Neffos 7 Lite: доступний 4G смартфон із FullView дисплеєм, 2 SIM та камерами 8Мп+5Мп.

Главная Обзоры Neffos 7 Lite: доступний 4G смартфон із FullView дисплеєм, 2 SIM та камерами 8Мп+5Мп.
23.07.2019

Ще одна смачна, надійна та безпечна для нашого гаманця новинка від TP-Link - Neffos 7 Lite. Таке враження, що компанія TP-Link вирішила не зупинятись на титулі №1 серед світових WLAN провайдерів і поставила за мету досягти лідерства серед бюджетних смартфонів. Але при цьому не зраджувати своїм принципам – надійність та продуктивність за невисоку ціну!

Наша команда в цьому неодноразово переконувалась, адже нам на огляд уже потрапляли такі бюджетні моделі, як-от: Neffos C7, Neffos C9A, Neffos Y5s, Neffos C5s та Neffos C5 Plus 3G.

Отож, гайда оглядати новинку, що знову обіцяє нас приємно здивувати!

Упаковка та комплектація

У фірмовій брендованій біло-фіолетовій коробці знаходяться: смартфон і акумулятор до нього, досить стандартний адаптер живлення (5В/1А), кабель USB/microUSB, набір документації з 2-річною гарантією та смачний бонус, що не може не тішити, - захисна плівка на екран.

Дизайн, ергономіка та зовнішній вигляд

Щодо дизайну смартфона, то одразу хочеться сказати, що він досить схожий на моделі, які ми оглядали раніше - Neffos Y5s та Neffos C5s. Щоправда, це тільки на перший погляд, адже смартфон має збільшене віконечко камери та деякі відмінності в характеристиках.

Отже, смартфон представлений тільки у єдиному сірому кольорі. Однак, як на мене, це чудовий металево-сірий колір, який дуже гарно імітує метал. Та слід пам’ятати, що матеріал корпусу все ж таки пластик, зі своїми перевагами.  Основна з них - вага. Також, перевага сірого чи металевого кольору - його універсальність, оскільки підійде кожному, як дівчині, що слідкує за трендами моди, так і чоловіку, що працює в офісі великого бізнес центру.

Вага смартфону 164 г при габаритах 150.7 мм x 72.5 мм та товщиною у 10.2 мм. Хоча смартфон не назвеш маленьким чи тоненьким, та його дійсно приємно і легко тримати в руці. Смартфон, як і попередні моделі, має компактний формфактор, у якому все виконано без люфтів і скрипів.

Задня панель смартфона знімається, а отже є простий і легкий доступ до акумулятора, який, до речі, теж є знімним. А я нагадую, що знімний акумулятор – це завжди можливість екстреного перезавантаження за будь-яких проблемних ситуацій - чудовий лайфхак.

На фронтальній панелі вгорі знаходиться спалах фронтальної камери, сама камера та розмовний динамік. Внизу, можна сказати традиційно, знаходиться логотип компанії.

На тильній частині смартфона розташувалися: віконечко основної камери зі світлодіодним спалахом, логотипи компанії та динамік. Про віконечко камери хочеться сказати пару слів, адже воно візуально привертає більше уваги, ніж попередні моделі цього виробника. А все завдяки напису 8 Мп із кружечком під світлодіодним спалахом, який  створює ілюзію додаткової камери. Якої, звичайно, там немає. Мабуть, виробник вирішив схитрити і, на фоні популярності смартфонів із подвійними камерами, додати і собі таку фішку. Хто уважніший, той одразу це помітить, а хто ні – помітить трішки пізніше. У будь-якому разі, це додаткова можливість привернути до себе увагу і не відставати від моди на подвійні камери.

З правого боку традиційно розташувалися регулятор гучності та клавіша живлення.

З лівого – кнопки відсутні, що дозволяє зручно і міцно тримати смартфон.

На верхньому торці смартфона розташований тільки аудіо-роз’єм 3,5 мм, що, як на мене, має ідеальне розташування. Оскільки, не виймаючи смартфон із кишені, можна зручно прослуховувати музику чи спілкуватись по гарнітурі.

На нижньому торці - самотній порт microUSB. Ще один лайфхак: таке розташування порту дозволяє заряджати смартфон і паралельно - не тільки слухати музику, а й займатись серфінгом в інтернеті. За це окремий респект виробнику.

Дисплей та його характеристики

Neffos 7 Lite отримав великий і яскравий 5,45-дюймовий FullView екран зі співвідношенням сторін 18:9, який досить чітко передає будь-яке зображення чи відео. Щоправда, трохи не вистачає кольорів і контрастності, але ціна смартфону не дозволяє очікувати від нього більшого. Традиційно, екран можна налаштувати під свої вподобання.

Фото, звук, інші розваги та комунікація

Смартфон має основну камеру на 8 Мп зі світлосилою f/2.0 та фронтальну камеру на 5 Мп зі світлосилою f/2.8. Обидві камери обладнані спалахами, що доволі не часто зустрінеш у смартфонах і не тільки з бюджетним цінником. Щодо камер, одразу хочу сказати, що вони мене приємно вразили. Звичайно, зроблені на них фото, мабуть, ніхто не буде виставляти у фотогалереях чи роздруковувати і вішати собі на стіну, та сфотографувати важливий для себе момент – можливо. І на досить непоганому рівні. Тому зробити фото, щоб потім згадувати і повернутись у спогади – цілком реально.

