Огляд смартфона Neffos X20: стильний мінімалізм та доступна ціна

Главная Обзоры Огляд смартфона Neffos X20: стильний мінімалізм та доступна ціна
23.10.2019

На сьогоднішній день ринок бюджетних смартфонів переповнений різними пропозиціями. Тому звичайному користувачу важко зорієнтуватись в такому величезному виборі та знайти дійсно гарний пристрій з недорогим цінником. Нам на огляд потрапив смартфон Neffos X20, що належить компанії TP-Link, яка являється визнаним світовим лідером з виробництва та продажу мережевого обладнання. Проте бренд не захотів зупинятись на досягнутому і вирішив створити достойну конкуренцію ще й серед бюджетних смартфонів. Тож, розглянемо більш детальніше особливості даної новинки.

Дизайн, матеріал та зовнішній вигляд

Варто зазначити, що зовні гаджет схожий на більшість сучасних смартфонів 2019 року: чорний прямокутний пластиковий корпус із заокруглими кутами, з каплеподібним вирізом в екрані та здвоєним блоком камер на тильній поверхні. Проте у X20, звичайно, є деякі особливості, що надають йому певної унікальності та створюють преміальний вигляд.

Наприклад, корпус Neffos X20 відрізняється нанесеним нанокристалічним багатошаровим покриттям, що створює ефект градієнта (переливання). На українському ринку смартфон доступний в трьох кольорах: чорному, червоному та фіолетовому, тому кожен може обрати забарвлення смартфону на свій смак та підкреслити власну індивідуальність.

З особистих вражень, слід зазначити, що корпус на тильній стороні смартфону має дзеркальне пластикове покриття, яке стильно виглядає. Проте не зовсім практичне, адже залишає помітні сліди на поверхні після використання.

Вага смартфону складає 171 г при габаритах 159,7 мм х 77,3 мм та товщині 8,55 мм.

Бокові частини X20 зроблені з металу та пофарбовані в матовий чорний колір, що додає корпусу телефону чіпкість. Хоча смартфон має немаленькі габарити, його досить зручно тримати в одній руці, та виконувати різні дії, наприклад, скролити в інтернеті тощо. 

Безпека

Neffos X20 приємно здивував своїм підходом до безпеки. Так, зберегти дані можна не лише за допомогою сканера відбитків пальців, а й сканера обличчя. Щоправда, остання опція поки що потребує доопрацювання, оскільки розпізнавання обличчя відбувається з легким гальмуванням.

Розніми

Розташування кнопок, рознімів та портів в Neffos X20 стандартне й зрозуміле навіть недосвідченому користувачу.

Фронтальна камера знаходиться у каплеподібному вирізі, над нею розташований розмовний динамік, а трошки зліва – світлодіодний індикатор сповіщень.

На правій грані смартфону розташовані механічні клавіші, а на лівій знаходиться слот для двох SIM-карт формату Nano-Sim та карти пам’яті microSD-формату (до 128 ГБ). Важливою перевагою є те, що двома SIM-картами та картою пам’яті можна користуватись одночасно.

На верхньому торці телефону знаходиться аудіо-рознім (3.5 мм). У центрі нижнього торця по центру розташований порт microUSB та два динаміки з мікрофоном по обидві сторони порту.

Дисплей та його характеристики

Майже всю лицьову сторону Neffos X20 займає великий та яскравий 6,26-дюймовий Dewdrop-дисплей зі співвідношенням сторін 19:9, який досить чітко передає зображення або відео. В смартфоні використовується матриця IPS із роздільною здатністю 1520 x 720  пікселів (HD+). З особистих вражень слід зазначити, що даної чіткості цілком вистачає для звичайного використання, якщо сильно не вдивлятися в дисплей та шукати пікселі.

Центральний процесор, операційна система та продуктивність

Neffos X20 оснащений процесором MediaTek Helio A22 (MT6761), що є досить популярним серед бюджетних смартфонів. Об'єм оперативної пам'яті становить лише 2ГБ. А постійної пам'яті - 32 ГБ з можливістю розширення за рахунок карти microSD із максимальним обсягом 128 ГБ.

Отож, смартфон не працює надшвидко, проте його продуктивності вистачає для виконання повсякденних задач, таких як: користування соціальними мережами, перегляд відео, прослуховування музики, робота з поштою, браузером, месенджерами та прості ігри. Достойну роботу Х20 забезпечує операційна система Android 9.0 Pie.

Камера

Х20 оснащений подвійною основною камерою на 13 MП + 5 MП з подвійним спалахом та фронтальною на 8 МП. Є фазовий автофокус (PDAF).

Основна камера має такі режими: звичайний режим фото та відео, портрет (боке), панорама, їжа, монохромний, професійна, стример та по кадрах.

Під час портретної зйомки на фото досить чітко виражений ефект боке, що робить трохи штучним задній фон. Проте слід пам’ятати, що це бюджетний телефон, тому розраховувати на професійну камеру із вау-ефектом не варто.

Крім того, смартфон Х20 непогано зарекомендував себе під час нічної зйомки. Так, фотокартки виходять не зовсім професійними, проте для збереження приємних миттєвостей цілком підходить.

Фронтальна камера має базовий набір складових, притаманних гаджетам бюджетного сегменту. Ні більше, ні менше. Але цього набору вистачить для того, аби зробити чітке селфі або відеодзвінок без істотних дефектів якості. Зазначу, фото зроблене у сутінках.

Окремої уваги заслуговує режим «їжа», що оцінять фудблогери та прості юзери, які полюбляють фіксувати деталі. Аби не бути голослівною, я зробила декілька фотознімків продуктів харчування. І була приємно вражена чіткістю, яскравістю та насиченістю отриманих світлин. Нижче – підбірка тих самих кадрів.

Автономність

Ємність акумулятора смартфона Х20 становить 4100 мАг, що є цілком достатнім для комфортного користування гаджетом протягом двох днів при середньому навантаженні. Погодьтесь, це є додатковою перевагою, адже не потрібно шукати вільну розетку або повербанк для підзарядки смартфону. Проте відсутня функція швидкої зарядки та можливість знімати саму батарею, наприклад, коли виникає необхідність перезавантажити телефон.

Комплектація

Neffos X20 постачається в невеликій фірмовій картонній коробці, всередині якої крім самого смартфона знаходиться: кабельUSB/microUSB, стандартний адаптер живлення (5В-2А), скріпка для вилучення слоту SIM-картки, набір документації з гарантійним талоном на 24 місяці та захисна плівка для транспортування.

Технічні характеристики

Пам'ять: 2Гб RAM/ 32Гб ROM (можливість розширення пам’яті до 128Гб)

Камера: 5 Мп + 13 Мп Основна, 8 Мп Фронтальна

Мережа: FDD-LTE (Band 1/3/5/7/8/20), WCDMA (Band 1/5/8), GSM (Band 2/3/5/8)

Кількість SIM-карт: 2 SIM

Екран: 6.26 ", 1520х720, IPS

Процесор: MT6761 Helio A22, 4 ядра, 2 ГГц

Операційна система: Android 9.0 (Pie)

Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth: 5.0

Ємність аккумулятора: 4100 мАг

Габарити (ВхШхТ): 159.7 мм x 77.3 мм x 8.55 мм

Вага: 171 г

Висновок

За декілька днів користування телефоном Neffos X20 я змогла відчути всі його переваги та дізнатися про невеличкі огріхи. І, враховуючи те, що ціна даного гаджету досить бюджетна, в ньому сконцентровані всі основні функції сучасного смартфону. Цей вибір задовільнить тих, хто обирає гідне співвідношення ціни та якості.

На мій погляд, Neffos X20 стане у нагоді підлітку у якості першого гаджету. Адже якщо приділити достатньо уваги налаштуванню камери, можна створити свої перші фотошедеври.

Також цей телефон високо оцінять прихильники стильного мінімалізму, що не перевантажений зайвими деталями. Виробник дійсно постарався, аби власник смартфону, тримаючи його у руці, відчував комфорт та естетичну насолоду.

Товары из публикации
код товара: TP7071A55
нет в наличии
 
Корпус Neffos X20 отличается нанесенным нанокристаллическим многослойным покрытием и стильной цветовой гаммой. Вдохновленный природой Aurora Purple сверкает как утренняя заря. Смартфон доступен в 4 цветовых решениях, так что выбор за вами.
код товара: TP7071A85
нет в наличии
 
Корпус Neffos X20 отличается нанесенным нанокристаллическим многослойным покрытием и стильной цветовой гаммой. Вдохновленный природой Aurora Purple сверкает как утренняя заря. Смартфон доступен в 4 цветовых решениях, так что выбор за вами.
код товара: TP7071A95
нет в наличии
 
Корпус Neffos X20 отличается нанесенным нанокристаллическим многослойным покрытием и стильной цветовой гаммой. Вдохновленный природой Aurora Purple сверкает как утренняя заря. Смартфон доступен в 4 цветовых решениях, так что выбор за вами.
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров