Торкнутися реальності. Samsung QLED 8K

Главная Обзоры Торкнутися реальності. Samsung QLED 8K
24.10.2019

Уже 12 років Samsung є найбільшим у світі виробником телевізорів і прагне встановлювати нові стандарти якості ТВ-технологій. Із випуском першого телевізора QLED 8K компанія вкотре підняла планку як щодо якості зображення, так і рівня реалістичності картинки на екрані.

Новинку представлено моделями з діагоналлю 65”, 75”, 82” і 98”. Телевізори оснащено функцією 8K AI Upscaling, що дає змогу за допомогою штучного інтелекту масштабувати роздільну здатність відеоконтенту до 8К. Завдяки цьому користувачі можуть насолоджуватися більш реалістичним зображенням і живим звуком, а також відчувати ефект занурення під час перегляду контенту.

Навіщо потрібне 8К

Телевізори з великою діаго­наллю (понад 65”) стають дедалі популярнішими. Чим більше екран телевізора, тим більше значення має його роздільна здатність, оскільки для якісного відображення деталей на великих дисплеях потрібно більше пікселів — неймовірно крихітних точок, із яких складається зображення, що глядач бачить на екрані. Для максимальної деталізації роздільна здатність телевізора з великою діагоналлю має бути вищою, ніж у попереднього стандарту 4K (3 840 × 2 160).

Телевізори 8K мають роздільну здатність 7 680 × 4 320 пікселів — це означає, що в кожній горизонтальній лінії на екрані вміщується приблизно 8 000 точок. За такої щільності окремі пікселі вже непомітні людському оку, навіть під час перегляду зображення з близької відстані. У QLED 8K використовують понад 30 млн пікселів, що забезпечує додаткову глибину та деталізацію контенту.

Роздільна здатність і реалістичність

Чим вища роздільна здатність телевізора, тим чіткішим і більш реалістичним є зображення. Роздільна здатність QLED 8K-телевізорів Samsung у 16 разів перевищує роздільну здатність FHD і вчетверо — 4K. Це дає змогу отримати по-справжньому «живу» картинку, із максимально точним передаванням деталей в окремих сценах, які, найімовірніше, залишилися б непоміченими в телевізорах із меншою роздільною здатністю.

Разом зі збільшенням роздільної здатності зображення створюється відчуття глибини та об’єму, внаслідок чого глядачеві починає здаватися, що він стає частиною того, що відбувається на екрані, повністю занурюючись у контент.

Інновації Samsung і 8К

Усі QLED-телевізори Samsung гарантовано забезпечують 100 % кольорового об’єму, а це означає можливість точного передавання кольору за будь-якої яскравості. Завдяки цьому QLED-телевізори відображають найдрібніші деталі як у яскравих, так і в темних сценах, створюючи насичене, реалістичне HDR-зображення (high dynamic range).

Оскільки контрастність, як і роздільна здатність, значно впливає на якість зображення, в QLED 8K використовують Q HDR 8K, що може оптимізувати яскравість. Ця інноваційна технологія дає змогу домогтися максимального коефіцієнта контрастності, що робить зображення ще чіткішим та об’ємнішим завдяки аналізу об’єктів, що відображаються, і фону для демонстрації найдрібніших деталей. Реалізована в QLED-телевізорі технологія Direct Full Array Elite забезпечує вищу роздільну здатність і більш точне керування підсвічуванням.

Телевізори QLED 8K — це поєднання ідеального об’єму кольорів, оптимізованої контрастності та підтримання відкритого стандарту HDR10+. Телевізори QLED 8K відображають контент точно так, як задумували автори.

Крім того, висока якість зображення 8K важлива не тільки під час перегляду фільмів і серіалів. Завдяки вбудованій функції Ambient Mode у вимкненому стані телевізор може стати елементом домашнього декору, на якому транслюватимуть різні зображення. Роздільна здатність 8К забезпечує бездоганне відображення фотографій і картин, а завдяки безрамковому дизайну телевізора зображення органічно інтегруються в інтер’єр приміщення.

Технологія 8K AI Upscaling

Щоб користувачі могли дивитися якомога більше контенту у форматі 8K, у телевізорі встановлено фірмовий процесор Samsung Quantum Processor 8K. Він розпізнає контент — неважливо, чи передають його через сервіси потокового мовлення, з ігрової приставки, через інтерфейс HDMI чи USB, або транслюють з екрана мобільного телефону — та в автоматичному режимі оптимізує звук і підвищує якість зображення до 8К за допомогою технології 8K AI Upscaling на базі штучного інтелекту.

Технологія збільшення або зменшення зображення може поліпшити якість будь-якого контенту, зокрема у форматах Standard definition, HD, FHD і UHD. Однак найбільш вра­жаючих результатів оптимізації можна досягти під час роботи з форматом 4K. Вбудована функція 8K AI Upscaling ґрунтується на технологіях штучного інтелекту. Вона аналізує співвідношення між відео з низькою та високою роздільною здатністю і використовує ці дані для застосування мільйонів різних алгоритмів масштабування, що дає змогу збільшити деталізацію, додати різкість об’єктам, які відображаються, й усунути артефакти стиснення, властиві потоковим відео. Зображення стає настільки живим і деталізованим, що здається наче можна доторкнутися до об’єктів і персонажів на екрані.

Технологія масштабування AI Upscaling також має функцію оптимізації звуку, яка автоматично аналізує та покращує аудіоконтент у кожній сцені, аби створити ефект повного занурення. Під час перегляду футбольного матчу, наприк­лад, коли гравець забиває гол, телевізор QLED 8K може збільшити гучність вигуків радісних трибун, щоб глядачі вдома могли відчути ті самі емоції, що й вболівальники на стадіоні. Потім телевізор посилить голоси коментаторів, які аналізують, що саме відбулося на полі.

Технологія Samsung 8K AI Upscaling розмиває межу між реальністю й тим, що відбу­вається на екрані.

Меню
Каталог товаров
Каталог товаров