Наступний крок у модульних серверних рішеннях. Огляд Dell EMC PowerEdge MX7000

Головна Огляди Наступний крок у модульних серверних рішеннях. Огляд Dell EMC PowerEdge MX7000
26.09.2019

У серпні 2018 року Dell EMC було оголошено про запуск нової високопродуктивної модульної інфраструктури PowerEdge MX7000. 7U MX7000 — це своєрідна еволюція модульного корпусу M1000e для блейд-серверів, завдяки яким користувачі можуть збільшувати сховище для зберігання даних, обчислення та додаткових мереж.

Цю технологію пристосовано для вимог користувачів, бізнес яких швидко зростає водночас зі збільшенням потреб у робочому навантаженні, розширенням сховищ і ростом обчислень. Клієнтам Dell EMC подобалася пропонована гнучкість, але вони повсякчас запитували Dell EMC про платформу, яка могла б дістати більше користі від нових технологій, щойно ті з’являться на ринку. Після кількох років досліджень і розроблення Dell EMC було створено новий блейд-сервер із платформою MX, яка краще адаптується до постійних технологічних змін.

Принципово PowerEdge MX7000 розроблено без середньої з’єднувальної плати (mid-plane), завдяки чому можна безпосередньо з’єднувати модулі введення/виведення. Таку структуру краще пристосовано для підтримання майбутніх поколінь процесорних технологій, типів зберігання та способів підключення, а тому MX7000 буде завжди готовою до інновацій, щойно ті будуть впроваджені. Відсутність середньої з’єднувальної плати також дає змогу підтримувати компоненти, включно зі сховищами, графічними процесорами, FPGA.

Користувачі можуть встановлювати систему в різні способи, залежно від потреб. Головне шасі 7U MX7000 підтримує декілька відділень для різних комбінацій. Для тих, хто має намір розгорнути програмно-визначений центр обробки даних, ця інфраструктура оптимальна, оскільки вона надає клієнтам дуже високий рівень гнучкості. PowerEdge MX7000 також найбільш придатний для компаній, які динамічно розви­ваються і яким доведеться адаптуватися до нових умов.

Модульні комутатори

  • PowerEdge MX9116n: високомасштабований 25 Gigabit Ethernet fabric switch
  • PowerEdge MX5108n: високопродуктивний L2 та L3 комутатор із 8 внутрішніми 25GbE портами
  • PowerEdge MX7116n: комутатор 25 Gigabit Ethernet fabric expansion
  • PowerEdge MXG610s: високопродуктивний, 32G Fibre Channel для вимогливих середовищ зберігання

Обчислювальні вузли

PowerEdge MX740c PowerEdge MX840c
  • До двох 28-ядерних процесорів Intel Xeon Scalable
  • 24 DDR4 DIMM слоти, підтримання RDIMM / LRDIMM, швидкість до 2 667 MT/с
  • Високопродуктивні варіанти зберігання містять до шести 2,5-дюймових SAS/SATA (HDD/SDD) або до шести SSD-накопичувачів Express Flash NVMe з додатковим завантаженням M.2
  • Подвійні картки SD для віртуалізації (додатково)
  • У шасі MX7000 можливе встановлення до восьми вузлів MX740c
  • Найліпше пристосоване як основа для спільних робочих і програмних навантажень
  • До чотирьох 28-ядерних процесорів Intel Xeon Scalable
  • 48 слотів DDR4 DIMM, підтримання RDIMM / LRDIMM, швидкість до 2 667 MT/с
  • Варіанти зберігання передбачають до восьми 2,5-дюймових накопичувачів SAS/SATA (HDD/SDD) або NVMe з додатковим завантаженням M.2
  • Додаткові подвійні картки SD для віртуалізації
  • У шасі MX7000 можливе встановлення до чотирьох вузлів MX840c подвійної ширини
  • Доречно для запуску критично важливих додатків для баз даних, аналітики великих даних та навантажень на продуктивність

Підсистема зберігання даних

  • 12 Гбіт/с із прямим підключенням SAS для зберігання даних, накопичувачі з гарячим підключенням
  • Підтримання до 16-ти 2,5-дюймових дисків з інтерфейсом SAS (HDD/SDD) у знімних відсіках
  • Розширення до 7 MX5016s та загального встановлення до 112 жорстких дисків
  • Можна застосовувати для SDS, баз даних і віртуалізації робочих навантажень

Шасі MX7000

  • Формфактор 7U
  • Керування OpenManage Enterprise
  • Порти 2 × USB 2.0 A або KVM (тільки клавіатура та миша), 1 × USB 2.0 Micro-AB прямий порт керування, 1 × рознім Mini Display Port для відео
  • Потужність живлення до 6 × 3 000 Вт; підтримання резервування
  • Вентилятори: 5 задніх і 4 передні
  • Розмір (ш × в × г) 482 × 816,8 × 07,4 мм
  • Вага 47,6 кг (порожній), максимальна ‒ 181,4 кг

Керування

Як і всі сервери PowerEdge, нові пристрої Dell постачають із різноманітними опціями керування, зокрема з інтегрованим контролером віддаленого доступу Dell iDRAC9. Через панель інструментів iDRAC можна легко побачити стан системи, інформацію про останні журнали та нотатки, а також віртуальну консоль. У верхній частині екрана розміщено основні вкладки, зокрема System («Система»), Storage («Cховище»), Configuration («Конфігурація»), Maintenance («Обслуговування») та iDRAC Settings («Налаштування iDRAC»).

У вкладці System («Система») користувачі можуть підібрати оптимальний варіант використання. Натиснувши на елемент, можна отримати детальну інформацію про нього. Наприклад, натиснувши на CPU, дізнаємося інформацію про статус і тип процесора, його версію, поточну швидкість, стан і кількість основних процесорів. Нижче наведено інформацію про кеш і перелік можливостей для процесорів.

Прокручуючи вниз, також можемо бачити інформацію про температуру процесорів і відстежити, чи потрапляють вони в діапазон критичних порогів.

До того ж, у вкладці System («Система») є пункт Network Devices («Мережеві пристрої»), де можна дістати інформацію про кожен із під’єднаних пристроїв, зокрема дані про порти, розділені порти та їхні властивості.

У вкладці System («Система») є підрозділи: Overview («Огляд»), де можна переглянути інформацію про процесори та мережеві пристрої, Details («Деталі»), Inventory («Інвентар»), Performance («Продуктивність»), Host-ОС і WWN/MAC. Підрозділ «Інвентар» надає корисну інформацію про версію прошивки.

Storage («Cховище») — одна з основних вкладок у верхній частині iDRAC. У меню є інформація про контролери, фізичні диски, віртуальні диски та вкладки. Натиснувши на Controllers («Контролери»), користувачі швидко побачать статус контролерів, ім’я, опис, слот PCI, версію прошивки, версію драйвера й розмір кеш-пам’яті.

У меню Physical Disks («Фізичні диски») можна побачити статус, ім’я, стан, місце розташування, розмір, стан безпеки, протокол (інтерфейс), тип носія та номінальну витривалість кожного фізичного диска.

Керування шасі

Для керування шасі PowerEdge MX застосовують OpenManage Enterprise Modular. На головному екрані відображено велику кількість інформації та опцій. Основними вкладками у верхній частині графічного інтерфейсу є Home, Devices, Configuration, Alerts, Monitor та Settings. У вкладці «Головна» (Home) є доступ до таких параметрів як «Огляд», «Устаткування», «Прошивка», «Оповіщення», «Журнали обладнання» та «Налаштування». У меню «Огляд» можна отримати інформацію про шасі, нещодавні оповіщення, діяльність і стан підсистем.

Користувачі можуть також знайти інформацію про вузли, включно із загальною інформацією про сповіщення, підсистеми серверів і можливість запуску віддаленої консолі та/або iDRAC.

Вкладка «Оповіщення» (Alerts) дає змогу переглядати попередні сповіщення, включно з інформацією про потенційну шкоду, час і дату її виникнення, джерело, категорію, підкатегорію, ідентифікатор повідомлення. Користувачі можуть також використовувати розширену систему фільтрів для пошуку певних типів сповіщень.

Користувачі PowerEdge MX можуть створювати шаблони для налаштування кількох лопатей.

Аналіз робочого навантаження VDBench

Інтернет-ресурс StorageReview провів тестування МХ7000. Найефективніше випробовувати систему за допомогою додатків та синтетичних тестів. Імітуючи фактичні навантаження, синтетичні тести допома­гають порівнювати альтернативні рішення. Ці робочі навантаження пропонують широкий спектр різних тестових профілів, починаючи від тестування «чотирьох кутів», загальних тестів на розмір передавання баз даних, а також спостереження різних середовищ VDI. Усі ці тести використовують загальний генератор робочого навантаження VDBench із механізмом сценаріїв для автоматизації у великому кластері тестування обчислень. Це дає змогу повторювати ті самі робочі навантаження в широкому діапазоні пристроїв зберігання, включно з флеш-масивами та окремими пристроями зберігання даних.

Профілі

  • 4K Випадкове читання 100% читання, 128 ниток, 0-120% iorate
  • 4K Випадкове записування 100% запису, 64 потоки, 0-120% iorate
  • 64К Послідовне читання 100% читання, 16 потоків, 0-120% iorate
  • 64K Послідовне записування 100% запису, 8 потоків, 0-120% iorate
  • Синтетична база даних SQL

За випадкового читання 4K Dell EMC PowerEdge стартував зі 373 951 IOPS із латентністю 91,8 мкс. Він досягнув піку на 3 420 310 IOPS із латентністю всього 185,5 мкс.

Шасі Dell PowerEdge MX7000 — наступний крок у галузі модульних серверних. Нове рішення виходить за рамки звичних модульних конструкцій. Конструкцію позбавлено середньої плати, що дає змогу адаптуватися до майбутніх технологій. Із PowerEdge MX7000 користувачі можуть масштабувати робочі потреби, водночас зберігаючи гнучкість до нових пристроїв. Композитний характер MX полягає в тому, що система має шасі й декілька різних блейд-серверів, які можна використовувати в різних комбінаціях для різного робочого навантаження.

Dell EMC PowerEdge MX7000 — найбільш придатне рішення для компаній, які потребують високої продуктивності, але водночас хочуть працювати з новими технологіями. З огляду на гнучкий характер, платформа MX також має величезний потенціал у програмному забезпеченні. У Dell EMC вже анонсовано вихід VMware vSAN Ready Nodes для PowerEdge MX. Відтак Dell EMC пропонує конвергентну інфраструктуру з готовими конструкціями стеків. Без сумніву, для організацій, які прагнуть використовувати останні інновації, легко масштабувати обчислення та зберігати дані — PowerEdge MX — найкращий вибір.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів