ZenBook Pro 15. Ноутбук зі ScreenPad замість тачпада

Головна Огляди ZenBook Pro 15. Ноутбук зі ScreenPad замість тачпада
28.03.2019

Портативний, суцільнометалевий корпус, потужна конфігурація, дисплей із тонкою рамкою й заводським калібруванням і додатковий 5,5-дюймовий дисплей ScreenPad замість традиційного тачпада. ZenBook Pro 15 – це ноутбук майбутнього, яким можна користуватися вже зараз.

За словами розробників, ZenBook Pro 15 призначено для професіоналів: художників, дизайнерів, програмістів, а також усіх тих, хто хоче бути власником, ймовірно, одного з найбільш інноваційних ноутбуків.

Що всередині

У максимальній конфігурації ноутбук оснащено новітнім шестиядерним процесором Intel Core i9 восьмого покоління, 16 ГБ високошвидкісної пам’яті DDR4-2400 і твердотільним накопичувачем на 1 ТБ з інтерфейсом PCIe 3.0 × 4. Завдяки дискретній відеокарті NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti він демонструє неабияку потужність у програмах, пов’язаних з обробкою графічних матеріалів, та в іграх. Також користувачам доступний повноцінний комплект інтерфейсів, зокрема, дводіапазонний Wi-Fi 802.11ac, порт USB-C із підтриманням режиму Thunderbolt 3, USB 3.1 Gen1 Type-A і повнорозмірний порт HDMI. Ця потужна мобільна платформа підходить для роботи як в офісі, так і поза його межами, адже пристрій має міцний і компактний за розмірами корпус, а важить лише 1,88 кг.

Користувачі, які професійно працюють із мультимедійним контентом, особливу увагу приділяють якості екрана комп’ютера. Саме тому ZenBook Pro 15 має 15,6” IPS-дисплей із заводським калібруванням, що підтверджено сертифікатом PANTONE. В Україні доступні конфігурації з двома типами екрана: сенсорним із роздільною здатністю 4K/UHD (3 840 × 2 160) та звичайним із роздільною здатністю Full HD (1 920 × 1 080). 4K-матриця відтворює 100 % колірного простору Adobe RGB і має показник точності передавання кольору Delta E < 2; ця панель сумісна з активними стилусами. Матриця Full HD відтворює 100 % гами sRGB і відзначається показником Delta E < 3. Для потреб професійних користувачів запропоновано вбудовану технологію калібрування екрана, можливе також налаштування колірної гами й колірної температури за допомогою програмних утиліт із комплекту постачання.

Маніпулятор ScreenPad

Помітна особливість ZenBook Pro 15 — відсутність тачпаду в його звичному вигляді. Замість нього встановлено ScreenPad — це одночасно й тачпад стандарту Windows Precision Touchpad, й інтерактивний 5,5” сенсорний дисплей формату Full HD, який додає мобільному комп’ютеру нову функціональність.

Функції ScreenPad змінюються залежно від того, що робить користувач. Способів використання цієї панелі декілька. По-перше, є програми для ScreenPad, що пра­цюють безпосередньо на дисплеї: калькулятор, музичний програвач, цифрова клавіатура для введення чисел тощо. Для запуску звичайних програм і перемикання між ними слід використати утиліту Launcher. Програму ASUS Sync призначено для синхронізації зі смартфоном, на якому запущено відповідний додаток. Також існує спеціальний режим, у якому дисплей ScreenPad використовують як розширення основного екрана ноутбука.

Інтеграцію з дисплеєм ScreenPad підтримують певні класичні програми (Word, Excel, PowerPoint тощо): на нього виводять адаптивні меню й елементи керування, які автоматично змінюються, залежно від завдання, яке виконують. Ще однією формою інтеграції є розширення для браузерів, наприклад, програвач для Chrome, який відображає на ScreenPad елементи керування для відтворення відеороликів на YouTube. Підтримання функціональності ScreenPad в актуальному стані відбувається за допомогою оновлень, а нові додатки для нього можна завантажити з магазину Windows Store.

Гаджет має зручну острівну клавіатуру зі світлодіодним підсвічуванням. Клавіші вирізняються коротким ходом — 1,5 мм і чітким відгуком.

Декілька слів про дизайн

Елегантний зовнішній вигляд і висока якість виготовлення – це характерні особливості всіх ноутбуків серії ZenBook. ZenBook Pro 15 має концентричну обробку алюмінієвого корпусу й виконаний в темно-синьому кольорі із золотистим окантуванням. Статус продукту підкреслює золотавий колір підсвічування клавіатури й логотипа на кришці дисплея.

СПЕЦИФІКАЦІЇ ASUS ZenBook Pro 15 (UX580)

  • Код товару: 90NB0I83-M01300
  • Процесор Intel Core i9-8950H
  • Оперативна пам’ять 16 ГБ DDR4-2400
  • Відеокарта NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
  • Накопичувач SSD1 ТБ (PCIe)
  • Дисплей 15,6” Full HD (1 920 × 1 080), 16:9
  • ScreenPad 5,5”, Full HD (1 920 × 1 080), сенсорний
  • Операційна система Microsoft Windows 10 Pro
  • Звук два динаміка з інтелектуальним підсилювачем (сертифікація Harman Kardon)
  • Акумулятор 71 Вт год, літій-полімерний
  • Розміри 365 × 241 × 18,9 мм
  • Вага 1,88 кг

Товари з публікації
код товару: 90NB0I83-M01300
немає в наявності
 
Тип: ноутбук; Діагональ екрану: 15.6 ";Роздільна здатність екрану: 1920х1080; Процесор: Intel Core i9 8950HK; К-сть ядер процесора: 6; Тип оперативної пам'яти: DDR 4; Об'єм оперативної пам'яті: 16 ГБ; Тип відеокарти: дискретна; Відеокарта: nVIDIA GeForce GTX 1050 Ti; Об'єм відеопам'яті: 4096 МБ; Тип пам'яті: gDDR 5; Тип накопичувача: SSD; USB 3.0: 2 шт; Колір: темно-синій; Вага: 1.88 кг;
Меню
Каталог товарів
Каталог товарів