Здоровий мікроклімат з Philips

Главная Обзоры Здоровий мікроклімат з Philips
06.11.2019

Найбільш очевидним способом захисту від забрудненого повітря є правильний вибір місця проживання — подалі від транспортних розв’язок і промислових об’єктів.

Ідеальним місцем стане приміська зона з великою кількістю зелених насаджень. Рослини не лише виділяють кисень, а й поглинають 80 % аерозолів і пилу, вуглекислий газ, інші шкідливі речовини з повітря. Особливо ефективно з очищенням справляються дерева із шорст­ким листям — в’яз, горобина, шовковиця, бузина: один квадратний метр поверхні листя утримує до 10 г пилу. Тому озеленення території поруч із будинком є обов’язковим для мешканців міст.

Не менш очевидною є необхідність регулярно провітрювати і випускати назовні вуглекислий газ — продукт дихального процесу. Він накопичується в приміщенні й «нав’язує» себе людині замість кисню. З іншого боку, безпосередньої шкоди людині він не завдає. Тому, якщо помешкання розташоване в оточенні заводів і автомагі­стралей, краще утриматися від стандартного провітрювання: речовини, які можуть потрапити до оселі через відчинену кватирку, найімовірніше нашкодять більше. Альтернативою провітрювання є спеціальний вентиляційний фільтр у будинку.

Використовуйте нетоксичні будівельні матеріали

Набирає обертів тренд екодизайну житлових приміщень. Він передбачає використання нетоксичних будівельних матеріалів, а також оздоблювальних матеріалів для стелі, стін і підлоги, інтегрованих систем очищення повітря і води, шумоізоляції та «зеленого» інтер’єру. Рослини всередині будівель ефективно поглинають шкідливі компоненти повітря, які з’являються внаслідок експлуатації приміщень. Ці інноваційні архітектурні рішення поки лише заходять в Україну й використовуються, переважно, у готельних комплексах. Для побудованих за старими стандартами житлових будинків так само актуальними залишаються кімнатні рослини.

Зверніть увагу на предмети інтер’єру

Зверніть увагу на всі складові домашнього інтер’єру: меблі (джерело парів формальдегіду), шпалери, бетонні стіни та токсичні фарби, побутова хімія, посуд і навіть дитячі іграшки. Безпечні на перший погляд, вони можуть бути джерелами шкідливих речовин. Ступінь їхньої небезпечності залежить від розміру, якості (а саме — від рівня емісії того ж формальдегіду) і часу перебування в помешканні. Тому не варто економити на ремонті та предметах побуту. Не ку­пуйте виробів із неякісного пластику, меблів із ДСП, килимів на клейовій основі та вінілових шпалер, а також інших токсичних матеріалів для оздоблення, зокрема лаки та фарби. Під час вибору меблів звертайте увагу на маркування: Е (0) — найбезпечніше, а ось Е (2) означає, що на кожні 100 г матеріалу припадає понад 35 мг формальдегіду.

Придбайте очищувач повітря Philips

Зберігайте предмети, одяг і книжки в закритих шафах, щоб обмежити місця скупчення пилу. Найкраще усуває пил і всі його шкідливі компоненти регулярне вологе прибирання. Чудовим доповненням стане очищувач повітря — спеціальний пристрій, який видаляє не лише пил, але й бактерії, віруси та алергени за допомогою різних фільтрів. Він також допоможе позбутися забруднювальних часточок PM 2,5, що зависають у повітрі та можуть потрапляти через біологічні бар’єри в організм завдяки розмірам (менше 2,5 мікрона).

Очищувач повітря Philips, встановлений в оселі, затримує практично 100 % забруднювальних речовин, зокрема найдрібніші часточки PM 2,5 діаметром до 2,5 мікрона, отруйні гази, бактерії та віруси розміром до 0,02 мікрометра (це розмір, наприклад, вірусу грипу). У пристрої є система датчиків для аналізу чистоти повітря, тобто ефект роботи пристрою можна виміряти й поза лабораторією.

Чому треба обрати очищувач повітря Philips?

Багатоступенева система фільтрації очищувача повітря Philips забезпечує його високу ефективність. Спочатку фільтр попереднього очищення вбирає великі часточки, а потім фільтр з активованим вугіллям знищує запахи та леткі органічні сполуки. Після цього фільтр HEPA усуває дрібні часточки розміром 0,003 um, зокрема алергени, пил, пилові кліщі, бактерії та віруси. Результат — чудова система фільтрації, що робить повітря чистішим.

Слідкуйте за рівнем вологості

Повітря в будинку потребує не лише очищення. Важливо також підтримувати правильний рівень вологості: достатньо високий для здоров’я та недостатньо — для появи цвілі та грибка. Нормальний рівень вологи у квартирі (40-60 %) запобігає пересиханню слизових оболонок в організмі людини, даючи змогу їм виконувати свою захисну функцію та забезпечувати профілактику респіраторних захворювань. Відрегулювати вологість повітря в будинку допоможе зволожувач. Зверніть увагу: більшість зволожувачів не є очисниками повітря — це різні пристрої.

Під час вибору очищувача, зволожувача повітря (або комбі­нованої моделі) необхідно враховувати розмір приміщення — кожен пристрій розраховано на певну площу.

Цими рекомендаціями варто користуватися не лише вдома, а й в офісі, дитячому садочку, школі. Ми вже звикли стежити за харчуванням і питним режимом, а очищення повітря — ще одна важлива для здоров’я звичка, яку варто освоїти. Адже організм людини потребує цілих 14 кг повітря на день — удвічі більше, ніж їжі та води разом.

СПЕЦИФІКАЦІЇ PHILIPS AC5659/10

  • Площа обслуговування 130 м2
  • Продуктивність 500 мл/год
  • Швидкість 4
  • Режими 3

Товары из публикации
код товара: AC5659/10
нет в наличии
Прибор оснащен многоуровневой системой активной фильтрации, которая удерживает до 99,97 % проходящих через фильтр частиц размером 0,3 мкм — именно таким размером обладают самые распространенные аллергены, содержащиеся в воздухе: пыльца, пыль, аллергены в коже животных и другие.
Меню
Каталог товаров
Каталог товаров