Роутер TP-LINK Archer MR200 AC750: підключення через SIM картку чи кабель – обирати тобі!

Главная Обзоры Роутер TP-LINK Archer MR200 AC750: підключення через SIM картку чи кабель – обирати тобі!
10.05.2019

Єдина причина чому люди раніше жили без інтернету – це відсутність у них роутера від TP-LINK. Хоча це, звісно, і жарт, але доля правди у сказаному є. Адже компанія TP-LINK продала близько 1,5 млн. пристроїв за час свого існування. І все це - завдяки правильному компромісу вигідної ціни, високої якості та надійності. А сьогодні нам на огляд потрапила дводіапазонна модель з підтримкою 4G - TP-LINK Archer MR200. Отож, гайда її оглядати!

Особливості

  • загальний доступ до мережі 4G LTE для безлічі Wi-Fi пристроїв - швидкість завантаження до 150 Мбіт / с;
  • 2 вбудовані антени 4G і 2 зовнішні антени Wi-Fi забезпечують стабільне підключення;
  • не вимагає налаштування - вставте SIM-карту і включіть маршрутизатор для високошвидкісного доступу в Інтернет;
  • дозволяє одночасно створювати дві мережі Wi-Fi зі швидкістю до 300 Мбіт / с на 2,4 ГГц і 433 Мбіт / с на 5 ГГц;
  • порт LAN / WAN забезпечує можливість вибору типу підключення.

Комплектація

Отож, у фірмовій коробці на нас чекає:

  • роутер TP-LINK Archer MR200;
  • адаптер живлення (12 В / 1 А);
  • мережевий кабель Ethernet;
  • пластиковий адаптер для SIM-карти;
  • посібник по швидкому налаштуванню.

Хочу добавити, що пластиковий адаптер потрібен на той випадок, якщо картка, яка буде використовуватися в роутері — формату nano, адже в маршрутизаторі слот розрахований тільки на microSIM-карту. За це TP-LINK – окреме дякую!

Дизайн та стиль

Дизайн роутера доволі спірний. Адже, з одного боку, він витончений, стильний і має дзеркально-глянцеве чорне покриття. А з іншого - такий дизайн не назвеш найпрактичнішим для використання. У будь-якому разі, його дизайн - це копія раніше випущеної моделі маршрутизатора TL-MR6400, що говорить про перевіреність часом та надійність роутера.

Розміщення портів

На верхній частині, по самісінькому центру роутера, розміщений сріблястий логотип компанії, а нижче — кілька вже звичних індикаторів, які показують стан пристрою, мережі Wi-Fi, підключення до LAN-портів і LTE-модуля.

Щодо нижнього боку, то там є довгаста наклейка зі службовою інформацією, чотири ніжки з пластика без прогумованих елементів. Також є два отвори для кріплення роутера на стіну. І тут компанія все продумала.

Всі порти та елементи керування розташовані в одному місці - позаду. Отож, тут нас зустрічає: рознім живлення, кнопка увімкнення/вимкнення, 4 порти LAN з максимальною пропускною здатністю до 100 Мбіт/с, останній з яких може служити як WAN-порт в разі потреби. Далі за портами йдуть кнопки WPS або скидання до заводських налаштувань, а також окрема - для увімкнення/вимкнення Wi-Fi. Останнім функціональним елементом є слот для SIM-карти. Також тут розміщенні дві незнімні 4G-антени з обох боків.

Налаштування та керування

Якщо говорити про налаштування 4G роутера від TP-Link, то він дуже простий в управлінні, яке здійснюється через веб-інтерфейс або мобільний додаток Tether. Все налаштовується в буквальному сенсі в один крок. Включили роутер, встромили сім картку і все готово. Так само він дуже зручний і простий у використанні та має стандартне оформлення у стилі виробника. Тому розібратися можна без будь-яких труднощів.

Функціонал

Роутер TP-Link Archer MR200 створює мережі Wi-Fi в двох діапазонах зі швидкістю до 300 Мбіт/с на 2,4 ГГц та 433 Мбіт/с на 5 ГГц. Отож, теоретична максимальна швидкість завантаження по 4G — до 150 Мбіт/с. Цього достатньо для перегляду потокового HD-відео, комфортного прокачування персонажів в онлайн-іграх, ведення веб-конференцій, а також - для швидкого завантажування містких файлів.

На практиці, якщо говорити про дротове підключення, то пристрій показує стабільну роботу, видаючи максимально можливі цифри з підключенням від провайдера.

Щодо швидкості передачі по 3/4G, то все залежить від багатьох сторонніх чинників. В основному - від мобільного оператора, наявності його покриття на конкретній території та кількості підключених до роутера пристроїв.

Площа покриття залежить, звичайно, від того, в яких умовах і в якому приміщенні використовується роутер. Але TP-LINK Archer MR200 впевнено працює і в досить великому офісі, і в просторій квартирі, і в двоповерховому заміському будинку. Незважаючи на стіни, підлоги та стелі, сигнал залишається потужним і стабільним.

Отже, у цілому жодних проблем в роботі TP-Link Archer MR200 — не виявлено. Показники швидкості, загалом, на максимумі.

Обмеження доступу

Якщо ж є необхідність в обмеженні доступу для будь-якої категорії користувачів, творці TP-LINK Archer MR200 передбачили необхідні для цього інструменти.

Отож, можна скористатися функцією «Гостьовий доступ», щоб забезпечити гостям тимчасове підключення до Інтернету, причому вони не зможуть увійти в офісну або домашню мережу і дістатися до інформації, не призначеної для сторонніх очей.

Якщо в сім’ї є діти, підійде варіант - «Батьківський контроль». Якщо потрібно обмежити доступ дитини до певних сайтів, достатньо просто ввести список веб-сторінок, які їм не можна відвідувати, і роутер туди їх не пустить. Можна вчинити інакше: створити список дозволених сайтів, тоді дитина зможе переглядати тільки їх. Також можна встановити обмеження за часом.

До речі, «Батьківським контролем» можна користуватися і в офісі, якщо потрібно встановити певні обмеження для співробітників.

Висновок

Підводячи підсумок, хочеться сказати, що завдяки компактності, простоті налаштування, високій швидкості і надійності з'єднання, роутер TP-LINK Archer MR200 зацікавить різні категорії користувачів. А його головною «фішкою» є його широкі можливості підключення. Отож, якщо вам потрібен не просто швидкий, а дуже швидкий, блискавично швидкий інтернет або інтернет далеко від міста, де немає інтернет-провайдера, то вам потрібен TP-Link Archer MR200. Адже він виправдає кожну копійку, вкладену в нього.

Основні характеристики

Тип: WiFi маршрутизатор

Тип модему: зовнішній

Інтерфейс:

  • LAN / WAN, що перемикається /1 x 10/100 Мбіт/с
  • 10/100BASE-TX /3 шт
  • Слот для SIM-карти

Тип антени: вбудована/незнімна

Кількість антен: 2 шт

Діапазон частот:

  • 2.4 ГГц
  • 5 ГГц

Віддалене управління:

  • Контроль доступу
  • Локальне управління
  • Віддалене управління

Підтримка VPN: є

Габарити: 202 x 145 x 34 мм

Підтримка операційних систем: Microsoft Windows 98SE, NT, 2000, XP, Vista™ або Windows 7, 8, 8.1, MAC OS, NetWare, UNIX або Linux

Товары из публикации
код товара: ARCHER-MR200
3899 грн*
есть в наличии
Тип модема: внешний; Режимы работы: WiFi маршрутизатор; Интерфейс: переключаемый LAN/WAN, 10/100BASE-TX, Слот для SIM-карты; Тип антенны: встроенная/несъемная; Особенности: Поддержка функции Port Triggering, Кнопки: Wi-Fi вкл/выкл., WPS, RESET, POWER, WMM (Wi-Fi QoS), Поддержка операционных систем, Dynamic DNS, Статическая IPv6-маршрутизация, Поддержка UPnP IGD, Беспроводной мост WDS, Рабочая температура, Рабочая влажность, Контроль пропускной способности на базе IP, Резервирование DHCP, Сертификация, Температура при хранении, Включение/выключение беспроводного вещания, График перезагрузки, Статистика беспроводного режима для SSID/точки доступа/клиента, Расписание беспроводного режима, IPv4 support, PPTP passthrough;
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров