Американські ДБЖ: історія успіху

Главная Обзоры Американські ДБЖ: історія успіху
13.10.2019

Що може бути гірше ніж ситуація, коли працюєш за комп’ютером, забуваєш зберегтися, і раптом зникає електрика? Але є компанії, які допомагають захистити дані за таких обставин. Одна з таких – American Power Conversion (APC), яка є дочірнім підрозділом міжнародної корпорації Schneider Electric, що працює в галузі керування електроенергією.

Як усе починалося

Майбутній лідер у галузі безперебійного живлення для комп’ютерів починав діяльність з організації дрібносерійного виробництва сонячних батарей. Цей напрям було обрано через те, що всі три засновники були випускниками Массачусетського технологічного інституту й спеціалізувалися на перетворенні сонячної енергії на електричну.

Спочатку все було чудово, але через кілька років довелося залишити цю справу. Державне фінансування зменшилося, а розвивати і вдосконалювати технологію виробництва сонячних батарей без серйозних інвестицій практично неможливо. Щоб залишитися на плаву, APC розпочинає виробництво свинцевих акумуляторів. Але попередні напрацювання й бажання реалізувати інтелектуаль­ний потенціал призводять до реалізації невеликого проекту захисту електроживлення. Компанія створює перше джерело безперебійного живлення — модель 450AT+.

Офіційна зміна профілю діяльності

У 1984 році APC офіційно представила 450AT+ як пристрій для продовження роботи ПК і локальних мереж після раптового вимкнення електрики. Це було доречне рішення, настав час загальної комп’ютеризації, тож системи безпере­бійного електроживлення ставали дедалі популярнішими, і попит на них постійно зростав. Зробивши аналіз тенденцій розвитку, компанія вирішила змінити профіль роботи й взятися за випуск систем захисту електроживлення. І це зрештою виявилося гарною ідеєю.

Роки зльоту

Уже в 1986 році APC відкриває перше підприємство в Пісдейл (штат Род-Айленд, США) із виробництва ДБЖ. Цього ж року модель 450AT+ було відзначено нагородою авторитетного IT-видання PC Magazine.

У 1988 році компанія наважується на IPO, її акції котируються на біржах. Незабаром за один цінний папір пропо­нують $7,5.

У 1989 році APC створює і виводить на ринок спеціальне програмне забезпечення, що керує електроживленням комп’ютера — PowerChute. У 1990 році APC представляє нове рішення — Smart-UPS, яке незабаром вважатиметься еталоном у сфері захисту електроживлення. У 1991 році APC виходить на ринок захисту від перенапруги з продуктом SurgeArrest. У 2001 — починає постачати комплексні рішення для домашніх і малих офісів, комерційних мереж, мереж провайдерів послуг, центрів оброблення даних і корпоративних електромереж.

У 2002 році APC входить до індексу NASDAQ-100.

Інкорпорація заради лідерства

Ставши однією з найуспішніших компаній у галузі, APC не залишилася непоміченою з боку великих гравців ринку, і в 2007 році європейська компанія Schneider Electric придбала американського виробника. Це дало змогу Schneider Electric стати лідером на ринку однофазних і трифазних ДБЖ.

Що стосується American Power Conversion, то продукцію під цією маркою продов­жують виготовляти, пропонуючи користувачам перевірену роками надійність, функціональність і якість.

Майже 20 років разом

Сервісний центр ERC із 2000 року є авторизованим сервісним центром APC, тож проводить гарантійне та після­гарантійне обслуговування продукції:

  • Back UPS
  • Back UPS Pro
  • Smart UPS, Smart UPS XL, Smart UPS RT
  • Smart UPS Rack Mount
  • Accessories

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров