування
  • гумова основа перешкоджає ковзанню килимка по поверхні столу
  • індустріальний дизайн в стилі TUF Gaming
Характеристики:
  • Розміри: 280 x 350 x 2 мм
  • Маса: 132 г
Що можна сказати про килимок для геймінгу? Він виконаний у приємному ненав’язливому геймерсько-урбаністичному дизайні. Прошиті краї однозначно забезпечать йому довговічність. Під час тестування, килимок завжди впевнено лежав на столі, завдяки гумовій основі.
Ну і, звісно, мишка ковзає по ньому, як ковзани на льоду – ніщо їй не заважає, а отже можна досягти високої швидкості і точності позиціювання, які так необхідні для перемоги.
 

Програма ASUS Armory II

Armory II – це програмне забезпечення на основі драйверів, яке пропонує розширені засоби керування та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для гнучкого налаштування TUF Gaming K5 та Gaming M5. З його допомогою можна створювати профілі, налаштовувати колір і візуальні ефекти підсвічування, змінювати функції клавіш, записувати макроси тощо. Геймер має також можливість відстежувати статистику, пов'язану з поведінкою обладнання під час гри.
І тут, мабуть, буде зайвим щось додати, адже це додаткова емоційна штука і свій особистий або командний стиль. Завдяки можливості різноманітних налаштувань, ви зможете виділитись і проявити себе на повну. Готові? До бою!
 

Висновок

Всі ми, коли граємо, хочемо максимально зануритись у віртуальний світ. Тому заздалегідь створюємо собі такі умови, щоб нас все турбувало по мінімуму. І, звичайно, периферія для ПК - це саме ті дрібниці, які стоять на варті нашого спокою і є нашими інструментами чи зброєю під час гри. Це, такі собі, наші провідники, які телепортують нас у світ геймінгу. Тому економити чи користуватись незручними пристроями – це злочин проти самого себе. І коли великі бренди створюють цілі серії для геймінгу, то вже гріх про них не знати та не користуватись ними.
На своєму прикладі я переконався і намагався донести вам, що периферія від Asus TUF Gaming – це вартісна річ, яка продумана до деталей і сповнена надійністю, ідеєю геймінгу, функціоналу, стилю. Останнє слово завжди за вами, але перед тим як вирішити, візьміть цю периферію у руки та порівняйте відчуття від Asus TUF Gaming та звичайної.

Products from publication
SKU: 90MP0140-B0UA00
out of stock
 
Type positioner: mouse; Connection type: wired; Interface: USB; Sensor type: optic; Function: for games, for laptop, desktop computer; Number of buttons: 5; Number of wheels: 1; Power: USB; Color: gray, black
SKU: 90MP0130-B0MA00
out of stock
 
Connection: wired; Interface: USB; Format: Gaming;
SKU: 90MP01C0-B0UA00
out of stock
ASUS Mouse Pad TUF Gaming P3 M Grey (350x280x2mm).
Menu
Products catalog
Products catalog