Days Gone, або Загублені часи

Головна Огляди Days Gone, або Загублені часи
08.09.2019

26 квітня 2019 вийшов реліз нового й очікуваного ексклюзива Sony – гри, яка буде доступна лише на PlayStation – Days Gone.

Після приголомшливого успіху серії Uncharted чи Spider-man гравці не пробачать, якщо гра не стане черговим шедевром. Ринок ігор надто конкурентний, і втримати увагу гравця все важче. Втім попри неймовірний успіх королівських битв різного рівня і якості, одиночні ігри користуються стабільно високим попитом. Чого тільки варта номінація «Найкраща гра 2018 року» для вже згаданої God of War.

Історія

Про реліз Days Gone стало відомо ще на Е3 2016 року, трейлер зображував страшний постапокаліптичний світ, де головний герой на мотоциклі на величезній швидкості вправно долає натовпи «фрікерів» — так у цій грі називають заражених епідемією людей, дуже схожих на зомбі. Ті люди, які врятувалися, покинули міста й ховаються в глушині, де намагаються створити безпечні зони. Байкер Дикен Сент Джон один із тих, хто намагається вижити в новому страшному світі, де варто остерігатися і живих, і мертвих.

Геймплей

Сюжет розгортається в неймовірно красивому відкритому світі, де є кілька варіантів як досягти цілей, наприклад, виконати завдання тихо й непомітно чи спробувати знищити всіх і все, що стане на заваді. Певні ділянки майже позбавлено фрікерів, інші міститимуть орди заражених і вічно голодних істот.

У розпорядженні гравця вогнепальна й холодна зброя, та багато її не буде, тож усе доведеться добувати чи створювати під себе. Якщо з розумом використати особливості довкілля й рельєфу, то можна знищити сотні фрікерів за раз. Підірвана балка може перегородити шлях чи завалити монстрів, вдало кинутий коктейль Молотова підпалить вантажівку та знищить велику кількість ворогів. Days Gone — це не та гра, де можна вийти одному проти сотні в рукопашному бою й вижити. Варто послуговуватися розумом і логікою.

Мотоцикл — це не лише засіб пересування, його потенціал варто використовувати на повну. Байк слугує пе­­реїзним інвентарем та матиме велику кількість додаткових покращень і кастомізацій. Утім байк потребує пального, а добути його буде не так вже й просто – небезпека чекатиме всюди.

Погода також змінюватиметься, якщо піде дощ — байк може зісковзувати з дороги, шум дощу заглушить звуки й підкрастися герою буде легше, але видимість знизиться.

Гра схожа на такі хіти, як The Last of Us і Horizon Zero Dawn. З огляду на успіх попередників, маємо чудові очікування і від Days Gone. Сюжет не можна назвати новим, але Sony вміє вдосконалити наявні ідеї.

Спеціально для України

Приємний сюрприз чекає на всіх гравців з України. Вперше версії гри на дисках будуть відділені від Росії і фронтальна частина диска буде українською. Назва гри буде такою самою як в Європі і Штатах – Days Gone – і не буде перекладатися.

код товару: 9795612

Новий світ гряде. Виїжджайте на дорогу і готуйтеся до небезпечної пригоди, граючи за байкера - злочинця Дикона Сент-Джона. Бийтеся з отруєними фриками і безжальними бандами в світі, понівеченому глобальною епідемією. Досліджуйте суворий відкритий світ. Робіть зброю і вдосконалюйте свій мотоцикл. Дізнайтеся захоплюючу історію важкої особистої втрати.