Основна камера має чотири простих режими: панорама, красиве обличчя, звичайний режим і режим відео.

Режим фотозйомки можна регулювати на свій смак і тим самим покращити чи, навпаки, погіршити фото. Для регулювання доступні такі основні налаштування: експозиція, кольоровий ефект, режим зйомки, баланс білого, властивості зображення та режим проти мерехтіння. Але є і розширені налаштування: ZSD, визначення обличчя, автовизначення сцени, автоспуск, зняти номер (40 або 99 знімків), ISO та розмір фото (QVGA, VGA чи 1, 2, 3, 5, 8 Мп) .

Процес відеозйомки можна налаштовувати завдяки включенню EIS і мікрофону та змінюючи якість відео (CIF, 480p, 720p, 1080p).

Фронтальна камера із роздільною здатністю у 5 Мп навряд чи здивує вас вражаючим селфі, а ось для відеодзвінків – цілком вистачить.

Щодо звуку, то співрозмовника у телефонній розмові чути дуже добре. Проблем із динаміком чи гучністю за час тестування також не було виявлено.

Бездротові модулі працюють добре, музика і відео програються на задовільному рівні.

Функціонал, операційна система та продуктивність

Новинка працює під управлінням 4-ядерного процесора MediaTek MTK6739WA із тактовою частотою 1,3 ГГц, 1 ГБ ОЗП і 16 ГБ вбудованої пам'яті з можливістю розширення за допомогою карти microSD із максимальним обсягом 128 ГБ.

Отож, смартфон непогано справляється з такими повсякденними задачами, як користування месенджерами, переглядом відео, користуванням соціальними мережами, прослуховуванням музики та грою в простенькі ігри. А все це завдяки операційній системі Android 8.1 Go Edition, яка тут працює, як треба.

Роз’єми для сім карт та карти пам’яті окремі. Цікаво те, що виробник реалізував два різних роз’єми для сім карт: один роз’єм для microSIM, другий для сімки формату nano. Робота з двома SIM-картами створює можливість вільно та легко «перемикатися» між роботою й особистим життям.

Що дуже приємно вразило, так це підтримка 4G. Адже 4G смартфон із цінником приблизно у 75$, доволі рідкісний представник на ринку телекомунікацій. А якщо додати ще й інші розглянуті переваги та особливості, то розумієш, що це доволі грамотно і правильно оптимізований смартфон за такі гроші.

Бездротові мережі представлені Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 та GPS (A-GPS, ГЛОНАСС). Все працює, як годинник.

Ємність батареї та режими економії заряду

І хоча модель отримала знімну акумуляторну батарею в 2200 мАг, що є дуже практичним у використанні, однак її ємності з використанням 4G буде замало. Правда, спрощений функціонал смартфона, полегшена операційна система і режими енергозбереження, допоможуть збільшити його активність протягом дня.

Висновок та враження

Отже, Neffos C7 Lite – це доступний та практичний смартфон, який виділяється на тлі конкурентів тим, що за доволі мінімальний цінник у 75$ зміг укомплектувати свій продукт підтримкою 4G, 2 сім картами та камерами 8 Мп+5 Мп і все це з використанням FullView екрана зі співвідношенням сторін 18:9 та діагоналлю 5,45”.

Такий смартфон, як на мене, підійде в першу чергу дітям та людям похилого віку. А також, як перший смартфон для молоді чи як «робочий» запасний телефон.

І на останок, 2 роки гарантії та захисне скло – це як мінімум дві додаткові приємні та смачні «плюшки» від виробника, які додають надійності вашому смартфону!

Технічні характеристики

Екран: 5.45 ", 960x480, TN, FWVGA+

Процесор: MTK6739WA , 4 ядра Cortex-A53 з частотою 1,3 ГГц

Пам'ять:

  • ОЗУ: 1 ГБ
  • Вбудована: 16 ГБ (+ microSD до 128 ГБ)

Камера:

  • Основна камера: 8 Мп, f/2.0, PDAF
  • Фронтальна камера: 5 Мп, f/2.8, спалах

Операційна система: Android 8.1 Go Edition

Кількість SIM-карт: 2 SIM

Бездротові мережі: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS( A-GPS, ГЛОНАСС)

Габарити (ВхШхТ): 150.7 мм x 72.5 мм x 10.2 мм

Вага: 164 г

Ємність акумулятора: 2200 мАг

Товары из публикации
код товара: TP7041A22
нет в наличии
 
Тип устройства: смартфон; Кол-во SIM-карт: 2 SIM; Диагональ экрана: 5.45 "; Разрешение экрана: 960х480; Тип матрицы: TN, FWVGA+; Операционная система: Android 8.1 Oreo; Кол-во ядер процессора: 4 ядра; Видеоускоритель: есть; Оперативная память: 1 ГБ; Встроенная память: 16 ГБ; Камера: 8 Мп; Коммуникации: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, 3G, 4G; Дополнительно: Акселерометр; Цвет: серый; Вес: 164 г;
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров